Tuesday, August 27, 2013

thank you so much my dear

assalammualaikum guys and girls..
hope korg sume sihat2 je selalu
hurmm lama gak ak x update pape kat blog ni
reason x brbukak blog ak ni sbb ak malas on lappy..
hehehehe...ad alternatif laen bley on9...

based on the title ak nk ucapkn thanx sgt2 kat buah hati pengarang jantung ak
sebab dea telah sudi temankan aku hingga ke puncak alam
sabtu lepas aku kena ke puncak alam untuk tgk umah sewa yg aku nak sewa
al maklum la sem ni xdpt duk kolej dah
awal2 lagi ak dah agak dah
alhamdulillah aku jumpa gak umah sewa yg ak rsa perfect n berpatutan

terima kasih kat dea sbb sudi temankan aku
yes memang aku harap sgt2 yg dea akan temankan aku w/pun chances dea dpt temankn aku adalah 50/50
huhuhuhu
sampai sesat2 la ak nak gi sana
dea hampir nak marah la aku...hehehe..sorry abg...
bukan x ingt jalan tapi termiss lorong...hehehe
bese la dah org yg kita syg n jarang jumpa ada kat sblah,hilang la fokus jap
tp akhirnya kitorg brjaya smpai ke destinasi dgn selamat n balik pun dengan selamat..

the journey was very meaningful for me because..
aku bukan dpt selalu kuar ngn dea or jumpa dea
kuar pun kejap2 je...x smpai sejam pun kadang...haishhhh
so on that day aku dpt spend more time dgn dea
lbey lama la dari biasa..weeee
thanx abg sbb dah spend time ngn syg and make my day wonderful..
thank you so much n love u so much.... mmmmuuuuuaaaaahhhhhhh

Friday, July 19, 2013

long time no see...baru rasa nak update bila rasa down

assalammualaikum...
dah lama sangat2 aku x update blog aku ni
nak menulis pun seakan2 aku dah ilang skillnyer...ceewahhh
ermmm aku dah lama x mengupdate bukan sbb xda citer or msalah utk aku kongsikan
tetapi tgn ni agak berat n malas utk mengupdate kisah aku utk dikongsikan

tapi kali ni aku dah buntu...aku dah blurr...aku xtau nk citer kat sapa..
so aku telah decide utk luahkn apa yg aku rasa di sini...

aku syg dea sgt2...sgt2...
aku tau aku salah n dah acapkali aku memohon maaf..
yer dea memang kata dea xkisah dgn apa yg aku dah wat
tp daripada 4 permohonan maaf aku xda satu pun dea kuarkan kenyataan yg dea maafkn aku
apabila aku brtanya baru la dea kata dea maafkan aku..
dari sini aku tau dea still sakit ati kat aku w/pun dea ckp dea xsakit ati dah

aku sekarang ni tertanya2 n terpikir2...
aku ni xpndai jaga ati dea ke?
aku selalu wat dea sakit ati ke?
tapi aku rasa aku yg paling byk brfikir psl ati dea
aku cuba sedaya upaya utk tidak sakitkn ati dea

aku tau dea yg tetapkn peraturan tu
tapi pe yg aku wat tu dea tau
dea bley pantau apa yg aku wat
ntah la niat aku utk jujur dgn dea n xnk berahsia dgn dea mungkin dah watkn dea sakit ati

skang ni kepala aku dah blurr sgt2..
dea dh mcm laen je...he seems cold...
dea marah lagi ke?dea sakit hati lagi ke?dea kecik ati lagi ke?
aku xtau n aku nak tau jwpnnyer
tapi adakah dea akan bagi aku jwpn yg jujur

Monday, April 8, 2013

x sangka awk xknl sy mcm mna kan?
xsangka awk betul2 rasa yg life sy pathetic n sy pun pathetic
sy xsngka org yg sy sgt2 percaya n org yg sy rely ckp mcm tu

sy tau life awk seronok sgt dgn kwn2 awk yg sgt2 ramai
dan awk pun suka sgt2 dgn kwn2 awk yg baek ngn awk
sy tau awk ska have fun dgn dorg
sy tau awk ad great life,xmcm sy yg life sy sgt pathetic

kawan???
sy kawan dgn sume org
yer org nmpk sy x ramai kwn
org slalu nmpk sy alone
tp sy baek ngn sume org sbb sy anggap sume org kwn sy
smpaikn bekas kwn sy pun sy xsmpai ati nk balas pape
#puji diri sungguh..hehehe

sy xperlukan kwn yg hanya dtg dan pergi dlm hidup sy
kwn yg dignakn utk temankn sy je
hidup sy dah sempurna dgn ad sahabat
sy xnk kwn ramai yg xingt langsung kat sy
sy nak sahabat yg sentiasa ingt sy,yg sentiasa sokong sy w/pun dea xda kat sblah sy utk teman gi mkn,gi jln2..
bagi sy watpe ad kwn yg ramai tp 1 hari nnt dorg xingt sy

tolong jgn pertikaikn knp life sy mcm ni
kalo awk rsau sy x ramai kwn n sunyi sbb awk xda masa utk sy
xpayah la rasa mcm tu
dah bertahun sy hidup mcm ni dan sy ok

sy memang sorg pendendam n xmudah lpakn pe yg org penah wat kat sy
terima kasih kpd pengalaman yg jadikan sy mcm ni n jadikan life sy pathetic...
terima kasih sbb lukakan hati sy skali lagi dgn kata2 awk...

Friday, March 22, 2013

my life

i am happy wif my life..
even though my life is not awesome as everyone else..
but i am fine just the way i am...
even though my life seem pathetic
i am always alone,wifout bestfriend or freinds
but i believe everyone are my friends
everybody around me are my friends
the different is whether we close or not

i am not regret getting out from that house
my decision is so totally correct
i know my heart is telling me to do the correct thing
like people said follow what your heart said because it know u the most

getting out from that house,errmm i can see i've got some difficulties
hard to move around,like going out to the mall
if i'm live in that house i can go anywhere by car wif them
but i know i'm not happy..really not happy because i does not feel free

yeah moving around by bus is really hard
must wait the bus sometime almost an hour or two
and must be squeeze in when the bus too crowded
must standing about an hour to go back to campus from the mall when there is no seat to sit
yeah it is so tiring to go out by bus

but for me it is fun even though it is really tiring
i really feel free
i can meet n talk wif new people inside the bus even though we dont know each other name
i can feel the hardship being a student
i know life is hard n it is not easy and i cannot be a spoiled child here
i must be strong and be independent because real world must be worst than these

all those things that i'm getting through will be the best memory in my life as a university student
when i'm graduate later and i'm already have my career
i am sure i'll miss to ride on a bus,to squeeze in the bus
and i'm sure i'll be smiling when i'm remember those memories
the memory of being a student in UiTM Puncak Alam

i'm really happy wif my life wif my family beside me also wif my man that always support me....




Thursday, March 7, 2013

feeling worse



sejak start je new sem n bermulanyer ak tinggal diluar kampus
aku rasa pressure sgt..
sangat2 pressure sampai aku menangis 2,3 kali...
ak xtau adakah sbb perubahan tempat baru
atau ak betul2 x slesa dengan rumah tu
or ak x slesa ngn org2 dlm rumah tu mungkin
byk bnda yg aku pikir
sampai aku xjumpa jalan kuar dea

adakah aku ni lemah sgt
lembut hati sgt
or aku ni cepat trasa sgt
ke aku ni xpandai nk brgaul
aku pun xtau..
yg bley aku wat skang just follow the flow
tebalkan kesabaran...dan ignore bnda2 yg menyakitkan hati
or bnda2 yg wat ko terasa hati..
life must go on..
just remember life is not easy but life also not complicated...
just live wif u'r life..

Thursday, February 21, 2013

big girls dont cry

aku rasa lagu ni byk describe psl keadaan aku sekarang...
i miss him so much...
really much...
 
 

Saturday, February 2, 2013

let it go...




just let it go nur arina nadirah
don't think too much about it...
be strong n face it
i know u can do it dear
time can change everything
u know u can trust him
just forget it what he said and what he's doing
u know him better..
just do what u always know and good at it
that is keep it what u feel inside n pretend or make it like nothing happen
it is the best way for u n also for him
just let only u  feel hurt
don't make him feel hurt also
even though u feel hurt towards him
just think rational why he did that because he did not mean to treat u like that
so just let it go and keep it for u'rself
because day by day everythings gonna be fine...n keep on smiling on him...