Wednesday, April 18, 2012

JUJUR

as salam n hai sume...
hope korang sume sihat2 belaka2..
aku kat sini sihat sgt2..hmm happy2 je..
hehehehe

hmm aku nak citer pasal bersikap jujur..
ceewaahh mcm la ak ni jujur sgt an..
ak actually nk citer jujur dari sudut pndangan aku..
kalo ad sesapa x stuju,bley je kiter jlnkn sesi berdebat..
hmm best gak debat2 ni..tp xnk la smpai gado2 ok..

hmm bersikap jujur pada aku bley selesaikn masalah tp juga bley bawa masalah..
tapi bila aku meningkat dewasa ni(hmm dah 20 tahun an dewasa la tu)
ak rasa byk masalah bley selesai kalo kiter jujur
terutama masalah hati dan perasaan ni
hmm ak xnk jadi mcm dulu..sbb x jujur aku sndiri yg sakit ati an
kalo awal2 bagitau msti x sakit sgt ati ni
mula2 memang la sakit tapi lama2 ok la an..huhuhu

so skang ni kalo ada pape masalah psl hati aku n hati orang ni aku jujur je la
bagitau je pe yg ak rasa sbnarnyer,suka ke x an..
kang men teka teki lagi mcm2 hal plak timbul nanti
so terus terang cpt2 lagi bagus..hehehehe

tapi ad gak perkara yg xley selesai kalo kiter jujur
n kalo jujur nanti bley mengundang sakit ati org n x pasal2 bergado
kalo org tu jenis open minded ok la..tapi kalo jenis yg close minded
mau dea basuh kiter balik coz xdpt terima kenytaan jujur dari kiter pasal dea
so sbb tu la ada je bnda2 yg aku sorokkn dari kwn2 aku...n x bgatau dorang..
tapi aku harap gak yg kwn2 aku jujur ngn aku...bagitau pe salah aku n pe yg dorg x suka pasal aku..
hope ad la yg nak wat mcm tu..aku janji ak akan open minded..
kalo ak x stuju ngn kenyataan jujur tu ak akan terang an betul2..
ak x marah n xkn tinggikn suara pun..hehehe

so bagi aku jujur ni penting just kiter kena pndai la bila kiter nak jujur n x..
ak x marah n x sakit ati pun kalo ad org x jujur n berlakon depan aku..
coz ak tau sume manusia mcm tu n ad sebab dea wat mcm tu..
cuma dlm beberapa perkara tolong la bersikap jujur terutama dlm relationship..
hmm tu je la pe ak rasa..w/pun kadang2 aku pun x jujur gak...huhuhu
tapi dlm relationship aku cb sedaya upaya untuk jujur ok..
hehehehe..

0 comments:

Post a Comment