Monday, April 23, 2012

tak semestinyer

as salam sume...selamat bertemu kembali...(entah bila kiter bertemu an)huhuhuhu..
hmm korang sume sihat x??ak sihat je..kalo x sihat ak xda la update blog ni an..huhuhu
hmm tgh pagi2 buta ni tetiba rasa nak update bnda yg dah lama ak pikir nk tulis
tapi xtau la knp x tertulis-tulis sebelum ni...huhuhu

aku nk bagitau pe yg ak rasa n ak pikir
lama gak la ak pikir benda ni...benda apa??
hmm ni la nak citer ni...

dulu2 ak selalu pikir or rasa yg kalo kiter ada persamaan ngn orang kiter suka msti best an..
kira mcm kiter mcm pasangan yg secocok la..
yela citarasa muzik sama,citarasa filem sama n cara berfikir hampir sama...
hmm rasa mcm wah secocoknyer kalo ak couple ngn dea..
yela almost sume bnda yg ak suka,dea suka...n pndpt kitorang sentiasa sama je...
mcm best je mcm tu an...

but sebenarnye seseorang yg byk prsamaan ngn kiter or kbetulan ada persamaan ngn kiter
x semestinyer akan bersama ngn kiter or menjadi jodoh kiter
memang la rasa seronok bila org yg kiter suka mmpunyai persamaan ngn kiter
but itu sume bukan la alasan kukuh yg dea akan suka kat kiter or jadi teman kiter
so kat sini baru ak sedar yg kiter x ley mengharap sgt..
jgn berangan terlalu tinggi,bila jatuh sakit sgt auw...huhuhu

so org yg byk perbezaan ngn kiter x semestinyer bukan jodoh kiter
mungkin perbezaan itu akan mmbuat an kiter byk bergado
but dgn perbezaan itu la kiter saling melengkapi..
then lama2 kiter bley terima perbezaan itu dengan hati yg terbuka

hmm dalam dunia ni byk benda yg x terjangka..
pe yg kiter rancang n harap kadang x jadi nyata
sebaliknyer pulak yg jadi..sama ada terjadi bnda baek or x je
sumenyer dah ketentuanNYA...

Wednesday, April 18, 2012

JUJUR

as salam n hai sume...
hope korang sume sihat2 belaka2..
aku kat sini sihat sgt2..hmm happy2 je..
hehehehe

hmm aku nak citer pasal bersikap jujur..
ceewaahh mcm la ak ni jujur sgt an..
ak actually nk citer jujur dari sudut pndangan aku..
kalo ad sesapa x stuju,bley je kiter jlnkn sesi berdebat..
hmm best gak debat2 ni..tp xnk la smpai gado2 ok..

hmm bersikap jujur pada aku bley selesaikn masalah tp juga bley bawa masalah..
tapi bila aku meningkat dewasa ni(hmm dah 20 tahun an dewasa la tu)
ak rasa byk masalah bley selesai kalo kiter jujur
terutama masalah hati dan perasaan ni
hmm ak xnk jadi mcm dulu..sbb x jujur aku sndiri yg sakit ati an
kalo awal2 bagitau msti x sakit sgt ati ni
mula2 memang la sakit tapi lama2 ok la an..huhuhu

so skang ni kalo ada pape masalah psl hati aku n hati orang ni aku jujur je la
bagitau je pe yg ak rasa sbnarnyer,suka ke x an..
kang men teka teki lagi mcm2 hal plak timbul nanti
so terus terang cpt2 lagi bagus..hehehehe

tapi ad gak perkara yg xley selesai kalo kiter jujur
n kalo jujur nanti bley mengundang sakit ati org n x pasal2 bergado
kalo org tu jenis open minded ok la..tapi kalo jenis yg close minded
mau dea basuh kiter balik coz xdpt terima kenytaan jujur dari kiter pasal dea
so sbb tu la ada je bnda2 yg aku sorokkn dari kwn2 aku...n x bgatau dorang..
tapi aku harap gak yg kwn2 aku jujur ngn aku...bagitau pe salah aku n pe yg dorg x suka pasal aku..
hope ad la yg nak wat mcm tu..aku janji ak akan open minded..
kalo ak x stuju ngn kenyataan jujur tu ak akan terang an betul2..
ak x marah n xkn tinggikn suara pun..hehehe

so bagi aku jujur ni penting just kiter kena pndai la bila kiter nak jujur n x..
ak x marah n x sakit ati pun kalo ad org x jujur n berlakon depan aku..
coz ak tau sume manusia mcm tu n ad sebab dea wat mcm tu..
cuma dlm beberapa perkara tolong la bersikap jujur terutama dlm relationship..
hmm tu je la pe ak rasa..w/pun kadang2 aku pun x jujur gak...huhuhu
tapi dlm relationship aku cb sedaya upaya untuk jujur ok..
hehehehe..

Thursday, April 5, 2012

xtau nk letak tajuk ape...hehehe

as salam sume..hari ni nak citer sumthing...tp ak xtau nk letak tjuk pe..hehehe
ari ni an ak tgk2 la post lama2 aku..hmm nostalgia betul
ada rasa nk ketawa,sdey,malu n trtnya2..hehehe


hmm sebenarnyer ak nk update blog aku ni semalam
tapi ada masalah yg mengganggu kepala otak aku
nth dak mana yg msj aku smlm dgn mmperkenalkn diri dea 'ejo'
aku memang x ingt langsung kat dak ni
ye la knl through fone je an n jumpa pun x pernah
memang x ingt langsung la an
yg lagi brtmbah sakit kepala aku siap bersyg,abg plak ngn aku
ish tolong la...aku baca text dea pun nk muntah aku rasa..last2 ak ingt dak ni..
dak t'ganu yg suka aku coz akunyer rupa n suara mirip ex dea...huhuhu seram...
langkah yg aku ambil off hp n x layan dea la...hehehe

aku ni kalo org yg ak knl n kata suka ak through hp je or through fb ni memang ak x caya
ye la bukannyer kenal kiter sgt an..tetiba je suka..memang tipu la tu..
so org2 mcm tu kalo tetiba ilang then muncul balik memang ak x ingt la n xnk ingt pun
hehehe..bagi ak org2 mcm ni dtg n pergi mcm tu je n xda pape effect dlm idup ak pun...


 bila ak baca balik entry2 lama aku..hmm mgimbau byk kenangan
kenangan pasal aku crush kat sum1 time sekolah dulu...
hmm kalo aku tau lpas aku brterus terang pe yg aku rasa kat dea n dea reject ak dgn sgt cepat akn wat idup ak bahagia mcm skang ni..hurmm dari dulu aku wat mcm tu..
biar kecewa dulu n bila dah lupakan dea...idup ak pun smakin ceria n bahagia
ad lagi org yg snggup beri perhatian kat aku...hmm happy n bahagia kot..
betul la org selalu kata..setiap bnda buruk tu msti ad hikmahnyer..
hehehehe
skang ak anggap yg ak penah suka dea tu adalah satu penglaman..penglaman yg byk sgt ajar aku..hehehe
skang memang dah lupa dah perasaan tu kat dea n anggap dea memang betul2 kawan aku je..
not more than that..hehehe


 hmm kepada kwn2..aku dah ready dah nak jumpa u all n terangkan pe yg jadi kat aku ni..
if korg nk dengar la..kalo xnk xpa..i just keep it for myself..
n aku rasa agak kesal gak n aku tau tu mgkin salah aku bila lama sgt menyendiri so bila nk cope ngn korang
aku x tau mcm mna nk wat bnda tu...ak dah rasa amat janggal n jauh sgt terkeluar dari group kiter..
hmm aku x salahkn korang n mngkin salah aku...tapi nak wat mcm mna before this emosi ak x stabil..
so aku just wat pe yg terbaek utk jaga emosi n hati aku..huhuhuhu


so sampai sini je la luahan rasa aku kali ni...
kalo ad lagi x puas ati n ak rasa nk citer,aku akan citer..hehehe
sampai bertemu kembali la ye...

as salam...n bye...

Sunday, April 1, 2012

manusia memang begitu

as salam sume..korang sihat2 x.??aku kat sini sihat2 je...alhamdulillah...
w/pun hati dan perasaan ni sakit sikit dgn beberapa peristiwa
tetapi aku kuat an semangat coz pe yg berlaku hanya sementara..
tu yang ak sentiasa pikir utk kurang an sakit..
hmm nasib bek ad org sekililing yg byk beri aku semangat
thanx u alls...

pe yg aku nk citer an actually ialah pasal ragam manusia iaitu aku sndiri sbnarnyer
hmm ye la ak sbg manusia bese an so dari pndang org len elok tgk diri tu dulu an
aku nk citer yg memang habit manusia x penah puas ati ngn keadaan diri tu
sentiasa je merungut ngn pe yg kiter xda n merungut gak dgn pe yg kiter ada

mcm aku ni..masa dulu2 merungut coz dah lama sgt single n tiba2 rasa nk berteman
heboh la mengadu kat blog aku ni an yg ak sunyi coz xda teman
tapi time tu memang aku sunyi ok..

but skang ni bila dah ad teman yg sudi bagi perhatian an
mula terpikir xnk couple2 ni
hati ni memang la suka ad org kasi perhatian kat kiter...sgt2 suka kot
cuma bila pikir lama2 rupanyer aku x ready lg utk bagi komitmen kpd sebuah hubungan
hmm dah lama sgt single ni n dah bese single so dah jadi seronok plak
x sanggup plak nak tinggal an life single ni
ceh ayat mcm la dlm masa terdekat ni nak tunang or kawen an
couple je kot...huhuhuhu

tapi tu la yg ak rasa sebenarnye..tunggu la lagi 5 tahun an
hah baru terbuka nk couple2 ni..kalo serasi bley la terus bertunang an..hehehe

so pe yg aku nk sampai an ialah as normal human being..kiter sntiasa merungut dgn kehidupan kiter...
bila xda pun merungut bila kiter ada sesuatu yg bernilai pun kiter merungut..
hehehe..mcm aku...

sekian dari saya yg comel {ceh perasan je..}
nur arina nadirah...