Sunday, January 8, 2012

mimpi

hai sume-sume yg mengenali aku...
sihat-sihat ke korang sume
aku sihat je n bertambah sihat auw..
hehehehe

hari ni aku gi swimming auw...
hmm seronok sgt dpt berenang
dah lama aku x rasa tenang n berenang ni memang wat aku tenang betul
aku suka bila float an diri aku n pandang langit kat atas
hmm cantik tgk awan berarak pergi..
cantik sungguh ciptaan TUHAN an..

sedang aku pandang awan tu aku terpikir about my dream
dah 3 malam berturut aku mimpi pasal aku sakit
sakit apa??aku dapat kanser
kanser apa??kanser perut
hmm begitu detail mimpi aku tu an
n mimpi tu seems like real
aku pun xtau knp aku mimpi mcm tu
huhuhu

dlm mimpi tu org pertama yg tau aku sakit akak aku
coz aku gi medical check up ngn dia
at 1st ak xnk bgtau parents aku but bnda serius an mana leh sorok
so bgtau jugak..
hmm dlm mimpi tu kanser aku baru peringkat kedua
still bleh cure lg
but bila dah dpt kanser an korang mesti miserable n rasa mcm dunia korang dah berakhir
mcm tu la aku rasa dlm mimpi tu

dlm mimpi tu yg tau pasal sakit aku family je
aku xbgtau kwn2 aku pun
ye la mimpi aku tu mimpi pada masa sekarang
n waktu skang kan aku jarang jumpa kwn2 aku
so xyah la bgtau dorang..belum serius pun..

mcm tu la mimpi aku
n 3 mlm aku mimpi benda yg sama iaitu aku baru balik check up n dpt tau kena kanser
tu je yg mimpi aku repeat..
repeat mcm mna aku tau aku sakit,repeat mcm mna parents aku tau aku sakit n repeat mcm mna keadaan aku time aku tau aku sakit..

aku rasa aku pikir an sgt keadaan kwn akak aku
kwn akak aku ada kanser n baru je ari tu dea dtg umah ak
nk habis an masa ngn akak aku
so aku rs sbb tu la aku smpai termimpi yg aku ada kanser
aku terpikir sekiranya aku kat tempat dia mcm mna la keadaan aku
coz ari tu dea ada kol akak ak n dea kata kanser dea dah makin merebak
seram sejuk aku dengar..sebab tu la smpai termimpi kot

aku harap ini sumenyer hanyalah mimpi sahaja...
tapi sekiranyer ia benar2 terjadi
aku anggap itu sebagai anugerah ALLAH
sebab ALLAH sygkan aku sebab tu DIA bagi dugaan mcm tu kat aku
n DIA nk mengingatkn aku kpd kematian..
aku redha dgn ketentuan DIA andai itu yang terjadi

0 comments:

Post a Comment