Saturday, January 28, 2012

ada sumthing nak bagitau

hmm nanti bila keadaan dah mengizinkn baru ak bagitau
hmm tunggu je la eh...huhuhuhu
aku x berniat pun nak wat hubungan jadi renggang mcm ni
hmm hope hal ini dapat di selesaikan la dgn cara baik
aku x terasa ati or sakit hati pun n aku memahaminyer

Wednesday, January 18, 2012

fantasi je sume tu



salam n hai sume..
aku nak citer pasal buku2 novel yg ak baca
hmm lately ni aku tetiba minat giler nk baca novel
ye la nama pun cuti panjang an so memang byk la masa terbazir
hehehehe
so ak bazir an masa ngn baca novel je la
nak mengon9 kadang2 bosan je..xtau nk wat pe kat dlm fb tu
so baca novel lg best an..hehehe bleh berangan...

tapi an yg x bestnyer an kbnykn novel yg ak dah baca ni citernyer klise je
ye la citernyer an hero citer tu mesti anak org kaya..
x anak tan sri, mesti anak dato' x anak dato' pun bapak dea mesti kaya giler la
ada syarikat besar2,rumah besar2 kreta pun besar2...

yang heroin nyer mesti la miskin xpun sederhana je
anak yatim ke xpun anak angkat ke
kira nasib heroin ni agak2 nk malang je
pastu dtg la si hero yg kaya raya menyelamatkan gadis pujaannyer
huhuhu

mcm tu la citer yg ak slalu baca kat novel
xpun drama2 yg di tayang an kat tv
skang ni ak tgk byk sgt drama or novel bertema an kawen tanpa cinta
hmm kawen sbb trpaksa la,kawen kontrak la..yg pnting xda cinta la
pastu dah nama pun dah kawen dok sebilik an mesti la jatuh cinta gak
akhirnyer bahagia

hmm ak tau byk penulis wat citer tema mcm ni coz ramai pmbaca yg ska berfantasi tinggi2
ye la fantasi nk dpt suami romantik+kaya+hensem lagi
mcm tu la pnulis2 novel ni gmbar an heronyer
hmm org yg baca novel mcm ak ni suka la baca n bayang an untungnyer dpt laki mcm tu
hehehe

tapi an dlm realitinyer mana ada kiter bleh dpt an sume tu
kalo rezeki dpt la ko suami hensem+kaya+romantik
kalo x bese2 je la an
w/mcm mna pun ak tetap ska baca novel
ye la kalo xdpt,fantasi je pun dah cukup

kadang2 ak byg an org yg ak betul2 syg msa baca novel tu

ye la w/pun kriteria yg dgmbar an pnulis tu ak rsa x sma ngn sum1 tu
but ska ati aku la kan fantasi aku
sesapa ak nk bayang an ak punyer suka la an..hehehehe
tapi baca novel ni bley blajar mcm2 about cinta auw
hmm seronok la baca coz dpt tmbh ilmu about cinta
hehehehehe

hmm ok la tu je ak rasa nak tulis..k salam n bye2...

Thursday, January 12, 2012

problem solve but i still wonder!!


ok ak rs masalah ak dah selesai
but aku still wonder
tp lupa plak la nk tanya an pe yg ak wonder an tu
kalo ak xda wat pape salah 
knp dea mcm avoid ak je..huhuhu
mula2 memang aku rsa maybe perasaan aku je kot
but there once incident that make me sure that what i felt was true
so apa puncanyer dea mcm tu eh
hmm so aku still xtau lagi
nak tanya ke??
hmm xpayah la aku rasa
coz kalo dea selesa mcm tu
biarkan je la mcm tu

Wednesday, January 11, 2012

hangout n problem

hari ni aku hangout ngn kwn2 aku..
hangout gi mana..gi tesco seremban jaya je.
hmm aku ni xpernah lagi jejak kaki kat tesco seremban jaya ni..
so nk kata jakun tu xda la...
bukan beli pape pun..
just jalan2 je kat dlm tesco tu sambil bergosip ngn kawan aku
hehehe


hari ni aku dah bagitau satu rahsia besar kat kwn aku si AIDA
hmm si comel manis tu...hmm xtau knp ngn dea aku rasa ak leh bgtau rahsia ni...
mungkin aku senang dgn sikap dea yg happening tu..
masa mula2 bgtau dea memang terkejut but after aku citer 1 persatu dea relax je..
and dea pun memahami keadaan aku...
tadi ada gak kena marah ngn dea but pndirian aku an,so dea pun xleh nk wat pe..
hehehe
sorry ye AIDA...



hmm skang ni aku kena selesai an 1 lg masalah
hmm xkn la slamanyer nk wat bodoh n mcm x knl je kan each time jumpa
memang la skang ni x slalu jumpa but kadang2 tu jumpa la gak an
so aku nak selesai an masalah ini supaya pada masa akan datang xda la rasa mcm org bisu je bila jumpa an
hehehe
aku xtau punca masalah ini dari mana yg aku tau aku kena selesaiknnyer
benda2 remeh or hurt2 feeling ni tolak tepi...


hmm aku juga nak ucap an tahniah kat aida coz dah jumpa buah hati
hmm untung la ko dah jumpa sumone yg syg an ko
aku ni dah jumpa org yg aku syg cuma xtau la dea syg an aku gak ke x..
hmm sdey2..
ok ahad nnt aku akan bagi nasihat kaw2 kat ko..
hehehe diri sndiri ngn perasaan sndiri pun mcm hancuss
ni kan nk bagi nasihat kat org...huhuhu
xpa la aku ni a lots of experience tau...
hehehe puji dri sndiri plak...


hmm kepada ko yg aku syg...selamat malam....n sweet dream..hehehe

Sunday, January 8, 2012

mimpi

hai sume-sume yg mengenali aku...
sihat-sihat ke korang sume
aku sihat je n bertambah sihat auw..
hehehehe

hari ni aku gi swimming auw...
hmm seronok sgt dpt berenang
dah lama aku x rasa tenang n berenang ni memang wat aku tenang betul
aku suka bila float an diri aku n pandang langit kat atas
hmm cantik tgk awan berarak pergi..
cantik sungguh ciptaan TUHAN an..

sedang aku pandang awan tu aku terpikir about my dream
dah 3 malam berturut aku mimpi pasal aku sakit
sakit apa??aku dapat kanser
kanser apa??kanser perut
hmm begitu detail mimpi aku tu an
n mimpi tu seems like real
aku pun xtau knp aku mimpi mcm tu
huhuhu

dlm mimpi tu org pertama yg tau aku sakit akak aku
coz aku gi medical check up ngn dia
at 1st ak xnk bgtau parents aku but bnda serius an mana leh sorok
so bgtau jugak..
hmm dlm mimpi tu kanser aku baru peringkat kedua
still bleh cure lg
but bila dah dpt kanser an korang mesti miserable n rasa mcm dunia korang dah berakhir
mcm tu la aku rasa dlm mimpi tu

dlm mimpi tu yg tau pasal sakit aku family je
aku xbgtau kwn2 aku pun
ye la mimpi aku tu mimpi pada masa sekarang
n waktu skang kan aku jarang jumpa kwn2 aku
so xyah la bgtau dorang..belum serius pun..

mcm tu la mimpi aku
n 3 mlm aku mimpi benda yg sama iaitu aku baru balik check up n dpt tau kena kanser
tu je yg mimpi aku repeat..
repeat mcm mna aku tau aku sakit,repeat mcm mna parents aku tau aku sakit n repeat mcm mna keadaan aku time aku tau aku sakit..

aku rasa aku pikir an sgt keadaan kwn akak aku
kwn akak aku ada kanser n baru je ari tu dea dtg umah ak
nk habis an masa ngn akak aku
so aku rs sbb tu la aku smpai termimpi yg aku ada kanser
aku terpikir sekiranya aku kat tempat dia mcm mna la keadaan aku
coz ari tu dea ada kol akak ak n dea kata kanser dea dah makin merebak
seram sejuk aku dengar..sebab tu la smpai termimpi kot

aku harap ini sumenyer hanyalah mimpi sahaja...
tapi sekiranyer ia benar2 terjadi
aku anggap itu sebagai anugerah ALLAH
sebab ALLAH sygkan aku sebab tu DIA bagi dugaan mcm tu kat aku
n DIA nk mengingatkn aku kpd kematian..
aku redha dgn ketentuan DIA andai itu yang terjadi

Saturday, January 7, 2012

happy birthday mom..


6/1/2012...
hari ni adalah b'day my mom yg ke 50
hmm smakin lama smakin mningkat umor kita an
hmm for my mom b'day thun ni aku xbagi pape pun
ye la aku ni belum mmpunyai pndptn tetap lg
nak beli pape pun kadang2 claim ngn my dad gak...
huhuuhu

smbut b'day my mom xda la meriah pun
just gather whole family n gi mkn besar sikit
pe lagi gi mkn ikan 3 rasa la...hmm sedapnyer...
kek plak abg aku beli kat secret recipe..
tu pun beli 2 slice je...family aku ni bukannyer mkn sgt kek2 ni..
hmm pape pun aku tgk my mom happy la
kitorg pun happy smbut together ngn my mom..
pasni b'day aku plak..hehehe
rasanyer tahun ni pun xdpt present gak...huhuhu

pape pun SELAMAT HARI LAHIR KEPADA IBU TERCINTA RAMLAH BINTI PIEE..