Monday, October 31, 2011

this is war

hai guys and girls
hope sume sihat2 je
mcm aku ni alhamdulillah sihat sejahtera
hehehehe

this is war...
yer lagi 20 hari lagi aku n sume kwn aku akan berperang
berperang menghadapi exam STPM which is exam terbesar dlm idup aku auw
target aku nk dpt 3.5 above
n masuk university yg aku nak
n course yg aku nak
hope aku berjaya mencapai cita2 aku ni

disebabkan lagi 20 hari nak exam
mlm ni aku dah mula start enjin brain aku ni for study
hmm byg an lepas trial ari tu aku mana ada study sgt
even time gerak gempur pun baca mcm x baca je buku
hehehehe

kali ni aku nk cuba kuat an semangat utk study
jgn malas2 n aku xnk jadi mcm dulu
xnak kecewakan mak n ayah aku
aku pun nak ikut jejak langkah senior2 aku dulu yg berjaya
so sebelum nak berperang kena la prepare betul2
make sure sume rifle,bom,or other gadgets dlm keadaan baik
baru la boleh menang masa war nanti
so nk make sure sume tu ok kena la prepare dari sekarang
huhuhuhu

tapi yang aku xsabar nak tunggu 13 disember 2011
which is ari aku merdeka dan tamatnyer perang
malam tu nanti aku nak kuar gi tgk wayang hahaha
seronok sangat2 la
kuar je dewan nak jerit je rasanyer
hehehehe

ok to all my fwens this song is just for all of us
hope we will make it through this war
n we will win this war together
gud luck for all of us

Tuesday, October 25, 2011

new entry...

hello,hai,selamat sejahtera dan salam 1 malaysia semua
dah lama sangat2 aku rasa aku x update blog ni
alasanyer agak kemalasan la w/pun hari2 aku on lappy ni
citer memang ada utk diciter an
but tangan je mcm berat sangat2 nak menaip
huhuhuhu

lately ni aku punyer mood agak bercampur-campur la
dah mcm ABC dah aku rasa
kejap gembira,excited mcm org baru dapat laki
tapi kadang2 aku rasa sedey and betul2 upset
puncanyer mcm2 la
ari ahad ari tu baru je aku act mcm org gler coz stress sgt2
pagi2 lagi dah mcm x betul pangai aku
smpai adik n akak aku pun nek pening nengok nyer

aku xbetul pagi ahad tu coz aku tgk citer antu ari sabtu tu kot
citer paranormal activity 3
sangat2 seram n seronok la citer tu
so aku x betul pagi esoknyer sebab histeria tgk citer tuagaknyer
 hehehehe


but skang ni aku agak happy n kurang stress la
coz aku baru dapat baby..
dapat 2 tau
comel sgt2
anak kucing ni baru aku amik ari ahad ari tu
blum lagi berhenti susu badan ngn mak dia
dah aku n adik aku amik
so kitorang la jadi mak baru kucing ni
bila dua2 ekor ni bangun tido n mengiow mcm nak pecah anak tekak
tu maknanyer kena sumbat ngan botol susu la tu
nak minum susu,lapar an bila bangun...
masa kucing2 ni minum susu tu comel sngt2 dah mcm baby betul2 dah aku tgk
comel gler2 la...hilang stress n segala kesedihan aku...
nama anak2 aku ni COCO N COOKIE
jgn gelak an nama dua ekor kucing aku auw
huhuhuhuhu

mcm ni la aku bagi susu kat coco ngn cookie
sebelum dapat coco ngn cookie ni aku agak stress n sedey
sedey la kalo orang yg kiter suka x pedulikan kiter
n sedey la bila kiter terpaksa ignore org yg kiter suka as his wish
n sedey la bila kiter always have to pretend that our feelings were not hurt bila dia minta kiter wat mcm tu
nak xnk kena la hadapi gak w/pun sakit
coz kalo ati dah suka...WHAT IS YOUR WISH IS MY COMMAND


thats why i need a cat in my life to overcome my sad feelings
SO THANX TO MY COCO AND COOKIE
you are my precious at this moment and
love you all so much
mcm ni la rupa coco ngn cookie..dua2 sama je rupanyer tapi coco warnanyer coklat tapi cookie kelabu  

Monday, October 10, 2011

susah nak tido

hai n hello there...
how are you??
hope u guys/girls fine..
cehhh speaking plak aku ni
hehehehe

as u all know from tajuk entry aku ni
aku latelly ni susah sgt nak tido
aku pun xtau kenapa
banyak sgt benda yg aku pikir
sebelum aku letak kepala atas bantal
mata aku ngantuk sgt2
sampai pedih2 mata aku tahan ngantuk
tapi bila dah baring n lampu bilik pun dah switch off
mula la kepala otak aku ni melayang-layang pikir benda yg mcm2



disebabkan susah nak tido ni
aku 2 or 3 kali tutup n bukak lappy
pastu 2 or 3 kali aku log in n log out fb
ye la aku on9 fb pun mcm xda function
tapi disebab an bosan n x leh nak tido
so aku 2,3 kali la on lappy n on9
tapi xwat pape pun kat fb tu

mungkin korang akan kata
dah xbley tido beh bek study an
exam aku pun dah dekat an
but bila open the book
mata aku mesti mengantuk n nk tido
so korang mesti akan kata
hah dah ngntok tido je la
but mcm aku kata kat atas tadi la
sblum baring ngntok dah baring terus xleh tido
pening2!!!!!

bila aku letak kepala kat bantal
aku mula pikir about future
about present
and also about the past
kadang2 aku pun x pasti knp aku pikir about the past
memang xguna pikir benda yg dah lepas
nak regret pe yg aku wat masa lepas pun xguna
but kadang2 mesti akan bermain kat kepala otak aku pasal bnda2 tu

kalo present plak aku akan pikir pasal perangai kwn2 aku la
benda yg cikgu ajar tadi la
sok ada subjek apa la
sok cikgu akan ajar apa
n mcm mna hari aku sok akan berlalu
kadang2 sampai details pe yg jadi siang tadi pun aku pikir gak

future aku pikir exam
aku pikir pas exam aku nak wat apa
pe jadi kat aku n my friends nanti
after dpt result apa yg akan jadi
ish mcm2 la...

so penyelesaiannyer aku x jumpa lagi
hope2 pasni update blog ni aku leh tido la ye
wish me have a good sleep ok...

Sunday, October 9, 2011

ok je...

aku sebenarnyer nak komen about something
tapi aku takut komen aku akan mengguris hati je
coz kwn2 aku kata words aku sumtime little bit harsh
kadang2 sangat2 harsh la
so better ku simpan je beberapa words about that thing
dia dah wat dah cukup baek dah n nice job hasil keje dia

ok komen aku sebenarnyer ada beberapa benda yg aku x agree
but aku takut kata2 aku ni kang mengguris hati plak
but ni aku punyer blog an
so x salah aku express my feeling here

aku x stuju dgn gmbar beberapa student ada dlm vid tu
bukan aku anti ngn dak klas lain
but this is our class vid n our memories
knp nk babit an dak klas lain
but utk make it sense
aku pikir yg sebahagian besar dak klas aku adalah sebahagian dari kelas len gak
so x salah put a few person's photos in that vid

aku x stuju knp awal sgt put that vid on fb
ok la nk bagi kitorang tgk n nk kitorang comment tapi
knp x make it surprise for tomorrow event
baru lebih terasa happy,sedih.terharu n klakar bila tgk vid tu sama2 ngn dak2 yg lain
perasaan akan rindu each other mesti akan terasa sgt2..
sok an the real event n vid tdi buat pun utk acara sok
tapi xpa la bnda tu dah ada dah kat fb
n sume org dah tgk dah

pape pun good job coz u have done a nice vid
mungkin aku xpatut complain byk2 coz aku sndiri xnk wat vid tu  an
bukan xnk wat tapi xtau nk wat
coz aku ni pun bukannyer celik i.t sgt
so to that person jgn amik ati k
ko an cool....

Wednesday, October 5, 2011

SENGAL

sengal tul la...
asal ko nyer pangai sengal sangat
disebabkan ko aku kadang-kadang susah nak tido auw
aku x paham tul la ngn pangai ko ni
ko ni betul2 wat aku confuse..
kejap bek gler ngn aku
kejap lagi dingin sangat2 ngn aku
ko nak apa sebenarnyer hah
ish x paham la aku


disebabkan nak exam aku try sibuk an diri
utk x ingt sgt kat ko
sumtime it works
sumtime it not
ish pe la masalah ko sebenarnyer
letih tul aku pikir...
nak suh ko jawab aku x sure ko akan jawab soalan aku tu
ish pening tul la....

tiada tajuk

salam n hai sume...
dah lama gak aku x menaip kat sini
sebabnyer kadang2 xda idea la
n kadang2 malas je nak tulis wpun time tu idea dtg
huhuhuhu

ok aku baru lepas trial n keputusannyer ok2 saje
ada  subjek aku dpt teruk giler la
frustrated aku ngn subjek tu
tapi xpa la nanti perbaiki lagi
wat yg the best utk stpm nanti
insyaallah..
aminn...

ari jumaat ni ada perjumpaan ibu bapa
memandangkan ayah aku memang cuti ari jumaat 
so aku ada beri tau ayah aku pasal perjumpaan tu
ayah aku mcm xnk dtg je
perjumpaan kali ni aku x kisah ayah aku dtg coz aku ada 2A hehehe
tapi ada 1C...C tu memang akan membuatkan ayah aku agak bengang
so terpulang la kat my dad nak dtg ke x an...

ari ahad plak ada majlis utk dak2 upper 6
iaitu prom evening
bese wat mlm an
but utk mengelakkan perkara yg x diingini
prom tu ditukar la pada waktu siang
agak excited..
ye la selama ni jadi dak sekolah mana ada gi prom2 ni
bila masuk U baru ada majlis prom ni
but disebab an kitorang ni pra-U kira dak U  gak la
so diadakan la prom ni utk kitorang

semata-mata utk prom ni je
melayang rm250 aku beli baju utk prom je
belum plus ngn shoes n tudung lagi
nasib bek ayah aku sedia memberikan subsidi
so pape yg x cukup just minta peruntukan je la
hehehehe
ala sekali utk tahun ni je
tahun depan xda lagi prom2 ni
hehehehe
so tuk tahun  ni aku nak la jadi elegent n gorgeous
nak wat kelainan sikit
kononnyer la..
hope2 jadi la...hehehe

skang ni aku rasa dia dah putus asa dgn aku kot
nth2 dia ada baca blog aku ni
coz ada 1 day dia call aku suara dia mcm sedey je
tapi disebab an time tu aku busy aku x dpt nk tanya lebih lanjut
tu la last dia call aku until now
sorry ye awk sy x berniat nak kecewa an awk
sy just luah an apa yg sy rasa je...