Saturday, September 3, 2011

dam dam dum

hmm dah dekat seminggu la kiter beraya an
hari ini dah masuk raya yg ke lima
so guys and girls ada pape perubahan x kat tubuh korang
or kat alat penimbang korang tu dah beralih ke kanan jarumnyer
hehehehehe
aku pun sama je sebenarnyer...

aku just nak citer aktiviti aku dari raya pertama until raya kelima ni
kalo korang rasa panjang sgt or memang xnk baca langsung citer aku yg x best ni
just klik je tanda X merah kat tepi kanan website ni ok
RAYA PERTAMA:
pagi raya tu aku raya kat sini je
salam parents aku minta maaf sume an
pastu terus gi umah nenek aku kat jiboi je
jumpa mak sedara n pak sedara aku sume
minta maaf ngn diorang n ngn nenek aku sekali
makan nasi himpit,lemang n pape juadah yg disediakan nenek aku yg aku rasa nk mkn la...

ok pas raya kat umah nenek aku kitorang straight gi s'ban
kat sna nk tangkap gambar family
ala tangkap gambar besar2 tu
ye la dah hari raya an sume dah pakai cantik2 n smart2
so nk snap pic la an utk di buat kenangan
dah snap pic terus balik umah n tgh hari tu terus balik kampung belah mak aku kat kuala pilah tu
rehat jap petang tu n malam smbung lagi beraya iaitu gi umah mak sedara mak aku plak

RAYA KEDUA;
aku gi melaka iaitu kmpung ayah aku sbnarnyer
arwah atuk aku asal dari melaka
but after atuk aku meninggal pd umor ayah aku setahun
nenek aku terus pindah ke sini
so ayah aku pun dibesarkan kat sini la

kat melaka just melawat mak sedara n pak sedara ayah aku
n ayah aku pun nak melawat kubur arwah atuk aku
kat melaka tu kitorang round dari pagi smpai mlm
letih kot...n pulangan xda la lumayan sgt aku dapat ari tu
sdey auw...huhuhuhu

RAYA KETIGA:
balik seremban
xda gi memana on the way nak balik tu
malam tu baru gi beraya kat umah kwn2 ayah aku n customer ayah juga
dapat la collect duit raya lagi mlm tu
w/pun dpt rm5 je....
alhamdulillah....

RAYA KEEMPAT:
gi segamat,johor
umah tunang akak aku
dah la jauh perjalanan nk gi sana
letih aku gi sana
gi sana pun utk merapatkan silaturrahim antara dua keluarga
ye la bakal jadi besan an parents aku ngn parents tunang akak aku
so kena la saling ziarah

RAYA KELIMA:
hari ni dah jadi mcm hari2 bese yg lain dah
ayah aku pun dah mula kerja
mlm je seronok gi open house umah customer ayah aku
malam ni je gi 3 buah rumah
dpt la rm20 duit raya
ish seronok sgt2 la...

ok tu je aktiviti aku sepanjang 5 hari raya ni
xda la best mana pun
sama je mcm tahun2 lepas
aku ada gak men mercun n bunga api
tu pun teman sepupu2 kecik aku men mlm raya tu
pastu mana ada men lagi


duit raya plak memang dpt la selagi aku still belajar
paling byk aku dapat dari ayah aku la
tu la penyumbang terbesar duit raya aku
hehehe
dari org len bese2 la jumlahnyer
mcm yg selalu korang dapat la

semakin kita besar makin x seronok la raya kita
bagi aku makin lama aku rasa bese je raya ni
yg mungkin aku excited ialah nk melawa je pada pagi raya tu
yg len2 tu bese je
makanan pun xda la aku teruja sgt coz aku ni bukan jenis yg suka mkn
tapi w/mcm mna pun badan aku tetap nek
ye la dah dtg rumah org kan mesti la dia suh mkn
xkn la dia nk kita tgk je juadah yg dorang sediakan tu
nak xnk kena la mkn utk jaga ati tuan rumah...

0 comments:

Post a Comment