Wednesday, September 21, 2011

stop it!!!!

hai frenz..
sebenarnyer dah banyak kali aku try nak tulis benda ni
but selalu je xda masa an
ye la skang ni pun aku baru habis trial exam
hmm quite okay
bley la jawab but betul or x je tu yg aku x tau

aku nak story morry pasal guy yg aku kenal
kalo korang nak baca tolong a baca sampai habis
kalo xnk xpa la tutup je la blog aku ni an
aku tau blog aku ni bukannyer menarik pun mcm blogger lain punyer blog

aku dah paham dah semangat n kebodohan seorang mnusia bernama lelaki
aku kagum dangan semangat diorang but agak sedey gak ngn kebodohan diorang
but xleh nak salah an diorang la about bodoh tu
coz setiap manusia kalo dah fall in love wif sum1 mesti jadi stupid gak
sama ada 1/2 stupid or fully stupid
nama pun dah sayang an
sumernyer nampak indah je la

kalo pasal semangat plak aku kagum coz diorang memamng x mudah mengalah
diorang akan cuba dapatkan pe yg diorang nak
asalkan diorang dapat rasa bahagia tu dgn org yg diorang sayang
selagi orang yang diorang sayang x berpunya lagi
selagi tu la diorang akan berusaha utk dptkan girl yg diorang syg tu

ok mamat yg aku kenal ni aku sedey tgk dia
terkejar-kejar aku lagi utk dapatkan hubungan lebih dari kawan
aku terima n layan dia as a friend je
nak terima dia lagi aku dah x boleh
hati ni dah kering utk dia
sayang dia hanya sebagai kawan je
tapi dia x habis2 ungkit lagi kisah lama kitorang
memang kitorang ada kenangan indah but tu sume dah berlalu
n bagi aku kisah lama jangan dikenang
kiter kena move forward utk hidup
but aku sedey tgk dia tunjukkn silly dia depan aku
hanya nak aku semula
aku xnk dia jadi mcm tu,dia mcm tu watkan aku jadi sedey la

but pada yg sama aku kagum ngn dia
coz semangat dia x pernah luntur utk cuba dapatkan aku balik
dah dekat 3 tahun la dia cuba kejar aku balik
tapi usaha dia sia-sia
korang pun tau an kenapa
usaha dia yg gigih n semangat dia yg kuat je x cukup utk aku terima dia semula
aku xdapat lupakan keburukan yg pernah dia wat kat aku dulu
n ada reason lain aku cuba utk xda hubungan yg labih dari kawan
kerana hubungan yg macam tu akan merubah siapa diri aku sebanarnyer nanti

so satu hari nanti aku harap dia akan jumpa sum1 yg jauh lebih baik dari aku
n dapat membahagiakan dia
coz aku tau,aku bukanlah orang yg layak utk bahagiakan dia
our memories will always remain as memories.....

Monday, September 12, 2011

pagi-pagi buta

ok skang ni dah pukul 5.44 pagi time aku tulis entry ni
lagi 2 jam 5 minit paper sejarah aku dah start
actually aku bangun kul 3.30 a.m tadi
nak study kan
untill now x tido lagi auw
hehehehe cool sgt la kononnyer

kebetulan ari ni aku pose
so direct la sahur sekali an
n besenyer after sahur aku tido
but ari ni aku rasa xnk tido la plak
nk fresh kan minda ni supaya pe yg aku baca x lupa
kalo tido nnti bangun je mesti mcm mamai2 an
so kadang2 ada je bnda yg kita lupa

utk trial exam kali ni aku betul2 serius kot
jarang gler aku bangun 3.30 semata-mata nak study
tu pun kalo esoknyer exam
kalo x,xda makna aku bangun pagi2 de
see selalu mengamalkan study last minute
ish2...

memang la org kata study last minute x elok
menyusahkan badan je,tgk contoh aku la
pagi2 lagi dah bangun nak study
tapi an bla last minute tu la bla baca mcm msuk je
n baru ada confident nak jwb exam
hehehe...
bleh pakai ke teori aku ni

k la pape pun wish me luck ok
doa2kan la aku supaya aku lulus with flying colours
AMIIN...

Saturday, September 3, 2011

dam dam dum

hmm dah dekat seminggu la kiter beraya an
hari ini dah masuk raya yg ke lima
so guys and girls ada pape perubahan x kat tubuh korang
or kat alat penimbang korang tu dah beralih ke kanan jarumnyer
hehehehehe
aku pun sama je sebenarnyer...

aku just nak citer aktiviti aku dari raya pertama until raya kelima ni
kalo korang rasa panjang sgt or memang xnk baca langsung citer aku yg x best ni
just klik je tanda X merah kat tepi kanan website ni ok
RAYA PERTAMA:
pagi raya tu aku raya kat sini je
salam parents aku minta maaf sume an
pastu terus gi umah nenek aku kat jiboi je
jumpa mak sedara n pak sedara aku sume
minta maaf ngn diorang n ngn nenek aku sekali
makan nasi himpit,lemang n pape juadah yg disediakan nenek aku yg aku rasa nk mkn la...

ok pas raya kat umah nenek aku kitorang straight gi s'ban
kat sna nk tangkap gambar family
ala tangkap gambar besar2 tu
ye la dah hari raya an sume dah pakai cantik2 n smart2
so nk snap pic la an utk di buat kenangan
dah snap pic terus balik umah n tgh hari tu terus balik kampung belah mak aku kat kuala pilah tu
rehat jap petang tu n malam smbung lagi beraya iaitu gi umah mak sedara mak aku plak

RAYA KEDUA;
aku gi melaka iaitu kmpung ayah aku sbnarnyer
arwah atuk aku asal dari melaka
but after atuk aku meninggal pd umor ayah aku setahun
nenek aku terus pindah ke sini
so ayah aku pun dibesarkan kat sini la

kat melaka just melawat mak sedara n pak sedara ayah aku
n ayah aku pun nak melawat kubur arwah atuk aku
kat melaka tu kitorang round dari pagi smpai mlm
letih kot...n pulangan xda la lumayan sgt aku dapat ari tu
sdey auw...huhuhuhu

RAYA KETIGA:
balik seremban
xda gi memana on the way nak balik tu
malam tu baru gi beraya kat umah kwn2 ayah aku n customer ayah juga
dapat la collect duit raya lagi mlm tu
w/pun dpt rm5 je....
alhamdulillah....

RAYA KEEMPAT:
gi segamat,johor
umah tunang akak aku
dah la jauh perjalanan nk gi sana
letih aku gi sana
gi sana pun utk merapatkan silaturrahim antara dua keluarga
ye la bakal jadi besan an parents aku ngn parents tunang akak aku
so kena la saling ziarah

RAYA KELIMA:
hari ni dah jadi mcm hari2 bese yg lain dah
ayah aku pun dah mula kerja
mlm je seronok gi open house umah customer ayah aku
malam ni je gi 3 buah rumah
dpt la rm20 duit raya
ish seronok sgt2 la...

ok tu je aktiviti aku sepanjang 5 hari raya ni
xda la best mana pun
sama je mcm tahun2 lepas
aku ada gak men mercun n bunga api
tu pun teman sepupu2 kecik aku men mlm raya tu
pastu mana ada men lagi


duit raya plak memang dpt la selagi aku still belajar
paling byk aku dapat dari ayah aku la
tu la penyumbang terbesar duit raya aku
hehehe
dari org len bese2 la jumlahnyer
mcm yg selalu korang dapat la

semakin kita besar makin x seronok la raya kita
bagi aku makin lama aku rasa bese je raya ni
yg mungkin aku excited ialah nk melawa je pada pagi raya tu
yg len2 tu bese je
makanan pun xda la aku teruja sgt coz aku ni bukan jenis yg suka mkn
tapi w/mcm mna pun badan aku tetap nek
ye la dah dtg rumah org kan mesti la dia suh mkn
xkn la dia nk kita tgk je juadah yg dorang sediakan tu
nak xnk kena la mkn utk jaga ati tuan rumah...