Thursday, August 25, 2011

stupid person

citer aku kali ni about seorang manusia  yg x reti maen mercun
manusia tu aku x knl la sapa
but yg pasti dia orang melayu

citernyer begini,
pada pukul 2.30 ptg tadi aku balik sekolah dgn adik aku
sedang kitorang berjalan menuju ke tempat letak motor
*motor kitorang letak kat luar sekolah
lalu sebuah lori di tepi kitorang
n tiba2 lori tu berhenti
n seorang penumpang lori tu baling sesuatu ke luar
benda yg dia baling tu betul2 berada 10 meter di hadapan kitorang

kitorang agak terkejut plus pelik
benda tu bersaiz besar n mengeluarkan asap
aku ingat that thing rokok coz aku x prasan akan saiz benda tu
aku nk meneruskan perjalanan but adik aku tahan
x sampai 1 minit kitorang stop
tiba2 that thing meletup
benda tu mercun
dah la meletup kuat plak tu
n mercun tu dekat je ngn kitorang
nek pekak gak la telinga
nasib bek la kitorang x continue walking
kalo x dah cedera dah kot coz mercun tu memang betul2 dekat ngan kitorang

memang aku rasa nak mencarut je kat pnumpang lori yg baling mercun tu
kalo kena orang kan susah
ish dia buta ke apa x nampak orang jln kat tepi jalan tu
suka suki dia je baling mercun
even kat depan kedai mamak STOR BISMILLAH tu pun dia baling mercun gak
*sapa2 yg x tau kat mna kedai mamak ni sorry la ye..xdpt nk describekn la

kalo kena la kat kitorang tadi n cedera plak
aku rasa dah masuk surat khabar kot kitorang
ye la org skang cedera coz kena simbah asid ngn org yg x dikenali
but kes kitorang kena baling mercun dgn org yg x dikenali gak

ish mcm-mcm manusia ada kat dunia ni an
cuma kadang2 kita x tau waras ke x manusia tu
kalo waras benda2 stupid mcm ni diorang xkn wat
so sapa waras wat benda stupid ni
memang la dia tu stupid person

0 comments:

Post a Comment