Tuesday, August 23, 2011

menguji kesabaran aku

hari ini aku temankn mak aku gi hospital
ari ni dia kena wat medical check up utk darah tinggi dia
hmm nk check upnyer bukannyer lama pun
tapi nak menunggunyer.....betul2 menguji kesabaran di bulan puasa ni

aku sampai hospital kul 2
balik dari hospital kul 5
3 jam aku duk kat hospital tu menunggu
nak tunggu no.giliran mak aku dipanggil tu la berjam-jam kena tunggu
ada ke pihak hospital tu panggil no.giliran x ikut giliran
diorang panggil random je
alasannyer diorang utamakan warga emas
tapi aku tgk ada je warga emas yg kena tunggu lebih lama dari aku


ni la masalahnyer kalo gi G.H
aku paham doktor x cukup
but doktor yg ada try to be more efficient please
bila berhadapan dgn kes mcm ni
sian ramai org yg menunggu berjam-jam lamanyer
hanya utk check-up yg simple je


but 1 benda aku tau skang ni
knp ramai org x suka gi hospital
bila aku tgk keadaan hospital tu pun aku rasa nk cepat2 je balik
ye la korang pun tau an yg hospital tmpat utk org sakit
so orang sihat yg mcm aku ni pun rasa mcm nak sakit je duk lelama kat situ


lagi 1 bla aku duk lelama kat situ wat an aku kecut perut la
aku trbayang if aku yg kat tmpat pesakit tu
mesti aku rasa sdey sgt2 n mesti rasa susah sgt2
kadang2 aku terpikir yg aku ada kat tmpat warga emas tu bila 50 tahun akan dtg
INSYAALLAH kalo aku still alive
xtau la jadi mcm atuk n nenek yg sakit tu ke
or
jadi atuk n nenek yg sihat n bleh wat keje lagi mcm nenek aku skang
aku harap jadi mcm nenek aku la yg masih kuat lagi
so moral dari pengalaman aku duk berjam-jam kat G.H ari ni
jaga la kesihatan n pemakanan dari sekarang
kalo nak jadi nenek yg kuat pada masa akan datang
INSYAALLAH....

0 comments:

Post a Comment