Saturday, August 6, 2011

maxis

aku rasa an aku xnk guna no.maxis lagi la
knp????
asyik nak mkn duit orang je
geram plak aku
x cukup2 aku topup ko nk pow rm10 aku lg la

citernyer mcm ni..
as u all know,no.maxis aku an rosak
sim card aku hp dah x leh baca
pada hal baru tahun lepas aku tukar sim tu
tahun lepas kena bayar rm10 gak tu

ari ni aku gi la maxis centre nak tukar sim baru
ok aku masuk la maxis centre tu aku amik la no. giliran
pastu ada sorang akak rmbut blonde layan la aku
dia tanya aku dtg situ nak wat apa??
aku ckp la nk tukar sim
dia bagi aku borang suruh isi
aku pun isi la,dah isi aku tunggu la no.aku dipanggil

then dah tunggu beh kurang 20 minit
giliran aku pun tiba la
aku pun gi kat kaunter bagi borang n ic sume
pastu akak kat kaunter tu tanya la
sim dah ilang ke
aku kata xda la,sim tu hp dah x leh baca
baru je tahun lepas saya tukar
pastu nk tau akak tu kata apa
tahun lpas tu bulan 2 eh adik,kalo mcm tu dah xda guarantee la
adik kena bayar rm10 la
aku pun mcm hah...bayar je la an

so conclusion citer aku yg panjang2 ni
maxis ni memang nak mkn duit org je
masa mula2 aku guna no.aku yg skang ni
nak kat 4 tahun aku guna sim tu xda la rosak de
after 4 tahun baru aku tukar,tu pun tahun lepas
mknanyer sim tu guarantee setahun je la
so xkn la tiap2 tahun aku nk kena tukar sim
n tiap2 tahun la rm10 aku melayang

memang sengal la maxis ni....
nak stop using it sayang plak no.tu
so ikutkan je la...
huhuhuhu

0 comments:

Post a Comment