Tuesday, August 30, 2011

selamat hari raya aidilfitri

aku tau skang ni sume orang sibuk wat ucapan raya
x terkecuali diri aku sekali
di sini aku ingin mengucapkan selamat hari raya
maaf zahir dan batin kepada sume kwn2 aku
w/pun aku tau kawan aku x seberapa je kan

kepada kwn2 yg xdpt lagi mesej hari raya
sabar2 la eh
coz ari ni baru aku nak hantar
skang ni aku tau line maxis mesti busy gler la
so dari buang masa aku antar skang
better aku antar pagi nanti
so nanti2 kan la ye..

kepada kawan2 aku yg skang n yg lepas2
aku nak minta maaf la ye kalo aku ada terkasar bahasa
or tersalah kata,terkutuk korang ke
termakan harta korang ke or yg sewaktu dgnnyer
aku harap korang maafkan dan halalkan la yer..

so selamat hari raya aidilfitri dan selamat menyambut hari kemerdekaan juga....

Monday, August 29, 2011

my pathetic life

dah lama dah aku tau yg life aku sebenarnyer agak menyedihkan
kenapa aku kata menyedihkan..
sebab aku rasa sunyi n iri hati ngn kawan2 aku yg lain

knp aku cakap mcm tu...
sebab life aku hanya dikelilingi dgn org yg sama
maksud aku family aku n kawan2 yg hanya 5 kerat je
tu pun yg paling rapat
wat masa ni la...

aku jenis kalo berkawan memang aku kawan dgn ikhlas
pape aku wat utk diorang aku xpernah berkira
x pernah nk ungkit
kalo aku sebut 1 or 2 prkara tu hanyalah utk bergurau je
x pernah aku mintak balik

but bila aku pikir2 balik diorang xkn kekal jadi kwn aku
maksud aku 1 day mungkin kitorang dah jauh from each other an
so nth ingat nth kn x
kalo ingt pun belum tentu bleh jadi mcm dulu balik
but apa2 yg aku bagi n wat kat previous n present friends aku x pernah menyesal
w/pun diorang dtg n pergi mcm tu je dlm life aku

kes ni pernah je jadi dlm idup aku
aku ada sorang kawan
dulu kitorang rapat sgt n dia antara bestfriend aku
selalu dtg umah aku men badminton sama2
but bila dah terpisah kelas terus relationship kitorang x rapat mcm dulu
itu baru separate klas
belum belajar lain2 tempat lagi

but sekarang kitorang dah baek semula la
itupun kebetulan dia same klas ngn aku
kalo x jgn harap la kitorang akan jadi baik mcm dulu
aku berani jamin la..
kelar tangan pun aku berani auw yg that thing mesti happen
kalo kitorang x same klas

ok aku mengaku yg benda mcm ni pun salah aku gak
yg aku ni nampak sgt sombongnyer an coz xnk contact kwn2 lama aku an
but 1 perkara yg aku ingat aku dulu ramai bestfriend lelaki
n sekarang ni sume bestfriend tu dah jadi friends je
ye la bukan selalu jumpa pun
n kalo nak hangout pun aku rasa aku x sesuai dah nk hangout ngn diorang lagi

kawan perempuan???
aku memang xda kwn baek prempuan
sebab an kejadian yg dulu aku x prcayakn kwn baek prempuan
hmm mungkin ada,sorang la
tu pun susah nk contact  n jumpa coz masing2 sibuk an

so bila aku pikir2 balik life aku ni memang agak pathetic kot
kalo org len bleh citer diorang hangout ngn kwn diorang kat sini la
hangout ngn kawan diorang kat sana la
aku dgr n diam je la
ye la aku nk citer pe sedangkan kwn aku 5 kerat tu je
tu pun nk hangout susah sgt2
so diam je la...

Saturday, August 27, 2011

mahu bf seperti ayah....

aku suka dengar citer mak aku
story about masa mak aku muda2 dulu
masa dia mula2 jumpa ayah aku dulu
kira time dorang mula2 bercinta dulu la

mak aku citer yg dulu ayah aku romantik auw
mak aku dulu hot auw coz time dia muda2 dulu
ayah aku kena berebut ngn kawan dia utk dptkn mak aku
disebabkan ayah aku romantik sgt so dia la yg dpt mak aku
hehehe hebat betul ayah aku...

masa ayah aku nak tackle mak aku dulu
ayah aku caring sangat2
kebetulan time tu ayah aku dah ada kereta
w/pun kereta x berjenama tapi ada kereta la jugak an
kira time tu kawan2 mak aku sume jealous ngan mak aku
coz pakwe mak aku ada kereta tapi pakwe dorang xda
lagipun kalo mak aku keje syif petang
bila mak aku habis keje pada waktu malam
mesti ayah aku yg jemput mak aku
n kadang2 ayah aku ada gak hantar mak aku gi keje

untungnyer mak aku an
kalo tiap kali kuar,mesti ayah aku yg belanja mak aku
x kira la makan ke tgk wayang ke mesti ayah aku yg bayar
dulu mak aku citer even time mak aku tgh kawan ngn ayah aku
ayah aku dah belanja mak aku mcm2
alat make up pun ayah aku belikan utk mak aku
betapa caringnyer ayah aku n untungnyer mak aku

pernah mak aku citer yg ayah aku ikut mak aku gi singapore
time tu kawan mak aku ada wat rombongan gi sana
mak aku ajak ayah aku
ayah aku pun pe lagi ikut la
n sume belanja gi sana ayah aku yg support
trmasuk belanja mak aku sekali

dari situ mak aku dah nampak kesungguhan ayah aku
maknanyer ayah aku betul2 serius nak mak aku
even sebelum kawen dia dah wat mcm2 utk mak aku
sebelum kawen lagi dia dah sedar akan t/jwb dia
w/pun baru bercinta je kot
ayah aku memang betul2 hebat
n he is the best husband n dad in the world

skang ni usia perkahwinan mak n ayah aku dah cecah 27 tahun
dalam usia perkahwinan dorang yg dah 27 tahun ni
aku still dapat tgk sikap ayah aku yg romantik n caring tu
lagi 1 ayah aku ni memang tinggi tahap kesabarannyer
dia betul2 sabar ngn perangai mak aku yg mcm weather forecast tu
n ayah aku seorang yg x berkira pasal duit
untung mak aku dapat suami mcm ayah aku

aku memang ada niat nak cari bakal suami yg mcm ayah aku
caring,romantik,penyabar n memahami
n 1 more thing,aku xnk husband yg smoking
coz aku ni alah dgn asap rokok
ayah aku pun x smoking auw
hope pe yg aku hajatkan ni tercapai

AMIIN.....

hasil perkongsian hidup selama 27 tahun

Thursday, August 25, 2011

stupid person

citer aku kali ni about seorang manusia  yg x reti maen mercun
manusia tu aku x knl la sapa
but yg pasti dia orang melayu

citernyer begini,
pada pukul 2.30 ptg tadi aku balik sekolah dgn adik aku
sedang kitorang berjalan menuju ke tempat letak motor
*motor kitorang letak kat luar sekolah
lalu sebuah lori di tepi kitorang
n tiba2 lori tu berhenti
n seorang penumpang lori tu baling sesuatu ke luar
benda yg dia baling tu betul2 berada 10 meter di hadapan kitorang

kitorang agak terkejut plus pelik
benda tu bersaiz besar n mengeluarkan asap
aku ingat that thing rokok coz aku x prasan akan saiz benda tu
aku nk meneruskan perjalanan but adik aku tahan
x sampai 1 minit kitorang stop
tiba2 that thing meletup
benda tu mercun
dah la meletup kuat plak tu
n mercun tu dekat je ngn kitorang
nek pekak gak la telinga
nasib bek la kitorang x continue walking
kalo x dah cedera dah kot coz mercun tu memang betul2 dekat ngan kitorang

memang aku rasa nak mencarut je kat pnumpang lori yg baling mercun tu
kalo kena orang kan susah
ish dia buta ke apa x nampak orang jln kat tepi jalan tu
suka suki dia je baling mercun
even kat depan kedai mamak STOR BISMILLAH tu pun dia baling mercun gak
*sapa2 yg x tau kat mna kedai mamak ni sorry la ye..xdpt nk describekn la

kalo kena la kat kitorang tadi n cedera plak
aku rasa dah masuk surat khabar kot kitorang
ye la org skang cedera coz kena simbah asid ngn org yg x dikenali
but kes kitorang kena baling mercun dgn org yg x dikenali gak

ish mcm-mcm manusia ada kat dunia ni an
cuma kadang2 kita x tau waras ke x manusia tu
kalo waras benda2 stupid mcm ni diorang xkn wat
so sapa waras wat benda stupid ni
memang la dia tu stupid person

Tuesday, August 23, 2011

menguji kesabaran aku

hari ini aku temankn mak aku gi hospital
ari ni dia kena wat medical check up utk darah tinggi dia
hmm nk check upnyer bukannyer lama pun
tapi nak menunggunyer.....betul2 menguji kesabaran di bulan puasa ni

aku sampai hospital kul 2
balik dari hospital kul 5
3 jam aku duk kat hospital tu menunggu
nak tunggu no.giliran mak aku dipanggil tu la berjam-jam kena tunggu
ada ke pihak hospital tu panggil no.giliran x ikut giliran
diorang panggil random je
alasannyer diorang utamakan warga emas
tapi aku tgk ada je warga emas yg kena tunggu lebih lama dari aku


ni la masalahnyer kalo gi G.H
aku paham doktor x cukup
but doktor yg ada try to be more efficient please
bila berhadapan dgn kes mcm ni
sian ramai org yg menunggu berjam-jam lamanyer
hanya utk check-up yg simple je


but 1 benda aku tau skang ni
knp ramai org x suka gi hospital
bila aku tgk keadaan hospital tu pun aku rasa nk cepat2 je balik
ye la korang pun tau an yg hospital tmpat utk org sakit
so orang sihat yg mcm aku ni pun rasa mcm nak sakit je duk lelama kat situ


lagi 1 bla aku duk lelama kat situ wat an aku kecut perut la
aku trbayang if aku yg kat tmpat pesakit tu
mesti aku rasa sdey sgt2 n mesti rasa susah sgt2
kadang2 aku terpikir yg aku ada kat tmpat warga emas tu bila 50 tahun akan dtg
INSYAALLAH kalo aku still alive
xtau la jadi mcm atuk n nenek yg sakit tu ke
or
jadi atuk n nenek yg sihat n bleh wat keje lagi mcm nenek aku skang
aku harap jadi mcm nenek aku la yg masih kuat lagi
so moral dari pengalaman aku duk berjam-jam kat G.H ari ni
jaga la kesihatan n pemakanan dari sekarang
kalo nak jadi nenek yg kuat pada masa akan datang
INSYAALLAH....

Saturday, August 20, 2011

maaf yer...

maaf ye awak...
bukan sy xnk text awk or jwb kol awk
awk kol n text sy pada waktu yg salah
sy memang x larat nk balas mesej awk pada waktu tu


sejak akhir2 ni saya memang tido awal
x mcm dulu dah
sy pun xtau knp??
mungkin sebab sekolah n busy ngn jadual harian
so sbbkn itu la sy tido awal

hmm nanti sy text awk on weekend
on weekend sy bleh tido lewat sikit
so awk jgn marah sy eh
sy xnk hilang kawan lagi....

Saturday, August 6, 2011

maxis

aku rasa an aku xnk guna no.maxis lagi la
knp????
asyik nak mkn duit orang je
geram plak aku
x cukup2 aku topup ko nk pow rm10 aku lg la

citernyer mcm ni..
as u all know,no.maxis aku an rosak
sim card aku hp dah x leh baca
pada hal baru tahun lepas aku tukar sim tu
tahun lepas kena bayar rm10 gak tu

ari ni aku gi la maxis centre nak tukar sim baru
ok aku masuk la maxis centre tu aku amik la no. giliran
pastu ada sorang akak rmbut blonde layan la aku
dia tanya aku dtg situ nak wat apa??
aku ckp la nk tukar sim
dia bagi aku borang suruh isi
aku pun isi la,dah isi aku tunggu la no.aku dipanggil

then dah tunggu beh kurang 20 minit
giliran aku pun tiba la
aku pun gi kat kaunter bagi borang n ic sume
pastu akak kat kaunter tu tanya la
sim dah ilang ke
aku kata xda la,sim tu hp dah x leh baca
baru je tahun lepas saya tukar
pastu nk tau akak tu kata apa
tahun lpas tu bulan 2 eh adik,kalo mcm tu dah xda guarantee la
adik kena bayar rm10 la
aku pun mcm hah...bayar je la an

so conclusion citer aku yg panjang2 ni
maxis ni memang nak mkn duit org je
masa mula2 aku guna no.aku yg skang ni
nak kat 4 tahun aku guna sim tu xda la rosak de
after 4 tahun baru aku tukar,tu pun tahun lepas
mknanyer sim tu guarantee setahun je la
so xkn la tiap2 tahun aku nk kena tukar sim
n tiap2 tahun la rm10 aku melayang

memang sengal la maxis ni....
nak stop using it sayang plak no.tu
so ikutkan je la...
huhuhuhu

Thursday, August 4, 2011

puasa

bulan puasa ni aku seronok sgt
coz bulan ni kan bulan yg istimewa
bila puasa je rutin harian kiter pun berubah an
so memang ada kelainan la kat situ
lagi satu dah habis puasa,kiter raya
yahooo!!!!raya
*w/pun tahun ni bukannyer aku dapat raya sakan pun
 exam punyer pasal kot..huhuhu

bulan puasa ni pun aku rasa seronok gak la
ye la makanan yg kiter xkn jumpa pada bulan lain
akan kiter jumpa masa bulan pose
kalo x caya korang gi je la kat bazar tu
mcm2 benda makan korang leh jumpa

lagi satu bulan pose ni seronok coz
bulan ni kan bulan yg penuh kebaikan
n bulan ni pintu rahmat di buka seluas-luasnyer
so bulan ni la aku nak bersihkan diri ni
ngan amal ibadat yg setakat aku mampu wat la

ok sebenarnyer aku tgh xda idea sgt nk tulis ni
pe yg terkeluar kat kepala aku ni
aku tulis je
so kalo ada sesapa yg rasa entry aku ni x best
sorry la eh
xnk baca tutup je....
sekian.....terima kasih....
<3<3<3<3<3

Tuesday, August 2, 2011

aku x marah

aku x marah ko nk ada kwn beribu ke berjuta ke
but ingat n cuba la menghargai kwn2 ko
w/pun tindakan ko kecik je org len tgk
but bagi kwn ko maknanyer besar

aku tau yg ko memang xda niat nk gunakn kwn2 ko
but cara n gaya ko menampakkan yg ko gunakan kwn ko
cuba la beradab dgn mereka bila ko terima sesuatu dari mereka
hanya perlu ucapkan "TERIMA KASIH" dan "MAAF" sahaja
itu sudah cukup buat mereka

bukannyer mereka mengharapkan perkara2 yg besar
hanya tindakan kecil dari ko dah cukup menggembirakan mereka
jadi ingat lah eh wahai kawan
aku x marah aku cuma terkilan je...