Wednesday, July 6, 2011

BERTUNANG

sempena akak aku nk bertunang pada 16/7 nanti
aku pun terpikir nak write about BERTUNANG ni
sebelum tu congrats to my sis coz she's going to be enganged
hmm aku dapat bakal abg ipar
hehehehe

korang tau x yg sebenarnyer kiter couple tu dah di kira bertunang
aku ada terbaca satu artikel la about this thing
but aku dah lupa aku baca kat mana
menurut artikel tu kiter couple ni dah kira kita bertunang ngn pasangan kiter la
just xda cincin je sbg tanda
but mana yg couple tu pasangan dia bagi cincin
dah nampak sgt mcm bertunang an
kononnyer tanda pasangan dia tu milik dia la
so kat sini kiter dah nampak an ada unsur2 bertunang

sebab apa aku kata mcm tu
coz bila kita couple ati kiter dah setuju utk terima pasangan kiter
baik buruknyer dia kiter sudi nak terima dgn rela ati
so tu dah kira mcm perjanjian la antara kita ngn pasangan kiter

but skrang ni ramai je yg couple2 ni
n xtau makna sebalik couple ni
even budak darjah 5 pun dah pandai couple2 ni
apatah lagi kita yg muda remaja ni an
mesti ada gak couple2 ni
cuma kiter selalu anggap couple ni benda remeh je
ada tu kejap break kejap sambung
xpun ada yg dekat 10x couple
mcm tu la kalo xtau makna sebenarnyer

so kepada guys or girls yg kat luar tu yg ada menaruh ati kat bf or gf org
baek lupakn je la
coz diorang ni dah ibarat dah bertunang dah
n hukum rampas tunang org dosa auw
tu pe yg aku baca dlm buku la
but aku rasa memang betul kot pe yg buku tu cakap

aku memang jenis x usik bf org
kalo org yg aku suka tu dah couple a.k.a dah bertunang
aku akan putus asa
n try stay away dari mamat tu
but selagi dia x couple lagi ada la peluang utk aku an
hehehehe
berangan je aku ni
kot ye mamat tu suka kat aku ni

so ini la pendapat aku tentang bertunang ni
n pe yg aku tau pasal citer tunang ni
so sesapa yg kat luar sana yg dah couple
aku ucapkan tahniah coz anda dah bertunang sebenarnyer
hehehehe

0 comments:

Post a Comment