Saturday, July 30, 2011

sebab ramai kawan

aku tau la ko ramai kwn
sebabkan reason tu la
ko bleh je tinggal kwn ko ikut suka suki ko
cuba la pikir perasaan kwn ko bla ko wat mcm tu kat diorang
w/pun ko dah lama kwn ngn kwn ko tu

perangai ko yg selalu using kwn ko memang unacceptable
mungkin ko x perasan
but org len bleh nampak setiap gerak geri ko
tapi kalo nak gunakn kwn ko sekalipun
cuba la beradab sikit
jgn la nmpak sgt yg u'r using u'r friends

aku tau yg sikap ko ni xkn wat ko ilang kawan
coz sikap ko yg friendly n easy to get friends
senang2 ko bleh dpt kawan baru
but aku xtau la kwn2 lama ko mcm mna nanti
mungkin ko akan ilang kawan lama
kawan lama yg x bagi pape makna dlm idup ko pun

pape pun semoga ko berjaya la ngn life ko eh
after this kalo ada kwn2 ko yg ilang dari hidup ko
jgn menyesal or mungkin ko xkn rasa menyesal kot
SEBAB KO KAN RAMAI KAWAN.....

Sunday, July 24, 2011

addicted to korean drama

sejak 2 menjak ni aku rasa agak lonely la
ye la hp pun x leh guna wat masa ni
fb plak dah active dah but mcm xda function je ak on9
so aku on lappy ni wat pe je
aku just tgk citer korea la
aku dah nak habis tgk citer tu
but ada lagi 2 episod yg laman web tu x upload lg

aku dah decide dah
aku akan habiskn citer korea ni dulu
dah habis citer ni aku xnk tgk pape citer korea pun
pas habis exam baru aku tgk
24/7 aku tgk citer korea
hehehehe
kalo aku continue tgk citer len
memang aku x leh nak stop la tgk sesuatu citer korea tu
sampai la habis sume episod aku tgk
baru aku rasa puas hati
nampaknyer aku dah addicted ngn korean drama la

xleh jadi ni,aku kena wat sumthing ni
habis je citer korea yg aku tgh tgk skang ni
aku akan fokus kat study aku plak
skang ni study gak but 20% je kot
huhuhuhu
teruk an aku ni
xpa2 tinggal lagi 2 episod je citer tu
dah habis aku akan mula bukak buku plak
hehehehe

Friday, July 22, 2011

misi aku dah tercapai..

ingat x entry aku pasal "trying so hard not to like u"
aku berjaya ilangkan rasa suka aku kat dia 
dgn ikut cara yg aku nyatakan tu la
but aku ada tambah method lain utk misi aku ni
cara2nyer ialah:

cara pertama:
aku deactivatekn fb aku
so dgn itu aku xtau pape pun pasal dia
n xda la aku asyik sibuk nk baca status dia an

cara kedua:
kebetulan sim card aku rosak
n hp memang xleh nk guna
so memang xda la contact dia an
ala kalo sim aku elok pun
belum tentu dia nk text ngn aku

cara ketiga, keempat n kelima aku ikut pe yg aku tulis kat blog aku tu la
kalo nak tau klik la ni
memang betul2 berkesan la
hehehehe

skang ni aku dah x kisah sgt dah pasal dia
sebelum ni kalo aku jumpa dia aku rasa suka sgt n rasa berdebar gitu
but skang ni bese je
dia x pedulikan aku pun aku dah x kisah dah

hmm akhirnyer aku berjaya jugak nk jauhkan diri dari dia
bak kata orang "usaha tangga kejayaan"
aku berusaha nk stay away dari dia
n akhirnyer aku berjaya....
hehehehehe

Thursday, July 14, 2011

two stories in one post

hari ni aku nak citer pasal x pernah puas dgn apa yg kiter ada
ala kalo pasal kebendaan tu korang dah biasa dgr an
ni pasal x pernah nak bersyukur dgn life kiter sendiri
contohnyer x jauh
aku la tu
hehehehe

aku akui yg aku sbg manusia biasa ni memang pernah terpikir
terpikir yg life aku x best,x mcm kwn2 aku
ye la life aku xleh nak bersenang2 mcm kwn2 aku yg lain
balik dari skewl aku kena tolong parents aku jaga kedai
xpun tolong mak aku wat kuih bahulu
hehehe
but lain plak pndangan kwn2 aku
bagi diorang life aku bertuah coz parents ada business sndri
so bleh dpt side income
maknanyer bagi diorang duit aku xpernah kering la
but beza aku dari korang aku kena work utk dpt uwit
but korang senang je bleh dpt uwit
but amount dia memang beza la

tu aku kata manusia x pernah bersyukur
mcm aku x bersyukur yg poket jarang kering
n kwn2 aku plak x bersyukur yg diorang byk sgt free time
manusia memang mcm tu

ok ni citer lain plak
korang tau an yg aku dah deactivate fb
kalo sapa2 yg xtau ni aku bagi tau la ni
ok akaun fb aku dah deactivate
coz atas reason yg tertentu
hehehe
tapi an ada hikmahnyer aku deativate akaun fb aku
ye la ari tu cikgu p.am aku wat akuan fb kat sekolah
ala dia bwk lappy dia n suh kitorang tolong
dia nak kitorang tolong dia cari kwn
n sibuk2 la tanya pe profile name aku kat fb
kalo dia tau tu nak add aku la tu
ish aku kalo on akaun fb pun xnk approve dia
coz aku x suka la ckgu2 jadi kwn
ye la nanti ada status kiter mcm bodoh ke
or pics kiter yg agak x brapa nk elok ke
habis di komennyer
nnti sampai bwk ke sekolah plak nnti
kwn aku pernah kena ngn cikgu klas dia
so skang ni aku lebih berhati2

aku rasa an TUHAN makbul an doa aku la
ye la masa aku deactivate fb aku ni
aku ingt aku memang xnk langsung campur org
ye la hp pun aku malas nak layan
nth mcm mna minggu lepas
sim card aku wat hal
hp elok je but sim card aku rosak
xtau rosak kenapa
hp aku x leh baca sim aku
ha xnk layan hp betul2 hp dah xleh guna
hehehe

Saturday, July 9, 2011

rasa jauh hati

hmm aku rasa lately ni memang aku agak sensitif
n aku rasa jauh ati
jauh ati ngn sapa biar je la aku yg tau
aku betul2 xda mood nak contact ngn sesapa skang ni
including all my friends
aku xtau n xpasti puncanyer apa

mungkin aku rasa mcm x dipedulikan maybe
xdipedulikan oleh sapa???
xpa la xnk la bagitau sapa
so that's why aku rasa jauh ati kot
xnk berhubung ngn sesapa yg berkaitan ngn masalah ni
xpun aku dah berjangkit ngn kwn aku yg wat masalah ari tu kot

aku rasa ok gak aku rasa mcm ni
ye la utk x ingt pasal bnda ni aku nak buzykn diri
buzykn dgn apa??
of course la ngn study
bleh fokus utk trial nnti
hmm ada kebaikannyer disitu

skang ni aku dah x peduli ngn fb n hp
blog ni aku still active
coz tmpat aku nk citer
ye la skang ni an tgh jauh ati ngn org
so xda tmpat nk citer
aku citer kat sini

so sesapa yg text aku
aku mintax maap kalo aku x reply msj korang
ada la reason tertentu knp aku x reply msj korang
so before korang rasa nak maki aku nanti
awal2 aku mintax maap eh

so sorry kepada sesapa yg terkena nanti
i need some time to be myself again..

berani x men truth or dare???

korang tau an about permainan ni..
ala men pusing2 botol tu
pastu kalo botol tu berhenti kat org tu
org tu la akan di challenge sama ada nk truth or dare
truth tu org tu kna ckp sejujur-jujurnyer pasal pape soalan yg ditanya
dare tu kalo xnk jwb soalan wat la cabaran yg kwn2 korang tetap an
n cabarannyer bukan benda mudah
always libat an benda2 bodoh yg kita kna wat

aku blum pernah lagi la men benda alah ni
blum ada kesempatan nak men bnda ni
teringin gak nk men
aku nk tau brani ke aku jwb soalan2 yg agak rahsia kalo kwn2 aku tnya
benda ni aku prefer men ngn kwn2 yg kiter prcya n close la
coz ni melibatkn rahsia kiter an
mesti byk kuar bnda2 yg buruk dari bnda bek
so kwn yg paling kiter prcaya la yg bleh simpan rahsia tu
n nak men game ni mesti men ngn org yg open minded
n xkisah nk kongsi rahsia or act silly

mungkin aku akan usulkan  game ni bla nk habis skewl nnti
men ramai2 baru seronok
nnt mcm2 bnda kiter bleh tau n bleh tgk
aku agak kalo aku men ngn kwn2 aku game ni sure2 kecoh 1 klas
even men bingo je dah kecoh
hehehehe
kitorang men lagi auw bingo tu..

so korang berani ke men game ni
kalo korang berani memang aku salute la
korang memang open minded
aku pun x sure yg aku bleh sberani korang ke x
utk share something that really secrets for me

coklat utk game ni pun ada...soft center utk truth solid for dares

Friday, July 8, 2011

trying so hard not to like you

semenjak 2 ari yg lepas aku dah amik keputusan
keputusan utk paksa ati n minda aku utk x suka dia
aku amik keputusan ni pun coz dah letih la ada perasaan mcm ni
aku dah tekad n nekad utk cuba x suka dia

cara-cara aku nak wat aku x suka dia:
1. sbelum tido sentiasa sebut yg aku x suka dia n xda ati kat dia
ini kira ibarat doa la...
lepas baca doa sbelum tido aku sebut la benda ni byk kali
sampai aku tertido
so dlm tido aku akan mimpi yg aku memang x suka dia
hehehe
kot ye dia masuk dlm mimpi aku...

2. sebut aku x suka dia dlm ati bila berdepan ngn dia
yg ni aku rasa mungkin berkesan kot
bila jumpa dia je aku akan sebut dlm ati yg aku x suka dia
so bila nmpk dia mesti aku akan ingt yg aku x suka dia
aku sebut words tu dlm ati je la
kang sebut kuat2 nanti kwn2 aku pelik plak
kang diorang ingat aku baca mentera apa plak nnti
hehehe

3. xnk layan dia sgt a.k.a wat ''pandai'' ngn dia
hmm ni aku akan cuba sedaya upaya utk wat
aku akan cuba kurangkn bercakap ngn dia
aku akan cuba ckp ngn dia tentang perkara2 yg penting
n perkara yg melibatkan org len je

wat masa ni aku terpikir 3 cara ni je utk wat an aku x suka dia
tapi kalo korang kat luar tu ada cara len yg bleh mmbantu aku
tolong2 la bagitau ye
mana tau aku bleh gunakan ke idea korang tu
sekaligus korang mndapat pahala kerana mmbntu seorang insan dlm kesusahan
cehh ayat nak gempak je an

so hope aku berjaya la ngn misi aku ni
n korang doa2kn la yg aku akan berjaya ngn misi aku ni ok
:-) *LOL*

Wednesday, July 6, 2011

BERTUNANG

sempena akak aku nk bertunang pada 16/7 nanti
aku pun terpikir nak write about BERTUNANG ni
sebelum tu congrats to my sis coz she's going to be enganged
hmm aku dapat bakal abg ipar
hehehehe

korang tau x yg sebenarnyer kiter couple tu dah di kira bertunang
aku ada terbaca satu artikel la about this thing
but aku dah lupa aku baca kat mana
menurut artikel tu kiter couple ni dah kira kita bertunang ngn pasangan kiter la
just xda cincin je sbg tanda
but mana yg couple tu pasangan dia bagi cincin
dah nampak sgt mcm bertunang an
kononnyer tanda pasangan dia tu milik dia la
so kat sini kiter dah nampak an ada unsur2 bertunang

sebab apa aku kata mcm tu
coz bila kita couple ati kiter dah setuju utk terima pasangan kiter
baik buruknyer dia kiter sudi nak terima dgn rela ati
so tu dah kira mcm perjanjian la antara kita ngn pasangan kiter

but skrang ni ramai je yg couple2 ni
n xtau makna sebalik couple ni
even budak darjah 5 pun dah pandai couple2 ni
apatah lagi kita yg muda remaja ni an
mesti ada gak couple2 ni
cuma kiter selalu anggap couple ni benda remeh je
ada tu kejap break kejap sambung
xpun ada yg dekat 10x couple
mcm tu la kalo xtau makna sebenarnyer

so kepada guys or girls yg kat luar tu yg ada menaruh ati kat bf or gf org
baek lupakn je la
coz diorang ni dah ibarat dah bertunang dah
n hukum rampas tunang org dosa auw
tu pe yg aku baca dlm buku la
but aku rasa memang betul kot pe yg buku tu cakap

aku memang jenis x usik bf org
kalo org yg aku suka tu dah couple a.k.a dah bertunang
aku akan putus asa
n try stay away dari mamat tu
but selagi dia x couple lagi ada la peluang utk aku an
hehehehe
berangan je aku ni
kot ye mamat tu suka kat aku ni

so ini la pendapat aku tentang bertunang ni
n pe yg aku tau pasal citer tunang ni
so sesapa yg kat luar sana yg dah couple
aku ucapkan tahniah coz anda dah bertunang sebenarnyer
hehehehe

Sunday, July 3, 2011

sugar glider

korang tau x apa tu sugar glider??
ala binatang yg mcm tupai tu
tapi binatang ni bleh terbang bukan terbang la tapi meluncur
binatang ni kecik je,sgt2 kecik
memang comel sgt2 la

aku ingat nak bela
tapi harga dia korang bleh bli sebijik hp la..
above rm200 la
blum plus accessories dia lagi auw
ngn dia punyer pouch lagi,sangkar lagi n menan dia
memang agak sakit la kot nak bela benda tu

but bagi aku duit nyer pasal aku x kisah
tapi nak cari benda ni susah la
byk breeder benda ni ada kat area k.l je
aku ada jumpa pet shop yg jual bnda ni kat s'ban
but tgk dari kedai tu mesti mahal gler2 kot dia jual
aku rasa lbih rm300 kot dia jual

aku memang dah lama rasa nk bela benda ni
but ignore je coz rasa mcm susah je nak bela an
but smlm aku tgk majalah 3 citer psl sugar glider ni la
mcm best je tgk diorang bela benda ni
siap bleh bwk benda ni gi jln2 lagi
apa xnyer benda ni kecik sgt sampai leh simpan dlm beg korang
x ke seronok tu

aku dah bagitau ayah aku nak bela benda ni
n aku suh ayah aku carikn kot2 ada ke breeder yg jual murah ke benda ni
but ayah aku ckp nnt kena potong elaun kalo aku bela benda ni
pastu my dad bising gak coz nnt kalo aku dah smbung blajar sapa nak jaga benda tu an
bla aku pikir2 betul gak
but aku nak gak bela sblum aku smbung study
lmbat lagi aku nak smbung blajar

so aku harap ayah aku jumpa la benda ni
n bagi aku bela benda ni
coz aku geram sgt2 ngn benda ni...






comel an binatang ni???