Sunday, June 5, 2011

suka, sayang dan cinta

sume org tau an yg suka,sayang n cinta adalah 3 perkara yg sgt2 berbeza
kalo kiter suka kat sum1 kiter just suka tgk dia n suka gaya dia
kalo kiter sayang sum1 kiter memang syg dia coz dia kwn kiter,saudara mara kiter n mungkin org yg rapat ngn kiter
kalo cintakan sum1 kiter sanggup wat pe je utk org tu..
kan,kan,kan....

bagi aku kalo ada org minta couple ngn aku coz dia kata dia suka aku...
itu x bwk makna apa2...
suka je kot dah nk bercouple a.k.a nak bercinta
kata suka je mana bleh nak bercinta an
hehehe
betul ke konsep aku ni???
so aku xkn caya la ngn org kata nk cple ngn aku coz suka aku je..
aku pun bleh suka dia...tapi suka mcm2 tu je la..

kalo sayang pulak sume kwn2 aku n saudara mara aku,aku sayang...
sayang ni kan universal...
so bagi aku mulut aku ni x berat nk panggil kwn2 aku sayang
coz aku memang sayangkan dorang
so kalo korang ada dengar aku panggil sesapa syg
tu bukan bermakna aku bercinta ke ngn diorang tapi just mnja2 je ngn diorang
hehehehe

ok cinta,bagi aku besar maknanyer..
aku nk cple a.k.a bercinta ngn org yg aku cinta not dgn org yg aku suka
thats why kalo aku nk cple ngn sum1 aku ni amik masa sikit
aku nk kenal dia betul2
n aku nak rasa suka tu tukar jadi cinta
so kena la amik masa yg lama an
betul x???

tapi an utk ada rasa cinta mesti mula ngn rasa suka
bla dah lama kenal dah lama suka baru ada rasa sayang
bla dah lama sayang kat dia
baru la muncul rasa cinta
kan,kan,kan....

so utk sampai ke cinta tu kan lama prosesnyer..
jadi aku x caya yg org baru je kenal kiter dah kata dia cinta kat kiter
mcm tipu je sume tu....
betul x???

0 comments:

Post a Comment