Thursday, June 30, 2011

kumpulan yg nth apa-apa

ok mungkin blogger len dah pernah tulis pasal group ni
but aku nak tulis gak coz nak bagitau pndpt aku gak
ok sapa penah dgr kumpulan GULA-GULA

pernah tgk group ni x???
kononnyer group ni nak tiru k-pop femlae group la mcm wonder girls,4minutes n girls generation
ni nak wat m-pop la kononnyer
ye la skang an hampir sume rakyat m'sia an tgh dilanda k-pop fever skang
bagi aku x sesuai langsung la nak wat group mcm ni kat m'sia ni

harap sexy je lebey
lagu n sore bla aku dgr mcm haram jadah je
x sedap langsung kot
harap gaya n menari je mcm k-pop
ni sume nak popular ngn tayang peha je la tu

ish ingat la sikit
kiter ni orang malaysia
yg kaya ngn adap n sopan
xsesuai langsung nak tiru korea tu
x silap aku ahli2 group gula-gula ni pun islam
tapi pakaian ngn gaya x mencerminkan islam

budaya kita ngn budaya korea tu lain kot
pe jadah la korang nak ikut sgt trend k-pop tu
bukannyer org kiter suka
lagi dicemuh ada la
x sesuai langsung la nak wat m-pop
xda sapa yg suka
but kalo ada yg suka tu aku rasa suka tgk peha diorang je la

aku gerenti la group ni xkn lama kat dlm industri ni
skang ni pun aku baru tau ada group mcm ni kat m'sia ni
kalo aku x baca blog kwn aku sure2 aku xtau

kalo ye pun nak wat group baru biar la elok sikit identitinyer.....





apa pendapat korang pasal group ni after tgk sume pics tu?????

Wednesday, June 29, 2011

nak wat trip lepas stpm

aku n kawan2 aku ada la plan nak wat trip gi P.D
xpun gi sunway ke
ni sume di plan pun after stpm nnti baru pergi
kitorang nak bermalam kat sana if gi P.D
but kalo gi sunway tu balik ari je la

ni pun just plan je
nthkan jadi nthkan tidak nnt
but aku hope sgt2 plan ni jadi la
ye la tahun ni je aku last sekolah
n mungkin tahun ni je last jumpa kwn2 aku
nanti bla dah lama x jumpa mesti dah mcm kenal ngn x je an

so trip tu nanti sbg aktiviti yg akan kitorang ingat spanjang hayat la
betapa gembiranyer kitorang bla hangout sama2
mcm aku kata dulu
masa terbaek aku or masa yg paling menggembirakan aku
masa aku 18 n 19
kira time aku jumpa kwn2 aku yg skang ni la
diorang kwn d'best yg aku penah ada
hope kitorang still remember and friends with each other
AMIIN...

yang paling best an akak aku dah bagi green light
dia bagi guna kreta dia nanti kalo kitorang jadi wat trip ni
hehehehe
seronok aku dgr bla akak aku ckp dia no hal stakat kitorang bwk kreta gi P.D je
but kalo gi sna aku xkn drive n aku pasti an org len yg drive
hehehe blum brani lagi nak drive gi sana
so dgn kbnaran akak aku ni hope jadi la trip yg kitorang rancangkan ni

so guys jgn x jadi plak auw...
nanti aku akan sdey sgt2 auw....

Tuesday, June 28, 2011

aku rasa memang kita xda jodoh nak jumpa

entry ni pe lagi
about my ex yg x paham2 lagi tu la
always ask me out
but i always give him a lot of excuses not to meet him

ok sebenarnyer memang aku xnk jumpa dia sgt
but bla remind balik yg dia tu kwn aku
n aku dah lama sgt2 kwn ngn dia
so kalo dia ajak jumpa
aku jumpa je la sbg tanda sahabat
w/pun ati ni xnk sgt jumpa dia

knp tajuk entry ni mcm ni
coz ari tu dia ada ajak aku kuar gi minum kat mcd
time tu mlm around kul 9 dia kol aku
but aku x dgr kol dia coz hp aku silent dari petang
lagipun aku memang letih gla2 mlm tu
coz siang aku hangout ngn kwn2 aku an
so aku memang tido awal la mlm tu

keesokan arinyer dia text aku
dia bagitau aku yg dia balik umah dia kejap smlm
n dia kol aku tu nak ajak aku kuar
but aku x angkat
aku ckp la aku letih sgt time tu
coz siang aku kuar ngn kwn2 aku
aku xtau la dia sakit ati ke x coz kuar ngn dia x leh
but kuar ngn kwn2 aku bleh plak

pokok dek dia la nak terasa ati ke x
dah memang xda jodoh nak jumpa n nak kuar
tiap kali aku aturkan ari nak jumpa
mesti x jadi punyer
mcm2 hal la yg dtg
contohnyer mcm kes aku citer tadi la

so bukan ni petanda yg memang kitorang susah nak get back together ke???
coz kes ni selalu sgt happen
so agaknyer memang xda jodoh la tu agaknyer???
but aku teka je
coz sumenyer kat tangan DIA YANG KAT ATAS SANA.....

Thursday, June 23, 2011

kawan aku sorang ni

aku xtau la pehal ngn kwn aku sorang ni
dulu mood dia sentiasa ok je kot
bleh je lepak2 n hangout ngn kitorang
but skang ni asyik wat hal sendiri je
aku tau la exam trial nak dekat
tapi xyah la nak wat muka or act trlampau stress sgt
aku yg nak study ni pun rasa mcm xnk study je kat dlm klas tu
coz suasana dlm klas tu tegang sgt
jammed kepala otak aku tau x...

kalo ko ada x puas ati ngn kitorang bagi la tau
kitorang xkn marah2 ko puyer
n kalo ko marah ngn kitorang pun bagi la tau
jgn la wat perangai mcm ni
kita 1 klas n bleh dikata 1 group yg agak rapat dulu
tapi ko dah wat perangai mcm ni
wat an kitorang serba salah auw
nak tanya ko pe masalah ko
aku sure2 ko xkn bagitau punyer
n jwpn famous ko 'aku ok je la'
dah jwpn ko mcm tu wat an kitorang lagi mlas nak tnya

tapi jgn la wat kitorang tertanya
n wat an kitorang serba salah
setiap ari kitorang jokes sesama sendiri kat dlm klas tu
but ko x join kitorang
wat an tiap ari kitorang rasa x sedap ati auw
lagipun bla time study ko nak study sorang2
xnk pun campur ngn kitorang lagi
kitorang jadi agak sedey gak auw ngn keadaan mcm ni

so aku harap pas stpm nanti ko dah ok la balik eh
xpun dlm masa terdekat ni ke
aku hope sgt2 ko bleh bagitau masalah ko kat kitorang ke
nanti kitorang bleh tolong selesaikan probs ko tu ke
xpun try ubah apa2 yg ko x puas ati ke
so please bagitau la kitorang knp ko stay away from kitorang???

Sunday, June 19, 2011

baru bangun....xleh tido lagi..

semalam aku tido dari kul 8
kul 6.30 baru aku bangun
bapak lama an aku tido
sampai aku dah x leh nak tido dah lepas ni

actually aku ingat nak study midnite nanti
dlm kul 1or 2 tu aku bangun nak study la
but xda...aku terus terlajak tido sampai kul 6.30
bla dh bangun ni mata pandang lappy
hmm dah on lappy ni memang xleh nak stop la an
hehehe

aku ngantuk sgt2 smlm pun coz ptg tu aku x tido
so mlm tu kepala aku sakit la
bla dah sakit kepala memang paling awal la aku tido
smlm memang aku smngt nak study
dlm kepala dah kira2 nak study sejarah
but katil akunyer attraction lagi kuat
hehehehe
xpa mlm ni cuba lagi
hahaha

skang ni aku tertarik nak tengok homemade video matluthfi
video dia best kot
n dia pun dah jadi feymes kat YT
dah la dia study kat australia
muka dia pun cute
n video dia creative kot
memang syok la tgk
lagi best dari video anwarhadi
hehehe

dalam teknologi yg serba moden ni
senang2 je org nak popular an
wat video2 yg best and creative
upload kat YT
pastu org tgk n jadi fans dia
pastu silap aribulan tv panggil dia
terus jadi popular kot

video diorang tu bukan video2 stupid la
but video yg ada ilmu kat dlmnyer
x semestinyer kena nyanyi je bleh popular
just make video yg agak2 kelakar and ada pengajaran kat dlm dia dah bleh popular kot
mcm matluthfi n anwarhadi tu
dah la dua2 dari utara dpt study abroad lagi
smart r diorang ni

tapi aku ada terjumpa satu homemade video ni
konsep dia sama je ngn video matluthfi n anwarhadi tu
tapi dak yg wat video ni dak kelantan
pening aku tgk video dia
pening sebab aku x paham pe yg dia cakap
korang tau la an bahasa kelantan an
video dia ok,clear n kiter tau topik video tu
but tang bahasa tu aku failed nak paham

so korang ada terpikir x nak wat mcm tu
mna tau ada la dlm diri korang nak rasa little bit of glamour
aku ada terpikir nak wat
but pikir2 balik aku bukan seorang yg kreatif
so forget about it
byk benda len yg aku bleh wat an

so kalo ada antara korang yg wat video mcm tu
jgn lupa bagitau aku auw
aku nak tgk sgt2
hehehehe

Saturday, June 18, 2011

nak tau pasal girls x???

artikel ni aku terjumpa kat satu laman web ni...
tulisan ni memang hampir 90% tepat
aku baca pun ada je benda dlm list ni aku pernah wat
aku post artikel ni utk kwn aku yg tgh kesunyian tu
siap tulis dlm blog lagi tu rasa nak cple
hope artikel ni bleh la dijadikan panduan utk tackle awek yg dia minat an
so read n learn la ok....

1. Bila sorang wanita mengatakan dia sedang bersedih, tetapi dia tidak
menitiskan airmata, itu bermakna dia sedang menangis di dalam hatinya.
2. Bila dia tidak menghiraukan kamu selepas kamu menyakiti hatinya, lebih baik kamu beri dia masa untuk menenangkan hatinya semula sebelum kamu menegur dengan ucapan maaf.
3. Wanita sukar nak cari benda yang dia benci tentang orang yang paling
dia sayang (sebab itu ramai wanita yang patah hati bila hubungan itu
putus di tengah jalan).
4. Sekiranya sorang wanita jatuh cinta dengan sorang lelaki, lelaki itu akan sentiasa ada di fikirannya walaupun ketika dia sedang keluar dengan lelaki lain.
5. Bila lelaki yang dia suka dan cinta merenung tajam ke dalam matanya, dia akan cair seperti coklat!!
6. Wanita memang sukakan pujian tetapi selalu tidak tau macam mana nak menerima pujian.
7. Jika kamu tidak suka dengan gadis yang sukakan kamu separuh mati, tolak cintanya dengan lembut, jangan berkasar sebab ada satu semangat dalam diriwanita yang kamu tak akan tahu bila dia dah buat keputusan, dia akan lakukan apa saja.
8. Sekiranya sorang gadis mula menjauhkan diri darimu selepas kamu
tolak cintanya, biarkan dia untuk seketika.Sekiranya kamu masih ingin
menganggap dia sorang kawan, cubalah tegur dia perlahan-lahan.
9. Wanita suka meluahkan apa yang mereka rasa. Muzik, puisi, lukisan dan
tulisan adalah cara termudah mereka meluahkan isi hati mereka.
10. Jangan sesekali beritahu perempuan yang mereka ni lansung tak berguna.
11. Bersikap terlalu serius boleh mematikan mood wanita.
12. Bila pertama kali lelaki yang dicintainya dalam diam memberikan
respon positif, misalnya menghubunginya melalui telefon, si gadis akan bersikap acuh tak acuh seolah-olah tidak berminat, tetapi sebaik saja ganggang diletakkan, dia akan menjerit kesukaan dan tak sampai sepuluh minit, semua rakan-rakannya akan tahu berita tersebut.
13. Sekuntum senyuman memberi seribu erti bagi wanita. Jadi jangan senyum sebarangan.
14. Jika kamu menyukai sorang wanita, cubalah mulakan dengan persahabatan. Kemudian biarkan dia mengenalimu dengan lebih mendalam.
15. Jika sorang wanita memberi seribu satu alasan setiap kali kamu ajak
keluar, tinggalkan dia sebab dia memang tak berminat denganmu.
16. Tetapi jika dalam masa yang sama dia menghubungimu atau menunggu panggilan darimu, teruskan usahamu untuk memikatnya.
17. Jangan sesekali mengagak apa yang dirasakannya. Tanya dia sendiri!!
18. Selepas sorang gadis jatuh cinta,dia akan sering tertanya-tanya
kenapalah aku tak jumpa lelaki ini lebih awal.
19. Kalau kamu masih tercari-cari cara yang paling romantik untuk memikat hati sorang gadis, cubalah rajin-rajinkan tangan menyelak buku-buku cinta.
20. Bila setiap kali gambar kelas keluar, benda pertama yang dicari
oleh wanita ialah siapa yang berdiri di sebelah buah hatinya, kemudian
barulah dirinya sendiri.
21. Bekas teman lelaki akan sentiasa ada di fikirannya tetapi lelaki yang
dicintainya sekarang akan berada di tempat teristimewa iaitu di hatinya!!
22. Satu ucapan 'Hi' sahaja sudah cukup menceriakan harinya.
23. Teman baiknya saja yang tahu apa yang sedang dia rasa dan lalui.
24. Wanita paling benci lelaki yang berbaik-baik dengan mereka semata-mata nak tackle kawan mereka yang paling cantik.
25. Cinta bermaksud kesetiaan, ambil berat, jujur dan kebahagiaan tanpa
sebarang kompromi.
26. Semua wanita mahukan sorang lelaki yang cintakan mereka sepenuh hati..
27. Senjata wanita adalah airmata!!
28. Wanita suka jika sesekali orang yang disayanginya mengadakan surprise buatnya (hadiah, bunga atau sekadar kad ucapan romantis). Mereka akan rasa terharu dan merasakan bahawa dirinya dicintai setulus hati. Dengan ini dia tak akan ragu-ragu terhadapmu.
29. Wanita mudah jatuh hati pada lelaki yang ambil berat tentang mereka
dan baik terhadapnya. So, kalau nak memikat wanita pandai-pandailah...
30. Sebenarnya mudah mengambil hati wanita kerana apa yang dia mahu
hanyalah perasaan dicintai dan disayangi sepenuh jiwa.

Friday, June 17, 2011

keistimewaan wanita

entry ni khas utk kaum hawa
aku nak tunjukkan betapa istimewanyer kiter di sisi ISLAM
cuba la hayati n ambil benda yg baik dari entry ni

1. Doa wanita lebih makbul daripada lelaki kerana sifat penyayang yang lebih kuat daripada lelaki. Ketika ditanya kepada Rasulullah S.A.W akan hal tersebut,jawab baginda: "Ibu lebih penyayang daripada bapa dan doa orang yang penyayang tidak akan sia-sia."


2. Wanita yang solehah (baik) itu lebih baik daripada 1,000 orang lelaki yang soleh.


3. Barang siapa yang menggembirakan anak perempuannya, darjatnya seumpama orang yang sentiasa menangis kerana takutkan Allah S.W.T dan orang yang takutkan Allah S.W.T akan diharamkan api neraka ke atas tubuhnya.


4. Barang siapa yang membawa hadiah (barang makanan dari pasar ke rumah)lalu diberikan kepada keluarganya, maka pahalanya seperti bersedekah. Hendaklah mendahulukan anak perempuan daripada anak lelaki.Maka barang siapa yang menyukakan anak perempuan seolah-olah dia memerdekakan anak Nabi Ismail A.S


5. Wanita yang tinggal bersama anak-anaknya akan tinggal bersama aku (Rasulullah S.A.W) di dalam syurga.



6. Barang siapa mempunyai tiga anak perempuan atau tiga saudara perempuan atau dua anak perempuan atau dua saudara perempuan, lalu dia bersikap ihsan dalam pergaulan dengan mereka dan mendidik mereka dengan penuh rasa takwa serta bertanggungjawab, maka baginya adalah syurga.


7. Daripada Aisyah r.a. "Barang siapa yang diuji dengan sesuatu daripada anak-anak perempuannya, lalu dia berbuat baik kepada mereka, maka mereka akan menjadi penghalang baginya daripada api neraka.


8. Syurga itu di bawah telapak kaki ibu.


9. Apabila memanggil akan engkau dua orang ibubapamu, maka jawablah panggilan ibumu dahulu.


10. Wanita yang taat berkhidmat kepada suaminya akan tertutup pintu-pintu neraka dan terbuka pintu-pintu syurga. Masuklah dari mana-mana pintu yang dia kehendaki dengan tidak dihisab.


11. Wanita yang taat akan suaminya, semua ikan-ikan di laut, burung di udara, malaikat di langit, matahari dan bulan, semuanya beristighfar baginya selama mana dia taat kepada suaminya dan direkannya (serta menjaga sembahyang dan puasanya).


12. Aisyah r.a berkata "Aku bertanya kepada Rasulullah S.A.W, siapakah yang lebih besar haknya terhadap wanita? Jawab baginda,... "Suaminya." "Siapa pula berhak terhadap lelaki?" Jawab Rasulullah S.A.W...."Ibunya. "


13. Perempuan apabila sembahyang lima waktu, puasa sebulan Ramadan, memelihara kehormatannya serta taat akan suaminya, masuklah dia dari pintu syurga mana sahaja yang dia kehendaki.


14. Tiap perempuan yang menolong suaminya dalam urusan agama, maka Allah S.W.T memasukkan dia ke dalam syurga lebih dahulu daripada suaminya (10,000 tahun).


15. Apabila seseorang perempuan mengandung janin dalam rahimnya, maka beristighfarlah para malaikat untuknya. Allah S.W.T mencatatkan baginya setiap hari dengan 1,000 kebaikan dan menghapuskan darinya 1,000 kejahatan.


16. Apabila seseorang perempuan mulai sakit hendak bersalin, maka Allah S.W.T mencatatkan baginya pahala orang yang berjihad pada jalan Allah S.W.T


17. Apabila seseorang perempuan melahirkan anak, keluarlah dia daripada dosa-dosa seperti keadaan ibunya melahirkannya.


18. Apabila telah lahir (anak) lalu disusui, maka bagi ibu itu setiap satu tegukan daripada susunya diberi satu kebajikan.


19. Apabila semalaman (ibu) tidak tidur dan memelihara anaknya yang sakit, maka Allah S.W.T memberinya pahala seperti memerdekakan 70 orang hamba dengan ikhlas untuk membela agama Allah S.W.T.

Wednesday, June 15, 2011

akhirnyer dia paham gak

semalam text ngn dia
text mula tanya khabar bagai
pastu dia ungkit pasal citer lama
dia kata menyesal bagai la lepasakan aku dulu
aku just cakap benda yg lepas xyah la nak kenang2

pastu dia tanya aku suka lagi ke x kat dia
aku cakap je la suka but suka x bermakna cinta an
pastu dia tanya aku sayang ke x kat dia
aku cakap la aku sayang
at 1st dia happy sgt2 la
after aku balas text dia yg dia happy tu
dangan cakap yg dia bestfriend aku mesti la aku syg
terus dia rasa agak kecewa la

dia tnya aku again bleh ke aku sayang dia more than friends
pastu aku ckp la kalo aku ari2 jumpa ngn dia n selalu spent time ngn dia bleh la kot
aku add lagi yg aku skang ni tgh into sum1 so memang x leh nak sayang dia more than friends
terus dia cakap "owh ye ke sy x tau plak yg awk dah berpunyer"
hello aku belum berpunya lagi eh
just minat mcm2 tu je la
aku cakap mcm tu la kat dia yg aku just minat sum1 je

so skang ni aku rasa dia mungkin xkn text aku sekerap dulu kot
dia dah sedar aku xnak kat dia dah
kalo dulu dia tanya setahun yg lepas aku bleh consider lagi kot
but skang totally ilang rasa cinta kat dia
cheewaah rasa cinta ye x....

so memang betul la aku rasa kot time aku kuar ngn dia time b'day dia tu
adalah 1st n last kot aku kuar ngn dia
pasni xda la dia mintak nak kuar ngn aku lagi
ada ke patut dia mintak aku gi kuala pilah semata-mata nak jumpa dia
xda keje de aku nak gi sana
ingat aku xda keje len ke nak jumpa ko je la kejenye an
lagipun sure2 la my dad x bagi drive gi sana
pikir la logik sikit...

skang ni aku rasa free la jugak kepala otak aku ni
less problem pasal dia
thank goodness finally u understand what i want...

Tuesday, June 14, 2011

adoi...dah lama aku x demam..
sekali demam perit kot..
nsib bek x teruk sgt...
tapi paling aku x ska selesema
mula ngn sakit tekak n skang ni selesema plak

selesema ni aku x tahan coz idung ni sentiasa je nak berair
kat sekolah nak habis 3 pek tisu kot
asyik lap idung je
sungguh x selesa aku nak study
huhuhuhu

tadi pun kepala aku pusing2
time sejarah tadi pun aku x fokus sgt
30% je fokus aku kat cikgu mengajar
lepas sejarah je aku terus telan activefast
memang paling sakit kepala

tadi pun aku hampir nak muntah
coz pening punya pasal
nasib bek masa rehat aku xmkn pape
kalo x memang dah kuar dah isi perut aku
huhuhu

ok dah buka sekolah ni memang aku dah ada semangat nak study
but disebabkan badan ni x sihat
n kepala aku pening2 lalat lagi ni
baru bukak buku,belum baca lagi
dah aku tutup buku tu
kang aku baca terus aku pitam
huhuhuhu
ish spoil betul la...

xpa ada hikmah ni aku demam
ada excuse xnak buka buku
hehehe

nasib bek sok x jadi gi parlimen
aku yg tgh pening2 n demam ni
kang x pasal2 pitam plak kat sana nanti an
hehehehe
event tu postponed ke next week
hope by next week aku dah elok la dari demam an
moga2 macam tu la hendaknyer...
<<<<AMIIN>>>>

again 176

haih tadi dpt result muet kot
n lagi sekali aku dpt bend 3
aku puas la berharap dpt bend 4 an
dah la bend 3 tu same marks ngn result aku last year
tekanan kot aku tgk slip muet tu
nak nangis je rasa..
kang nyanyi lagu menangis lagi kang

paling aku sakit ati
aku kena basuh ngan cikgu muet aku
dia tanya mark muet aku last year
aku jawab la sama je mcm tahun lepas
dia bleh ckp "u dont learn anything arina"
aku rasa hangin je dia ckp mcm tu
bukan aku x try work hard kot
tapi nth la pemeriksa tu salah kot
huhuhuhu
paling nak salah an pemeriksa la kan

aku xkn resit lagi utk muet ni
cukup la 2x aku amik
n 2x bend 3
n 2x kali marks aku 176
lagi 4 mark je nak bend 4
x ke sakit ati
2x lak tu...

aku pun just bersabar je la n reda je la ngan keputusan tu
bukan aku nak amik law pun nanti
ala kalo aku nak amik law pun lepas kot
coz result spm aku b.i strong la gak
tapi aku rasa aku xkn amik law la
coz mak aku nak sgt aku amik pendidikan
so ikutkan je la an

pape pun aku tetap sakit ati ngn result aku
n bertambah melecet lagi ati aku ni
bla cikgu aku ckp mcm tadi tu
rasa nak nanges kot..
whuaaargh.....

Monday, June 13, 2011

smoke

aku x suka asap
apa2 asap je la kecuali kalo asap yg bawak bau masakan yg sedap
hehehehe
aku paling x suka n benci sangat2 asap rokok
kalo aku gi kedai mkn ke n org kat meja sebelah tgh hisap rokok
aku rasa nak sepak je muka orang tu la
dalam ati aku memang aku maki2 mamat tu
nak mati cepat la tu isap rokok bagai
kalo nak mati pun mati la sorang2 jgn nak heret aku sekali ngn asap rokok ko tu

aku x suka asap rokok coz benda tu wat aku sakit kepala
n sesak nafas
bila aku dah sakit kepala n sesak nafas mula la aku rasa loya
mesti rasa nak muntah kalo duk dekat ngn org yg merokok ni
so aku akan jauhkan diri dari tempat yg org merokok n perokok

aku pun x bleh terhidu bau asap kenderaan
same things happen kat aku
aku akan rasa nak muntah
mula la muka aku pucat n isi perut aku sume mcm nak terkeluar je

tapi yg bab asap kenderaan tu susah kot nak elak
kalo terhidu gak kena control akunyer perut la supaya x kuarkn balik pe yg aku mkn tadi
but kalo asap rokok
memang bleh elak but under certain cirumstances memang x bleh nak elak
so kena la tahan
n maki perokok tu dlm ati supaya ati aku puas
hehehehe

Sunday, June 12, 2011

wayang lagi...

ok pagi tadi aku xdpt nak tengok citer k.l gangster yg skang tgh meletup kat pawagam
aku tgk citer X-Men 1st class pada pukul 12.20
n citer tu habis kul 2 lebih so sampai umah nak kat kul 3
memang midnight betul tu...
hehehehe

disebabkan aku nak gak tgk citer k.l gangster tu..
aku beli tiket wayang utk ari ni
citer pada pukul 2.35 nanti
beli awal2 supaya x full nanti
hehehehe
x sampai beberapa jam after tgk citer X-men 1st class
aku gi tgk wayang lagi tu
sok dah start sekolah ni
x ingat2 lagi tu nak sekolah
result muet pun kuar sok
aku bleh relax gi tgk wayang an...
gempak tul la....
huhuhuhu

ok nanti 29 jun nanti aku nak beli awal2 tiket citer transformer
30 jun dah bleh tgk dah
memang x sabar nak tgk citer tu
hehehe
akak aku dah pesan dah nanti beli tiket citer tu sehari sebelum citer tu release
supaya dapat la tgk citer tu coz mesti full punyer citer tu nanti
kitorang memang minat gler2 citer ni
so xnak la lambat tgk citer ni
hehehehehe

Saturday, June 11, 2011

midnight lagi...

lagu pun dah after midnight an
so mlm ni mungkin aku akan midnite
pe lagi tgk wayang la
hahahaha

nak tgk citer apa??
belum diputuskan lagi
memang cuti ni aku x ingat langsung pasal sekolah
n x usik pun buku
bapak gempak an

k dah bukak sekolah nnti
aku akan fokus betul2
n must try to work harder
kalo x masak aku time trial nanti
huhuhuhu

k wish me luck ok
n doa2kn la aku ni sentiasa rajin utk bukak buku
hehehehe....

after midnight

lagu yg ada kat blog aku ni ada sentimental value bagi aku
aku baru jumpa lagu ni
tapi xtau la kalo org len dah lama kan tau lagu ni
aku suka sgt2 lagu ni coz lirik dia ada ala2 citer twilight gitu
n muzik dia betul2 menusuk kalbu la
n kalo aku dgr lagu ni ia akan remindkan aku kat sum1...


ni lirik lagu ni
after midnight
i shall kidnap you from the world
and i'll keep you in my room
hush now my love and hold my hand

after midnight 
i shall take you to a place
where no one else should know of
hush now my love and hold my hand
you are exactly where you supposed to be
and if they come for you
they would have to find me

stay 
keep me awake
keep me amaze
only for today
keep me dazed
my love is yours only

after midnite
i shall stay awake
and if you choose to close your eyes now
hush now my love i'll watch you sleep

you are exactly where you supposed to be
and if they come for you
they would have to find me

stay
keep me awake
keep me amaze
only for today
keep me dazed
my love is yours only
so hope korang pun suka la lagu ni eh
enjoy listen to this song....

Thursday, June 9, 2011

ingat nak wat mcm ni nanti....tapi....

tadi aku ada terpikir auw
kalo one day nnti aku dpt blajar kat tempat jauh such as sabah or sarawak ke
n aku kan mngkin sambung blajar lagi 2 tahun an
so sebelum aku gi tu aku nak antar satu msj kat dak yg aku suka ni utk kali terakhir
msj tu aku akan bagitau yg aku dah lama sgt2 suka kat dia
bukan suka je tapi dah syg sgt2 kot
n kalo bleh nak be together ngan dia w/pun aku tau yg dia xpernah n xkn pandang aku more than friend pun

pas aku dah antar msj tu aku terus xnak contact dia lagi
n aku xnk dgr pun jwpn dari dia
aku akan terus change hp number aku
supaya dia xdpt contact aku lagi
w/pun bleh cari aku kat fb
tapi fb je kan
xda masalah la bagi aku

lagipun nanti an aku dah gi jauh
mungkin duk sabah n sarawak
so posibilities nak jumpa dia balik memang sikit sgt2 la an
kalo terjumpa pun mesti time tu dah lama sgt2
n msj yg aku bagi tu mesti dia dah xingat lagi an
so time tu xda masalah sgt la
bleh je carry on kwn mcm bese an

itu sume aku akan buat kalo aku dpt study jauh2 la
kalo dekat2 n kot tetiba belajar satu tempat ngn dia nanti ke an
aku xkn wat mcm tu de...
so sebelum nak wat mcm tu aku kena tnya dia dpt belajar kat ner
aku xpasti sama ada aku hope perkara ni aku leh wat or x
tgk tempat n keadaan la...
kalo aku dpt wat insyaallah aku akan citer an...
kalo dpt wat la...
kena tunggu lagi 2 tahun la kot
hehehehe

trip...

as u know smlm aku ikut trip sekolah gi k.l
melawat frim a.k.a forest research institute malaysia,gi national science center n gi times square
nak kata excited aku gi xda la sgt
but fun la gak an..
disebab an kwn aku dah citer pasal trip ni kat blog dia
so aku citer sikit je la eh...
coz kbnykkn yg follow blog aku ni follow blog dia gak...

masa kat frim best la gak coz back to nature an
tgk pokok2 yg aku pun x pernah nak jumpa
kalo tgk pun tgk kat tv je
adventure gak la kat dlm tu
tapi yg sedeynye x dpt nak jln kat jmbatan gantung
diorang kata jambatan tu sedang dibaik pulih sampai oktober nanti
ye la asal kitorang dtg je time tu la jmbtan tu nak di baik pulih
spoil betul la....

ok kat situ je la aku rasa menarik
yg len2 tu bese je la tmpatnyer
national science center of course la byk benda berkaitan science kat situ an
time square ala sama je mcm shopping mall yg len...
xkn la korang x pernah gi shopping mall an....

so fun memang fun coz dpt gi jln2 cuti2 ni
aku cuti2 ni mana ada gi jln memana
duk umah je
huhuhuhu

ok ni ad pics time aku ikut trip tu....
gambar ni di snap masa kat frim...

ni pun kat frim gak


ni plak kat nsc