Tuesday, May 31, 2011

aku x jahat auw...

jahat ke aku???
bukan aku xnk jumpa dia
tapi keadaan x mngizinkan la....
so aku ucapkan sorry sgt2 kat dia
hope ko success nnti kat sana
study elok2 ok
jgn men2 lagi..
nanti kalo ada masa kiter jumpa la eh...
k bye.bye.

Friday, May 27, 2011

teddies

korang tau yg aku suka collect teddies an
kalo sesapa xtau ni aku nak bagitau la ni
hmm dalam collection teddies aku ada 12
kebanyakkan teddies yg aku collect tu org yg bagi
aku nak beli xda la
hehehehe
kebanyakkan yg bagi tu kwn2 yg rapat ngn aku masa aku form 3
skang ni ada gak la yg rapat tapi x rapat sgt la....
huhhuhu
tapi present diorang aku tetap simpan lagi
hehehehe

ni la koleksi teddy aku

yang paling besar warna kuning tu ex pertama aku yg bagi
aku still simpan present dia pun coz time dia bagi tu kitorang tgh kwn
so aku simpan sbg mengingati seorang kawan x lebih pun dari tu

yang warna dark coklat tu kwn aku bagi
dulu rapat la
skang dah x brapa rapat lagi

2 teddy bear pooh tu aku dpt masa aku darjah 6 
kwn prempuan aku yg bagi
aku dah x rapat dah ngn dia
terus lost contact
tapi aku still ingat nama dia tau nasuha nama dia

kalo korang tgk ada 2 teddies yg sama selain pooh tu
tu 2 org kwn aku beli kat kedai yg sama
tapi pada waktu yg berbeza
mcm dah xda kedai len la dia nak beli teddy tu
hehehe

patung arnab n bantal arnab tu adik n akak aku yg bagi
sempena b'day aku gak

patung gummy bears warna biru tu lambang sad face
ada simbol hujan kat perut dia lagi auw
tu pun kwn aku yg bagi gak
aku xtau la dia ingat lagi x yg dia penah bagi aku teddy bear tu

yang latest teddy bear yg aku dpt teddy bear rabbit yg ada love kat perut dia tu
tu kwn aku ecah yg bagi
hehehe
sempena birthday aku yg lepas

kebanyakkan teddy bears yg aku dapat tu boys yg kasi
mana2 teddy bears yg aku dapat tapi aku x bagitau nama org yg bagi teddy tu
teddy tu dak laki yg bagi
dulu aku ni rapat ngn guys
skang ni dah jad bdak bek kan
hehehehe
poyo je...

sume teddy tu simpan byk kenangan kot
memang la dah x rapat ngn diorang
tapi penah an rapat ngn diorang
so teddies tu memang brg berharga la bagi aku

Wednesday, May 25, 2011

i am legend

tajuk entry aku tu adalah tajuk citer korea yg aku tgh ikut skang
setiap ari sabtu n ahad kul 1
kat channel 0ne...
sapa2 yg ada astro beyond bleh la tgk citer ni

citer ni aku rasa gempak kot
best sesangat la
pasal seorang wanita yg terpaksa fight husband dia kat court utk tuntut cerai
tanpa bantuan peguam
husband dia ni dah la peguam paling handal kat korea
dia x bahgia ngn husband dia coz girl ni dari keluarga miskin
so family laki ni pandang rendah la kat dia
 I'M LEGEND

lagu2 dalam citer ni best sgt2
aku suka almost sume lagu dia
citer ni ni aku dapat tgk pun coz ayah aku tukar satro beyond
kalo x, xda la

ok sok ak last paper
tapi mood aku nak baca memang xda
dah la paper yg aku x brapa nk suka
tgk la kang midnite nanti aku baca la
w/pun xda mood nak baca
tapi terpaksa baca gak
kang x baca pape aku nak jawab pe dalam pekse nnti
nk mati la sok menjawab
huhuhu

skang ni aku pelik ngn si A
dulu nak text aku dalam tempoh sebulan tu bleh dikira ngan jari
lately ni kerap plak nak text
siap ajak kuar bagai
eh bahaya ni..
tadi pun x penah2 nak text aku siang2
tadi tiba2 dpt text dari dia
aku ptg tido letih kot jwb exam pagi tu
sure2 mesej dia masuk pun aku x dgr
kul 7 baru aku tau dia text
aku kalo msj x penting dah lama sgt masuk
malas  kot nak balas n memang aku xkn balas la
hehehe...sian dia n sian la sapa2 yg penah kena

aku dah decide yg xnak layan dia sgt
hope nanti dia paham la ye
dgn isyarat2 penolakan aku kat dia....

Sunday, May 22, 2011

dah lama x menulis

lama gak la aku x menulis kat blog ni
dulu almost everyday aku update blog aku
sejak akhir2 ni busy n aku xda mood nak update
serius akhir2 ni aku memang rasa letih sgt2 n mood aku memang betul2 ilang
huhuhu byk masalah mcm tu la...

blog....
aku suka baca blog orang n suka jugak jadi follower kpd blog org
tapi aku paling x rajin nak comment blog org
w/pun blog dia best mcm mna skalipun n seronok mmbacanyer
tapi nak bagi compliment kat org tu susah sgt aku nak wat
aku pun xtau la knp
dah berat tgn nak klik comment n type komen utk org tu
nak wat mcm mna an

hp...
hmm aku kalo topup rm 10 bleh tahan sebulan or kadang2 smpai 2 bulan pun bleh tahan
lately ni jugak tgn aku memang paling berat nk balas text org yg text aku sje2
kalo msj dia bukan msj yg penting memang aku xkn balas
kalo msj penting aku akan reply
besenyer text dari kwn2 klas aku memang aku reply la coz kalo xda hal dorang xkn msj
begitu jugak ngn call
kalo tertera nama pemanggil yg aku memang xnk ckp ngn dia xda la aku angkat
n kalo mood aku time tu memang xda nak layan org memang aku x jwb call tu
even call abg angkat aku n A punyer call pun aku x angkat
nk reply msj apatah lagi an
huhuhuhuhu

so benda ni akan berterusan sampai exam aku dah habis la kot
dah habis exam dah ok la
tapi nak jwb call n reply msj tu kna tgk org n mood gak
coz aku ni nama je ada hp tp ari2 hp aku sentiasa jauh dari aku
kalo aku dlm bilik je la baru hp tu dekat ngn aku kalo x xda la

one more thing..
aku ni ada habit yg pelik sikit
xtau la bagi korang pelik ke x
kalo ada org text aku pada pukul 2 ptg
n aku terbaca text dia pada pukul 7 mlm
aku ada habit yg aku mls nk reply text org tu
coz bagi aku dah lama sgt aku x reply an beh bek xyah reply langsung
tu mind set aku
so sapa2 yg pernah kena mcm ni ngn aku
aku minta maap sgt2 la ye
memang dah habit xleh nk wat pe...
tu aku ckp ada hp tapi mcm xda je...
so sapa yg nk knl ngn aku paham2 jela ye...
hehehehe

Saturday, May 14, 2011

macam-macam jadi dalam bulan ni

w/pun bulan ni x habis lagi
baru masuk tgh bulan
tapi mcm2 happen kat dlm life aku skang
1st bulan ni aku busy ngn orientasi week yg dah habis dah
2nd kena mengadap exam mid term
3rd mak aku masuk wad plak

orientasi week for freashy dah habis dah
gler2 letih kot layan dak2 lower ni
yer  r aku an jadi fasi
so letih auw layan dorang
ada partner 2 org pun
sorang je yg bleh harap
yg sorang lagi sibuk ngn benda len
x layak langsung nk jadi fasi la....
pape pun aku ucapkan tahniah la kat group aku
coz diorang menang utk persembahan
diorang wat drama n terbaek la drama dorang
thanx to ketua n penolong group aku tu la...

ada ahli group aku smpai snggup skip dorangnyer test jpj
smata-mata nk jayakan drama dorang
korang memang terbaek la...
group no.2 yg dpt tempat pertama

ok after je minggu orientasi sok tu aku ada exam ekon..
belum habis lagi letih aku dah kena perah otak utk exam
hmm nasib bek sumenyer ok jee.
bleh la aku jwb dgn penuh keyakinan exam tu
ye la dah 3 ari 3 malam auw aku baca psl ekon
hehehehe
rabu ni p.am,khamis p.p,jumaat sej.
hah amik,sume tu aku belum cover lagi
dah la berturut-turut lak tu examnyer
ish pe lagi kna baca buku r pasni
hehehehe

ari ni mak aku dimasukkan ke dalam wad
coz darah tinggi
tekanan darahnyer tinggi sgt
x normal
dah la mak aku tu cpt pengsan
so utk normalkan balik
kena la masuk wad
brapa ari???
xtau la brapa ari mak aku kena tahan kat sana
hope my mom will get better soon
n bleh kuar cpt dari hospital
AMIN....

Sunday, May 8, 2011

4x seminggu

dalam minggu ni je..
dah 4x aku gi jj
1st ari ahad yg  lepas
2nd ari khamis yg lepas
3rd ari jumaat
4th ari ni
aku rasa org yg keje kat jj tu dah bleh ingt dah muka aku
knp aku gi jj smpi 4x
bese la sume atas reason lain2
hehehe

hmm asyik berjalan je
keje aku n study aku jln gak tau
tapi jalannyer slow je la
exam dah dekat ni
tapi gi jln2 mcm xda exam ye bulan ni
arina2
memandg dah xda keje an ko ni

hehehe bese la
slagi ada peluang kiter gi la jln2
kan2...
nnt pandai2 la aku survive utk exam nnt
pape pun wish me luck k....

Friday, May 6, 2011

my parents came back

ari ni parents aku balik dari bandung
mcm2 diorang beli kat sana
ye la bandung tu an org kata syurga beli-belah
mak aku belikan kebaya indon utk aku n adik
utk di pakai time raya
aku pun terima je la
lgpun raya tahun ni bukannyer aku raya sgt pun an
huhuhuhu

mak beli 26 pasang telekung
nak bagi sedar-mara
ye la kan dah gi sana xkn x bwk balik oleh-oleh plak an
mak aku gi sana bwk 2 beg
balik tiba2 ada lbey kurang 4 beg
plus 2 beg lagi yg penuh ngn brg2 yg dia beli

hmm mak aku citer seronok la gi sana
best shopping kat sana coz brg2 dia murah
cuma yg x bestnyer trlampau ramai org la
jln raya dia ari2 sesak
nek pening kepala mak aku tgk
hehehe

apa yg penting parents aku selamat pergi n selamat balik
alhamdulillah perjalanan diorang sumenyer berjalan dgn lancar
hmm ada rezeki nnt diorang nak gi lagi...
hehehehe

Tuesday, May 3, 2011

macam-macam nak story

bulan ni bulan paling busy aku korang dah tau an
minggu depan kena jadi fasi smbut dak2 lower 6 masuk
3 ari pastu aku dah exam
hmm gler gempak an
dah r exam mid term
exam yg paling penting utk tntukan aku leh wat x STPM nnt
huhuhuhu takutnyer..

sok parents aku xda for 3 days coz gi bandung
diorang saja nk berjalan kat sana memandangkan abg aku ada kat sana
so spnjang 3 ari tu aku pun free la
hehehe
jgn risau la xda de aku nak wat benda jahat de
skang ni pun aku nak exam an
so nak enjoy sgt pun xda la de
just paling teruk aku wat pun just out smpai midnite je
tu pun ngn siblings aku
tgj wayang
tu je..
hehehehe
memang x ingt pun nk exam an...

hmm ni lagu satu hal
nth apa mimpi nth si badi tu contact aku balik
bagi text rindu bagai kat aku konon
ni lagi sorang mamat yg x paham b.m
dah dari dulu aku kata aku x suka dia
x paham2 gak
dah r player...pe ingt senang2 je ke nk dpt aku ni
jgn mimpi la
aku ni kalo aku memang betul2 x suka memang aku xsuka
n kalo aku betul2 suka kat sum1 tu aku betul2 suka
memang la ada org kata jgn benci2 sgt nnt jadi suka
tapi kat badi sorang ni makin hari makin aku x suka la kat dia
nak ingt nama dia pun aku x sudi
hope one day nnti dia putus asa la...

hmm nak tau knp aku letak lagu ni
coz korus lagu ni ada makna
kalo korang dgr betul2 mesti bleh paham apa dia
tapi jgn la wat spekulasi yg bukan2 eh
just aku suka dgr lagu ni n kebetulan corus dia ada kaitan plak ngn pengalaman idop aku
yang penting lagu ni best...
hehehehe

Sunday, May 1, 2011

stupidnyer citer

ni la citer paling stupid penah aku tgk
kata je citer seram tp x seram pun
wat kepala aku lagi sakit tgk citer tu ada lah
nasib bek aku x throw up masa tgk citer ni
org len yg tgk citer ni pun kutuk2 citer ni
ckp citer bodoh je n nth apa2 nth jln citernyer
memang stok nk kena maki btul citer ni...
aku tgk citer ni pun coz dah xda citer len yg bersesuaian ngn time yg aku nak
gi agak lewat cikit an
so smpai jusco pun lmbt la
aku balik pun lmbt...almost 9 baru aku smpai umah
dari kul 2 kuar smpai kul 9 baru balik
memang stok nk cari penyakit betul
skang aku betul2 letih
dah la tgk citer yg nak wat aku nak muntah je
bertambah teruk la sakit aku ni
sengalnyer citer.......

kiter bleh kawan je...

kiter baru knl ari ni
ari ni je baru kiter mula msej
dah awk kata awk suka sy
sy paham perasaan awk
tapi sy xleh nak blas perasaan awk
sy baru je kenal awk
tunggu la lagi 4 or 5 tahun ke
mungkin time tu sy akan ada ati kat awk kot
but skang sy nak kwn je ngn awk
so apa2 tawaran awk memang sy xleh trima
sorry ye awk....

MUAL

sakit aku yg kerap nak muntah ni dtg balik la
kali makin menjadi-jadi plak la loya nyer
kalo dulu time breakfast je after mkn rsa nk muntah
but now x kira la breakfast,lunch or dinner
kadang2 tu tiap kali mkn nk muntah
ai kalah org yg mengandung

mengandung ke aku ni???
kalo pregnant anak sapa plak???
anak bunian kot....
huhuhuhu
merepek je aku ni
hehehe