Tuesday, April 5, 2011

HMM MUCH MORE BETTER THAN 1ST TIME

hmm yahoo exam speaking aku dah habis
exam yg paling aku x suka n paling aku gelabah sekali
tadi before group aku masuk utk wat exam ni aku gler2 la gelabah
even group sebelum aku sampai giliran nak gi test pun
aku yang rasa lagi gelabah dari diorang
memang  gler takut la

sampai giliran group aku bertambah la nervous aku jadinyer
sampai exeminer tu tnya aku nyer no.ic pun aku aku bleh tersasul ckp
aku tersalah sebut,aku tertukar no belakang i.c aku ngn no.depan i.c aku
sampai examiners tu ckp you're too nervous...just relax..
aku pun just snyum je la
nak control nervous aku
huhuhuhu

aku tadi dah la jadi candidate A
pas briefing je terus examiner tu terus suh aku mula
so dgn lafaz BISMILLAH dlm hati
aku pun memulakan bicara
hmm time individual presentation aku rasa aku x brapa nk perform sgt
aku ada ternampak markah aku
lagi rendah dari group interaction nyer markah

time group interaction baru aku rasa aku betul2 perform
aku ckp je pe yg terlintas kat kepala otak aku
salah ke betul ke belakang citer
yang penting aku luahkan pendapat aku
n ckp daripada aku diam je an
hehehe

nasib dak klas aku yg jadi candidate B x sebaik aku
time individual presentation agak teruk gak
sampai at last dia ckp dia dah x leh nk ckp pape kat examiner tu
lagipun time individual presentation pun examiner ada bantu dia
coz dia x ckup isi utk elaborate

time group interaction again examiners tolong dia gak
examiner sampai interrupt kitorang punyer discussion
suh dia bagi point dia coz dia most of the time diam je
bukan kitorang xnk pass kat dia suh ckp
tapi dia yg xda inisiatif nak ckp ngn kitorang

hmm pape pun aku dah wat shabis baik dah utk speaking
utk exam writing plak insyaallah akan aku wat ngn terbaik
pape pun aku lega speaking dah sudah
pasni nk fokus kat ujian bulanan n exam writing
hmm memang xda masa nk berehat-rehat la

nasib badan la..
gud luck for me for this coming test n writing exam....
: ) : ) : ) : ) : )

0 comments:

Post a Comment