Tuesday, March 15, 2011

GILER JAUH CARIK BREAKFAST

this story mula time xtra class pengajian perniagaan a.k.a PP tadi
ari ni cikgu mula klas agak cpt dari smlm
nasib bek aku sampai tepat pada waktunyer
aku ni memang xska wat org tunggu
hehehe

ok, klas bermula dgn menyalin nota utk bab 6 PP2 ari ni
stelah 1 jam menyalin aku dah mula x smngt
dah ngantuk n nk rehat
perut pun agak kebulur coz x sarapan pagi td an
so ckigu pun bagi break about 30 minutes
lama an kitorang break
hehehe

at first hilmi nk breakfast kat tobing
but ak xnk dgn alasan smlm dah mkn kat sana
ye la segan la asyik muka kitorang je mkn kat sana
w/pun smlm hilmi x gi but sum1 else yg gi
tapi muka ak n rau an familiar
lebey2 lagi aku ni ha
1 restoran tu knl ak coz ak ni an ank tauke kdai sbelah
hehehe

time tu aku decide nk mkn kueh2 je
so aku tnya la rau tau x tmpt2 yg jual kueh sdap2
rau tau dkat2 umah dia ada la tmpat org jual kueh
at 1st nk gi je cari kueh then rau suggest gi tempat len
dia suggest pe kata kitorang gi pasar tani ari ni
memandangkan ari ni ari selasa so ada pasar tani an
so pe lagi kitorang gerak la dgn skuter masing2

sampai kat klinik penawar tu kitorang stop
hilmi tnya btul ke nk gi pasar tani ni
rau pun kata gi je la alang2 dah sampai
aku ni follower je
so park skuter kat klinik tu kitorang jln kaki lintas jln gi psr tani
yg terletak kat sberang jln sana

aku rasa happy gak la gi pasar tani
coz dah lama x jejak kaki kat sini
kitorang xda la jln lelama kat situ
jumpa gerai air beli air tebu
n jumpa gerai kebab beli kebab
pastu balik ah
ye r 30 minit je kot break
mna ada masa nk jejalan keliling pasar tu
lagipun bukannyer kitorang nk beli sayur or ikan pun

kitorang mkn breakfast yg kitorang beli tu kat sekolah je
yg bestnyer tepat 10.45 kitorang dah habis mkn
gler punctual kitorang ni an
hehehe
bese la pandai bajet masa
huhuhu

sok ada lagi xtra klas
time break nnt xtau la nk gi mna plak
nasib bek kitorang gna skuter je
kalo slah sorang dari kitorang bwk kreta
nth sampai mna plak la kitorang merayau
semata-mata nk breakfast je
hehehe memang xda keje kitorang ni

but gler fun la tadi
gi pasar bertiga just jln2 nk cari mkn utk sarapan je
mcm dah xda tmpat len je nk cari mkn an
hehehe
but ska ati kitorang la yg jalannya kitorang
huhuhu

0 comments:

Post a Comment