Thursday, March 31, 2011

PANTANG KALO ORANG DAH USIK FAMILY AKU

ni citer kire sambungn dari entry aku yg pasal minah pangai mcm ****
minah ni betul2 dah melampau auw
lagi kiter diam lagi la mulut dia memekak mcm buntut ayam
ngutuk sibling aku n dah babitkan bapak aku plak
sampai sebut2 bapak aku,memang BITCH la betina ni

dah la mengata n mngutuk sibling aku
x cukup ngn tu wat fitnah plak lagi tu
ish ko ni memang sengaja nak cari dosa n at the same nk cari pahala an
saja la nk wat proses prtukaran dosa ngn pahala kat sini an
x psal2 aku tulis pasal ko kat sini pun dpt dosa gak
xpa la kita saling tukar2 la eh

ok ayat kat blog ko memang gempak habis la
ayat memang ko nak cari nahas ngn family aku an
aku xtau la pehal ko xpuas ati ngn sibling aku
fitnah ko memang bleh wat ko terus ke neraka la
orang kalo x usik ko,jgn gatal nak cari masalah ngn orang len
orang mcm ko ni dah byk la aku jumpa
n dah byk kali aku handle la

hmm kat blog ko konon x bagi  kitorang copy la pe yg ko tulis
ko ingt kitorang ni bodoh ke xtau i.t
sume penulisan ko kat blog tu kitorang dah copy auw
kalo aku failkan saman malu kat ko sure aku menang
coz yg starternyer ko so sure2 la kitorang menang w/pun ko x mention nama
pasni kalo ko nk wat citer bagai aku just tunjuk je penulisan blog ko tu
org akan tau n bley nilai sapa betul  n sapa salah

aku nak pesan kat orang2 di luar sana
kalo berdepan ngn kes mcm ni
jgn lupa copy apa2 penulisan yg mengaibkan diri kita or family kita
spaya nnt kbenaran bley ditegakkan
dan org yg bersalah x terlepas mcm tu je
ok sekian sahaja dari aku...

Wednesday, March 30, 2011

EXAM MUET AROUND THE CORNER

jantung aku mcm nak meletup bila aku pikir an exam muet
minggu depan exam speaking
giler gementar aku coz aku paling lemah speaking
kalo reading,writing n listening tu agak excellant gak la...
huhuhu,prasan je lebih aku ni...

this is the 2nd time i'm sit for this exam
1st time dpt bend 3 je
lagi 4 markah nak bend 4 gler sakit ati n kecewa aku
so that's why aku resit exam ni untuk achive bend 4
aku hope 2nd time ni aku berjaya la
doakan aku eh.... : )

ari ni essay kitorang kena comment
essay yg kena komen adalah essay dak2 yg 1 group wat group discussion ari tu
termasuk la essay aku
essay aku xda la teruk sgt kena comment
just teacher tegur yg vocab aku memang jahanam
i admit that my vocab is very poor
dah tau tapi xnk cuba nk improve
sengal tul ko arina..
huhuhu
bukan aku xnk improve but aku rasa vocab tu memang susah sgt nak ingt
kelam kabut la bila aku tulis essay

kawan aku gler ilang semangat dia coz essay dia teacher comment agak harsh jugak la
teacher siap fotokopi essay dia utk di jadikan contoh kepada kitorang lagi
chill la friend...nanti exam wat betul2 auw
ko tu bukan xleh wat,malas je lbey...
perbaiki tulisan ok...hehehe : )

aku hope that sume kawan2 aku yg sit for this exam akan wat dgn excellant
n diorang dapat bend yg diorang idamkan
INSYAALLAH...

Tuesday, March 29, 2011

CERITA MINAH PANGAI MACAM ****

citer ni bukan pasal aku auw...
n bukan aku yg kena palat ngn pompuan ni
but darah daging aku yg kena palat ngn pompuan ni..

citernyer begini...
pompuan yg pangai mcm **** ni mula2 berkawan baek ngn sibling aku
dah lama dah...ada la kat 3 tahun...
but tiba2 tahun ni plak pompuan **** ni tunjuk an pangai dia yg sbnar
sapa2 yg tgk dia mesti sangka pompuan ni gler bek n akan terpedaya ngn muka suci dia tu..

nak tau apa yg dia wat ngn sibling aku????
xda angin xda ribut maksud aku diorang xda pun gado ke or sibling aku wat dia sakit ati ke
tiba2 dia bley kutuk sibling aku n try pulaukan dia
dia panggil sibling aku karo r sapa yg trsentuh sibling aku akan kena badi la
macam2 lagi la...

ok dengar sini minah x sedar diri
ko panggil org karo ko tu mcm la gadis suci sgt
jgn ko ingt aku xtau yg pangai ko lagi teruk dari karo an
dah ada balak pun ada ati gak nak try balak ko nyer kwn bek
siap mnyamar jadi dak f4 n minx cpl ngn balak konyer kwn bek
iee ko ni xtau malu ke????
memang ko ni xsdar diuntung la...
dah dpt balak yg gler2 baek tapi xtau nk hargai n ada ati lagi nak try balak konyer kwn bek
aku xtau la balak ko tu tau x pangai ko ni
kalo dia tau aku sure ko akan kena dump....

moreover,sibling aku dah banyak tolong ko
ko x reti nk trima kasih
ni yg ko balas kat sibling aku
aku harap ko akan dapat balasan yg setimpal ngn apa yg ko wat tu
n ngn mulut n pangai ko yg mcm cibai tu
aku xtau la smpai bla org sekeliling ko akan stay ngn ko
1 ari nnt ko akan rasa gak apa yg ko wat kat orang
coz idop ni mcm roda
remember that always..

ok aku bukan la suka masuk campur hal siblings aku
aku just concern ngn masalah ni coz aku penah kena apa yg sibling aku ni kena
aku xda la gi jumpa minah ni n serang dia x tentu pasal
bagi aku masalah sibling aku biar dia yg selesaikan
aku sure dia bleh handle masalah ni
aku just nak luahkan je pe yg aku rasa trhadap minah ni
coz ni an tempat aku nk express feelings.. :-)

Monday, March 28, 2011

SEDIHNYER....

hmmm sedih ke????
sedih la gak...
walaupun x banyak...
huhuhu

citernyer begini
aku dah kena reject walaupun x bgtau orang tu pun
hebat x???
huhuhu
sebab aku tau jawapan dia la aku xbgtau...
hehehe
kalo bagitau lagi la aku sedey + segan gler2
huhuhuhu

memang habit aku kalo crush kat sum1 x bgtau sum1 tu pun
pendamkan je la...
sampai la rasa tu ilang sendiri...
dah bertahun2 aku idup mcm ni
so far okay je
xda bwk pape masalah pun
cuma kadang2 sakit gak la...
tapi bak kata org
alah bisa tegal biasa
so lama2 dah biasa la...

hmm rasanyer tu je la yg aku nak bebelkn utk kali ni
len kali update lagi kalo ada new story
kalo ada yg nk baca,thanx
kalo xnk tutup je blog aku ni...
sekian terima kasih :-)

Saturday, March 26, 2011

BARU DAPAT UPDATE BLOG

hmm ari ni baru aku berkesempatan update
nak kata lama aku x update xda la lama sgt
baru seminggu je kot aku x update
tapi dlm seminggu tu an macam2 happen an
dalam seminggu ni pun usia aku dah cecah 19
hmm dah tua dah lagi 2 tahun dah bleh mengundi
hehehehe

24/3 birthday aku yg ke 19
thanx to all my friends yg wish n bagi adiah
adiah n wish korang akan aku sentiasa ingat
insyaallah
walaupun aku dah 19 tapi fizikal aku x mcm 19
awet muda la katakan
bak kata kwn yg suka drop aku la
huhuhu

hmm kesian kat kwn aku
disbbkn rumors kat sekolah saham dia dah jatuh dah
xpsl2 dia dilabel dah cpl
xpa2 aku akan wat sumthing supaya rumors tu ilang
aku x kisah psl rumors tu coz aku x sepopular ko kat sekolah
dun worry eh..

hmm yg aku geram skang ni bila la ternet kat umah aku nak elok
kematu aku xda ternet
laptop depan mata tapi xleh on9
giler sakit jiwa
huhuhuhu

pada hari lahir aku yg ke 19 an aku dpt free call
org yg temankn aku ckp samapi kul 3 a.m kwn aku
aku kol si A gak mlm tu
ye la nk gnakan la free call tu sebaik mungkin
w/pun aku sakit ati tapi aku layan gak gegedik dia mlm tu
layan x melebihi batas yg aku tetapkn ok
aku call pun ari tu je pastu xda aku call lagi de
malas n nanti lagi sakit ati nnt

ari ni ati aku sakit sgt2
reasonnyer berkenaan ngn si B
hmm aku dah dpt tau dah jwpn dia
so its time for me to do sumthing
to stay away from him...
wish me luck k...
thanx a lot...



p/s:sorry kalo entry aku kali ni x brapa menarik utk dibaca
     n penggunaan ayat aku pun mcm tunggang langgang je
      harap dimaafkan la ye...hehehe

Saturday, March 19, 2011

WIFI KAT UMAH JAHANAM

masa aku tgh post entry ni aku kat mcd
dtg pagi2 buta breakfast kat sini semata-mata nk on9
ye  r dah tenet kat umah dah jahanam nk wat mcm mna an
dari aku gi CC beh bek aku dtg sini mkn2 n on9
lagi berbaloi...

skang ni baru puku 9.30 tapi mcd dah pack ngn org
popular gak mcd ni ye pagi2
sume org nk breakfast kat sini
nasib bek aku dtg awal pagi
xda la awal sgt
about 8 lbey mcm tu la
hehehehe

sementara nk tunggu tenet kat umah aku ok
aku trpaksa la mrayau utk on9
nasib bek lappy aku selamat drpd bencana
kalo x menangis 30 mlm aku
huhuhuhu

tenet aku jahanam coz kna petir ari tu
kitorang lupa nk tutup suis wifi
tau2 je dah dgr bunyi meletup
nasib bek lappy aku awal2 dah off suisnyer
kalo x arwah jugak la
n melalak la aku ari2
huhuhu

so for the time being memang aku jarang update la blog ak ni
nak wat mcm mna dah keadaan x mngizinkan
so sampai bertemu lagi la eh
k daaa....

Tuesday, March 15, 2011

GILER JAUH CARIK BREAKFAST

this story mula time xtra class pengajian perniagaan a.k.a PP tadi
ari ni cikgu mula klas agak cpt dari smlm
nasib bek aku sampai tepat pada waktunyer
aku ni memang xska wat org tunggu
hehehe

ok, klas bermula dgn menyalin nota utk bab 6 PP2 ari ni
stelah 1 jam menyalin aku dah mula x smngt
dah ngantuk n nk rehat
perut pun agak kebulur coz x sarapan pagi td an
so ckigu pun bagi break about 30 minutes
lama an kitorang break
hehehe

at first hilmi nk breakfast kat tobing
but ak xnk dgn alasan smlm dah mkn kat sana
ye la segan la asyik muka kitorang je mkn kat sana
w/pun smlm hilmi x gi but sum1 else yg gi
tapi muka ak n rau an familiar
lebey2 lagi aku ni ha
1 restoran tu knl ak coz ak ni an ank tauke kdai sbelah
hehehe

time tu aku decide nk mkn kueh2 je
so aku tnya la rau tau x tmpt2 yg jual kueh sdap2
rau tau dkat2 umah dia ada la tmpat org jual kueh
at 1st nk gi je cari kueh then rau suggest gi tempat len
dia suggest pe kata kitorang gi pasar tani ari ni
memandangkan ari ni ari selasa so ada pasar tani an
so pe lagi kitorang gerak la dgn skuter masing2

sampai kat klinik penawar tu kitorang stop
hilmi tnya btul ke nk gi pasar tani ni
rau pun kata gi je la alang2 dah sampai
aku ni follower je
so park skuter kat klinik tu kitorang jln kaki lintas jln gi psr tani
yg terletak kat sberang jln sana

aku rasa happy gak la gi pasar tani
coz dah lama x jejak kaki kat sini
kitorang xda la jln lelama kat situ
jumpa gerai air beli air tebu
n jumpa gerai kebab beli kebab
pastu balik ah
ye r 30 minit je kot break
mna ada masa nk jejalan keliling pasar tu
lagipun bukannyer kitorang nk beli sayur or ikan pun

kitorang mkn breakfast yg kitorang beli tu kat sekolah je
yg bestnyer tepat 10.45 kitorang dah habis mkn
gler punctual kitorang ni an
hehehe
bese la pandai bajet masa
huhuhu

sok ada lagi xtra klas
time break nnt xtau la nk gi mna plak
nasib bek kitorang gna skuter je
kalo slah sorang dari kitorang bwk kreta
nth sampai mna plak la kitorang merayau
semata-mata nk breakfast je
hehehe memang xda keje kitorang ni

but gler fun la tadi
gi pasar bertiga just jln2 nk cari mkn utk sarapan je
mcm dah xda tmpat len je nk cari mkn an
hehehe
but ska ati kitorang la yg jalannya kitorang
huhuhu

Monday, March 14, 2011

RISAU PENYAKIT LAMA DATANG KEMBALI

aku risau coz penyakit lama aku dtg balik
xda la teruk mana sakit tu
just kadang2 rasa x selesa n geram je bila sakit tu occur
aku xtau la ada ke x ubat utk sakit aku ni
huhuhu

sakit aku ni ialah lepas mkn aku automatik rasa nk muntah
kalo ak bleh handle x muntah la
but kalo x segala benda yg aku mkn tu akan kuar balik
membazir masa n mknn je aku ni an
but benda ni beyond akunyer control

aku mula kena penyakit ni sejak ak form 4
but pastu dah elok dah
lepas aku mkn aku x rasa nk muntah
but lately ni sakit ni datang balik
aku pun xtau mcm mna nk overcome masalah ni

aku pun takut nk mkn kadang2
tapi dah lapar mkn je la
masa aku kat PICC ari tu
lepas lunch aku nk muntah
but x kuar la isi perut aku tu
kwn aku dah bising dah kata aku ni membazir
but nk wat mcm mna bnda tu bukannyer aku leh kawal

kadang2 aku rasa ok gak kna penyakit mcm ni
salah satu cara nk kurus badan
ye la org len kalo nk kurus paksa diri nk muntah an
but aku automatik nk muntah
gler gempak an...huhuhu

tapi aku nk benda ni hilang
aku takut sakit ni akan bawa mudarat kat diri aku
hope sakit ni will be over soon
tapi takut over dlm tempoh sekejap je
nnt dia dtg balik
ish pening aku pikir

aku hope korang doa2kan la supaya sakit ni ilang k
thanx........

SAKIT...

semalam aku rasa sakit
mcm2 sakit la
sakit ati, sakit perut, sakit kepala n sakit lidah
hmm mcm mna la ak bley handle all the pain at the same time
such wonder woman la ak ni
ceh2 perasan je lbey
huhuhu

lidah aku skang ni kna ulser
gler sakit time nk mkn
nak nanges2 ak bla time nk mkn
ish bla la nk elok ulser ni
terseksa ak nk mkn
huhuhu

ak sakit kepala plak coz mcm2 masalah ada kat dlm kepala ak skang
msalah ngn dak klas aku
msalah nk jauhkn diri
msalah ati
n study lgi
berat kpala ak ni nk pikir
huhuhuhu

aku skang sakit perut coz sakit org p'puan
bla sakit perut plus sakit kpala n ulser ak ni
gler rsa mcm nk jerit je
xleh tahan auw
tapi ak xnk mkn ubat
xnk la sakit sikit je nk mkn ubat
coz ak xnk la slalu brgantung ngn ubt je
nnt bley dpt penyakit nnt
ish ak xnk la muda2 lagi dah kna wat dialisis
coz buah pinggang dah rosak
huhuhu tkutnyer

aku sakit ati plak coz ak kna be fake lyn sum1
ak cuba tahan rsa meluat ak n rsa sakit ati ak
ak fake coz ak pikir dia kwn lama ak
n ak xnk rosakkn prsahabtan kitorang
w/pun dia kata dia syg ak but ak dah x caya
ati ak dah sakit utk caya pape yg dia ckp

skang ni ak try nk handle all the probs
hmm give me support ok
thanx  ;-)

Saturday, March 12, 2011

HAVING FUN...WEEE

fun hangout with buddies
tgk wayang,jalan2 n mkn2 sambil tmbah dosa gak
huhuhu...apa la kitorng ni...
memang dah xda keje btul
w/pun bertiga je but it's still fun
bertiga x semestinyer x seronok kalo kuar an...hehehe

tadi kitorang tgk citer big momma's
mula2 aku xnk tgk citer ni coz ak ingt mcm x best je
but my buddies nk tgk sgt citer ni n time tu dah xda citer best pun yg ada
so nk xnk ak tgk la gak
citer ni pun kira best gak la
gler2 funny n nk pecah perut gak la dek ketawa
kira berbaloi la tgk citer ni
aku rsa x mmbazir duit n masa aku tgk citer ni
hehehehe

 so funny citer ni....

tadi pun aku n kwn aku nk cari present
aku cari present utk family ak but kwn ak cari present utk kwn dia
nk pilih adiah pun masih lg dgn niat nk kutuk org kwn aku tu
nth apa2 nth
nasib bek dia listen pndpt kitorang n x bli adiah yg mungkin akan menyinggung ati kwn dia
len kali nk beli adiah tu ingt2 la n amik kira perasaan org auw
jgn men beli je...

one more thing
aku seronok sgt coz ak dpt drive dgn aman
best giler dpt drive arini
n tadi pun x jadi pape prkara yg x diingini
alhamdulillah
coz selamat pegi n selamat sampai
but aku rsa kalo buddy ak yg lg sorang tu ikut
maybe dia akan kna heartattack kot
coz time ak nk antar ecah ak ikut jln kat COTT tu
ak agak tension la kreta dpn bwk slow sgt
dah la nk cpt ni
ak dgn agk beraninyer gi potong kreta ni kat selekoh
memang danger gler la
nasib bek kat dpn xda kreta n nsib bek ak btul2 pecut time tu
lucky you didn't follow us

 w/pun kitorang kuar bertiga tadi yg jarang kitorang lakukan
but still fun
there's a different but not a bad thing for us
even bertiga kitorang bleh seronok gak
so don't worry about us n kitorang maafkn ko

ni ada sikit bingkisan utk korang tatap
gmbar kitorang hangout
 disebabkan kesuntukan masa snap dlm kreta je la..huhuhu

baeknyer pose helmi ....hehehe
 
kalo pic ni mcm pelik je...tu helmi yg snap...
 
jgn pelik kalo gmbar ni nmpk mcm missing...hehehe
 
 

Friday, March 11, 2011

AKU ANGGAP DAH SELESAI

aku anggap hal aku ngn ko dah selesai...
aku dah bgtau sume yg perlu ko tau n reasons why aku pinggirkan ko
hal ko ngn dak2 len ko selesaikan sendiri
tu masalah ko ngn dorang
aku xnk terlibat or ceritakan probs diorang bg pihak dorang
nnt kang lg teruk plak keadaan

dari perbincangan aku ngn ko tadi aku harap ko paham la
knp ak xnk layan ko
aku bleh tolong ko dlm study je
dlm hal len sorry aku xnk msuk cmpur or amik tau pun
aku dah terangkan everything kat ko
n aku dah bgtau pun psl vow aku yg xkn ajak ko kuar gi mana2 pun
coz aku dah serik ngn perangai ko
n aku xkn n xnk duduk beside ko
reasonnyer pun aku dah bagitau an

w/pun aku anggap benda ni dah selesai
but ati aku masih lagi bernanah ngn kata2 ko
yg betul2 menghina kitorang
samakan kitorang ngn babi segala
pe ko ingt ko suci sgt ke????
aku dah tolong ko n try layan ko mcm biasa ko ckp gak aku babi an
memang x sedar diuntung la ko ni

aku reply sume text ko n jwb sume soalan2 ko
aku even reply text ko w/pun time tu kul 5 a.m
mcm ni ko bls ak  dgn hina aku mcm ni
sejahat-jahat aku n w./pun gler2 aku x suka kat ko
x pernah ak ckp ko babi or hina2 ko bagai
ko memang dah melampau
ko bleh kata time tu ko stress so ko wat la statement babi mcm tu
senangnyer ko ckp...
habis tu after ko delete ko nyer post babi tu ko wat post baru
post baru ko tu ko x pikir ke hina kitorang gak

skang ni ko nk canang 1 malaysia yg konon ko teraniaya la
mcm kitorang ni jahat sgt n ko tu gadis suci la
dah la berenti2 la berlakon tu
sampai bla ko nk stay ngn attitude mcm tu
memang susah la ko nk wat kwn kalo mcm tu prangai ko

tadi pun ikut ati aku memang xnk invite ko msuk group discussion ak
sbb dah terpaksa aku panggil gak coz dak2 ni sume xnk dgn rela ati nyer pnggil ko
aku memang nk ngamuk tadi
psl ko ak almost nk gado ngn kwn aku
aku dah pnggl ko skali join kitorng ko xnk
so ko nk ak pnggl ko 2x la nk aku gi kat ko jmput ko bagai la
jgn nk mimpi la aku wat mcm tu

aku bgtau ko sume msalah ak ngn ko pun coz ko dah bukak citer psl post babi ko tu
nk minx maap bagai ngn kitorang la
sblum ko post ko x pk ke???
pk ko stress ko leh wat suka ati ko la
pastu sng2 ko nk minx maap
len kali pk dlu sblum wat pape

pasni aku harap ko paham la knp ko dpnggirkn oleh aku
jgn pasni nk melalak nk ngadu kat 1 malaya yg ko dpinggirkn
pikir la reason2 yg aku nyatakan tadi eh

akhir kata dari aku
semoga ko berubah la 1 ari nnt....

TAKE ADVANTAGE

nmpak sgt la ko suka amik kesempatan atas kebaikan ak kat ko
ko memang hnya nk gunakn aku je
memang tepat keputusan aku nk jauhkn diri aku dari ko
memang dah tiba msanyer  aku jauhkn diri aku dari ko

ko minx mcm2 dari aku  tapi ko x bagi ak pape jaminan pun yg ko akn stay ngn aku
ko hnya text ak hnya just nk release tension ko je an
bla ak xnk msj ngn ko about that stuff ko xnk msj
memang sah ko hanya take advantage je kat aku ni

pas ni ko xnk kol ak or text aku pun ak dah x kisah
hidup aku lebih gembira bla ko wat mcm tu
xda langsung gangguan dari ko
ko memang useless la
thanx auw kalo ko xnk contact aku lg
aku lg suka

skang ni aku memang malas nk lyn ko
kalo ko text pun ak layan nk x nk je
ikut ati ak xnk lyn ko langsung
tapi aku pk ko kwn lama ak so ak xnk la rosakkan hbungn kwn an
thanx la coz dah biarkan aku idop ngn aman n damai

thanx a lot..........

Thursday, March 10, 2011

JALAN-JALAN KE PICC

hmm tadi gi picc kat putrajaya tgk orang luar negara berpidato
best gak la tgk org luar negara cakap bahasa kebangsaan kita an
bnyk input untuk kitorang yg amik sejarah ni
coz bnyk isi pidato tu berkaitan ngn sejarah
sambil tgk org luar ckp b.m bleh wat revision utk subjek sejarah
x sia2 la aku gi sana
hehehe

tapi bila lama2 duk dgr diorang membebel bosan gak aku
di tambah ngn perut yg lapar memang xda concentrate la pe yg diorang kata
dlm bosan2 tu aku men bingo n bergosip ngn ecah
memang xda keje betul
hehehe

habis je competition tu terus kitorang gi mkn
nasib bek lauk2nyer bleh tahan n berselera la aku mkn
mkn sambil menikmati pemandangan yg indah kat luar cafe tu
memang syok habis la
coz bleh nmpak tasik,putrajaya n other nice buildings
hehehe
hmm memang great experience today

b4 bas bertolak gi PICC tu aku dpt call dari somebody
bayangkan la dah la bwk hp gi sekolah n aku leh selamba on phone kat luar pagar sekolah
gler gempak an...dak2 skewl yg dtg skewl pagi tu tgk je aku on phone dgn muka yg amat pelik sekali
hahaha seronok betul...

orang yg call aku pagi2 buta x lain x bukan si 'TETTT'
terkejut gak ak coz pagi2 dah dpt call coz hp ak memang jarang berbunyi pagi2
ntah apa mimpi dia call aku pagi2 tu nth
alasan dia saje je calll
dia memang tau aku nk gi PICC ari ni
so gegedik call aku
aish kalo mcm ni mcm mna nk lari dari dia ni
kalo dia sndiri xnk lepaskn aku
susahnya

one more thing tadi x pernah2 dia nk tnya ngn sapa aku kuar or gi mana2
but tadi tiba2 dia tnya n dia mcm marah bla dgr aku sbut one of my friends name gi sekali
mesti la dia gi dah dia kwn aku
bla dah mcm ni reaksi dia lagi kuat la reason aku nk lari dari dia

skang aku dah confirm yg aku skang hanya syg dia as a friend je
not more than that
skang ni misi aku adalah nk lari dari dia
wish me luck ok
 

Wednesday, March 9, 2011

PELIK DAN KELIRU

dari tajuk entry ak kali ni aku betul2 pelik n keliru...
aku pelik coz dulu x penah2 dia nak merajuk
tapi lately ni slalu plak nk merajuk ngn aku
n kerap plak dia contact aku

aku skang ni agak malas nk layan dia
coz aku cuba jauhkan diri aku dari dia
aku xnk dia amik kesempatan kat aku lg
aku dah xtahan dah ngn sume tu...huhuhu

yesterday dia ada call ak but aku x angkat
coz aku dah tido n aku betul2 ngntok time tu
ari ni dia call ak tanya knp x answer call dia
aku jwb dah tido n he said knp x reply text dia pagi tu
aku bagitau kat dia yg aku x reply text dia coz dah tdo

aku pelik la bila dia ckp mcm tu
coz selama ni aku x bagitau pun aku dah tdo the next morning dia x kisah pun
knp sekarang baru nk complaint
ish pelik2....amat mengelirukan...

ni la situasi yg selalu sgt jadi kat aku
bila nk lari dari sumone
mesti xdpt..
ada je kekangan yg datang
aku pun kadang2 sampai nek pening nk handle this situation

selagi aku mampu hadapi situasi ni selagi tu aku akan bertahan
tapi x tau la sampai bila????
huhuhuhu
biar masa yg tentukan....

Tuesday, March 8, 2011

10 THINGS THAT I LIKE

10 perkara yg aku suka :

1. Aku suka akan kekemasan
aku x suka tgk tempat or benda yg sepah2...aku nek pening tgk..
bilik aku pun ak x suka sepah2,kalo ak dah guna ssuatu ak letak balik kat tempat dia..
senang nak cari benda tu balik bila nak guna..mcm tu jgk ngn notes2 ak...giler sakit kepala kalo sepah2..mcm mna nk bca balik kan...btul x???

2. Aku suka tgk citer korea ni 'princess prosecutor'

 citer ni tgh men skang kat animax 715 setiap ari rabu kul 8 tapi aku dah habis dah tgk citer ni...
tgk kat internet la hehehe...aku suka tgk citer ni coz hero dia hensem n jln citer dia pun best..
citer dia psl seorang pendakwa raya met peguam...aku rs citer ni best coz dia ada kaitan ngn undang2 n aku ni kira minat gak la psl undang2..lagipun aku suka tgk diorang bercinta...romantik habis la...
aku tgk citer ni sampai nanges2 tau....hehehe
memang the best drama ever la...hehehe


3. Aku suka shopping
sume girl suka shopping an....same goes with me...aku suka shopping baju,handbag n shoes....
but lately ni aku dah lama dah x shopping....kekurangan wang la...so kna berjimat...huhuhu
tapi aku geram coz xdpt nk beli satu shoes tu...cantik giler n harga pun cantik....so aku just mimpi je  la dpt shoes tu...huhuhuhu

4. Aku suka drive
hmmm ni memang best kalo dilakukan...aku rasa bila drive aku dpt release tension....apa yg bestnyer drive bukan sahaja bleh bwk laju...tapi menguji keberanian n kebijaksanaan semasa memandu...
tu la aku rasa bila drive...best sgt2 la....hehehe

5. Aku suka lepak ngn buddies aku
w/pun x slalu tapi best bila dpt hangout....bila hangout sama2 dpt gelak2 sama2 n kutuk2 each other...
tu la cara kitorang show kitorang love each other...hehehe...cara tunjukkn kasih sayang...
lagi satu kadang2 bila aku hangout aku bleh drive...hehehe  tu la yg best...hahaha

6. Aku suka teddies n butterflies
 comel teddy ni n keliling dia ada butterfly just the way i like
dua benda ni adalah corak n benda yg aku suka...butterflies coz ak rasa butterflies cantik sgt....cara dia terbang lembut je n nmpk graceful betul...teddies aku suka coz benda tu cute sgt...lgpun ak bnyk collection teddies from my 15th birthday....ramai kwn2 aku bagi present teddies....thanx n i really apreciate it....

7. Aku suka tido petang
hehehe ni memang aku kna wat bila petang2...kalo x wat kepala aku akn sakit sgt....lgpun bila petang je mata aku mesti akan layu...hehehe...so need for me to sleep...

8. Aku suka dengar lagu B.I n lagu yg bleh wat ak move
lagu b.i memang lagu yg selalu ak dgr....suka dgr coz nk improve b.i kot(kononnye)...tapi lagu b.i bnyk lagu yg bleh wat aku move...

9. Aku suka dark chocolate
giler sedap coklat ni...
makan dark coklat bleh bantu kuruskn berat bdn tau but that's not the reason i like it...aku suka dark choc coz rs dia pahit2 manis memang best...x manis sgt...mkn bnyk kali pun x muak...aku paling suka dark choc bouinville from cadbury...hmmm sdapnyer...dah lama plak x mkn....

10. Aku suka twilight saga movies
giler addicted ngn citer tu masa zmn kegemilangan citer tu...hehehe...aku sanggup cari novel terakhir dia w/pun time tu memang susah giler nk dpt novel dia....tapi dpt gak n skang ni dah berlambak novel dia kat pasaran n i can't wait to watch the last epi for this movie....         

so tu la 10 benda yg aku suka....actually bnyk lagi yg aku suka...tapi xkn la nk tulis sume an...nnt bosan plak korang baca....so takat ni je la aku citer...hehehe
THE END....  

Friday, March 4, 2011

SO DETERMINED

aku skang betul2 nk capai matlamat aku
aku nk dptkn the best result ever and masuk U
but bukan sekadar nk masuk U je
aku nk wat course yg bagus yg ada peluang keje yg tinggi
and dapat an keje bagus dgn gaji yg tinggi

skang ni apa yg mendorong aku utk study everyday ialah
rancangan2 n iklan2 kat tv yg show cara hidup mewah
yes i want to be rich
so how i wanna to be like that
from study n get a good result

jgn la kata aku ni materialistik plak
coz sume org nk jd kaya an
nak idop senang an
tipu la kalo ada yg kata xnk jadi kaya
huhuhuhu

skang ni utk mncapai matlamat aku
everyday aku stdy
ye la kna mula dari sekarang la
last minute x jd de nnt
aku pun dah makin jarang on9
nasib bek ak ada daya tahan yg tinggi
hehehehe

setiap kali ak tgk kalendar ak mesti kecut perut
sbb time fly so fast
huhuhu
so tu yg wat ak nk blajar tu
hehehe

1 more thing bla ak rest jap from stdy dgn tgk tv
bla ada comercial break psl living in wealth
n kuar plak citer psl orang kaya
immediately aku msuk bilik n stdy
gler mmbntu btul iklan n citer kat tv tu
sapa kata tv bwk bad influence kat kiter
hehehe
ada baiknyer gak auw

so now i'm trying my best
tgh berusaha very hard
but i need a support from people around me
hope they all give me the support that i need...
GOOD LUCK TO ME!!!!!

Tuesday, March 1, 2011

LUCKY ME

hmm ari ni luck ak bek kot
ari ni aku kna present keje sejarah
tajuknyer pembaharuan yg dilakukan oleh Umar al-khattab
hmm tajuk ni gler panjang n notes yg aku wat pun panjang
huhuhu

notes yg aku wat ada la kat 6 m/s
sampai nak putus nafas aku baca
lgpun aku ada tmbah notes sikit2 yg kwn2 aku xda
aku x sdiakan dlm notes yg aku wat
aku just baca je utk dorang
kalo diorang nk extra notes tu pndai2 la jumpa aku eh
hehehe

yang aku nak ckp aku lucky td coz ckgu x bnyk complaint psl presentation ak
nasib bek xda dpt comment yg mnyakitkan ati
hehehe
b4 present tu aku memang dah takut dah kalo2 kna comment truk2 ngn cikgu nnt
tp sumenyer ok n aku dpt jwb soalan yg kwn2 aku tanya
siap aku offer suh diorang tanya auw
hehehe
w/pun ak jwb agak tergagap tp ak cba jwb gak soalan2 diorang
always try my best...
hehehe

tapi ada satu masalah presentation td
msalahnyer bnyk sgt typing error
huhuhu
b4 aku start present ak dah appologize kat kwn2 aku dlu
about the typing error
gler bnyk auw
huhuhu
tp ok je la coz diorang amat bijak utk memahami kesalahan tu

next time bla ak type ak kna make sure xda kesalahan typing
xkn la asyik nk ulang kesalahan yg sama kan
hehehe
malu auw
huhuhuhu  :-(