Sunday, February 27, 2011

FEEL NEED SOMEONE BESIDE ME

aku rasa macam ni lepas tgk citer korea la ni,
after tgk citer tu aku rasa nak sgt ada org take care aku
concern pasal aku and sayangkan aku

aku mengaku yg kadang2 aku pura2 ok je kalo xda couple
 sebenarnyer kadang2 aku teringin nak ada some1 kat sbelah ak
and after watched the drama
i really feel that i want somebody
to hold my hands
to wipe my tears
to hear my problems
and
share my happiness
huhuhu

bila aku tgk drama korea tu
hero dia mengingatkan aku kat B
B yg dekat tapi jauh dari aku
lelaki yg xkan aku dpt dlm hidup
if i get him that's a miracle in mylife
huhuhuhu

bila aku ingat dia yg aku xkn dpt miliki dia
ati aku sakit sgt2
and
bila aku pikir yg aku nak sum1 beside aku pun
ati aku sakit sgt
sebab aku nak org yg jadi teman aku tu adalah org yg aku suka, sayang
and
cinta...kira aku nak soulmate aku la

semakin ari hati aku semakin sakit
can't be able to be far away from him make me sick
becoz too close with him make me always remember him
how i'm gonna to solve this problem????
aku betul2 dah buntu
any suggestions please?????

Friday, February 25, 2011

HARI MALANG AKU

ari rabu ari yg memang ak sakit ati btul
sbb apa??
pagi2 je about 5 a.m ada org kaco ak
aku teramat la geram apabila org kaco ak tdo
yang aku sakit ati punya la bnyk masa smlm
xnak plak dia text ak nk tnya psl exam msuk apa n exam start kul brapa
time kul 5 a.m gak dia nk text...
sengal btul...

time exam lucky ak bley jwb dua2 paper
ak agak lega la jwb kertas tu
mcm ok je soalan dia
tp resultnyer xtau la mcm mna an??
hope ok la n sampai pe yg ak target

lagi 1 knp aku kata ari rabu ari malang
coz balik dari skewl aku terjumpa dgn org yg memang ak xnk sgt2 jumpa
dia tegur ak,ak just senyum la
sampai je umah ak dpt msj dari dia
nak jumpa aku
heyy stupid dah lama ak x cntct ko n xbls2 msj ko msti la ak xnk jumpa ko
pastu nak 3G ngn aku
ni lg 1 stupid dia
aku balik dari skewl ltih2 n panas2 time tu paham2 je la dress ak mcm mna
ni nk 3G ngn ak, ak x answer pun
aku trus off hp
sampai la mlm.
on hp dpt msj dia kata 'syg knp xnk jwb call'
dah sah2 la ak xnk ckp ngn ko
xpaham2 ke dah brapa kali ak tolak ko

skang ni ak nk fokus ngn study ak
dah bnyk kali kna lecture ngn cikgu
parents ak amat berharap kat ak
n aku pun nk bagi sumthing balik kat parents ak
coz diorang dah belikan aku laptop an
so ak kna la make them happy dgn bagi the best result
aku harap usaha ak akn berterusan

hope org sekeliling ak akan bagi ak support
ari2 kna move forward...
huhuhu

Wednesday, February 23, 2011

BERUBAH HATI

nak citer psl ati aku ni yg kerap changing
rsa syg tu mcm chipsmore
kejap ada kejap xda
baca dulu baru nilai tau

hmmm dulu syg dia...
skang dah x lagi...
aku just glarkan dia si A je la eh..

aku dah knl dia lama sgt2
n pernah je cpl about 1 month
coz dia dump aku dulu
after clash still bestfriend
but rsa syg kat each other ada lg
dia pun ada kata syg aku lg
mcm tu gak aku kat dia
tapi x smbung coz xnk ada komitmen

tapi skang ni rasa syg aku kat dia dah xda
aku pun xtau dia syg aku lg ke x???
dah lama dah aku ngn dia x contact
dia busy kot
n aku ni mls nk kaco kalo org busy ni

aku ni ada satu masalah dlm life aku
rasa syg aku kat sum1 tu akan ilang kalo aku dah lost contact ngn sum1 tu
but kalo dia contact balik rasa tu pun dtg balik
aku pun x paham la dgn ati aku ni
skang ni aku pun keliru ngn diri aku ni
xtau mcm mna nak overcome msalah ni

benda yg aku nyatakan td tu kalo ak ngn sum1 xda pape ikatan
kalo sum1 tu dah jd milik ak/cpl ak
aku akn syg dia sentiasa n akan mngamuk kalo dh lama x cntct ak
aku kalo dah ad sum1 special akn setia auw
hehehehe

skang ati aku tersangkut plak dgn ssorg
aku glarkan si B je la eh
lately ni asyik thinking psl dia je
xska la rs mcm ni
huhuhu
mangganggu pmikiran aku n life aku je

skang ni utk nk lpakn si B
aku kna tnggu habis tahun ni
sbb apa kna tnggu habis tahun ni
sbb memang nk lpakn dia kna tnggu tahun dpn
tahun ni xbley
reasonnyer nth la
biar aku je la yg tau sndiri

aku hope si A xkn contact aku
kalo contact pun biar la bese2 je
aku xnk lbey2 dia lyn aku
nnt syg balik kat dia
pastu tinggalkn aku balik
x bestnyer
letih tau
huhuhu

aku suka bla dia x contact aku
n aku bley truskn life aku dgn aman(w/pun skang ni x brapa nk aman coz msalah B)
tp at least kurang 1 masalah aku
hehehehe

Thursday, February 17, 2011

HARI MURAM SAHAJA

pelik an tajuk entry aku kali ni...
yang aku nak citer skang ni bukan aku yg muram pada ari ni
tapi kwn2 aku
rasa x fun ari ni apabila sume menunjukkan mood yg x baek

tadi kat skewl stayback jap
stayback coz nk sumbang bakti ceriakan klas
hehehe
tapi x brapa nak seronoknyer
situasi kitorang bekerjasama amat la awkward
kwn2 aku melakukan kerja dgn terlalu serius
aku x selesa dgn situasi mcm tu

aku x selesa coz kitorang besenyer kalo wat aktiviti together mesti ada laughter
but tadi nak jokes among each other pun rasa awkward
ye la bila wat jokes xda sapa nk gelak mesti pelik gler an
memang amat tidak menyeronokkan la aktiviti hias menghias tadi


at first aku ingt kwn2 aku tadi badmood coz terasa ke dgn one of us
but bla tanya sumenyer jawab xda pape
x trasa dgn sesapa n ok je
tapi kiter bleh detect kalo org tu ada masalah
aku ni jenis org yg tanya sekali je
kalo dia kata xda pape masalah
aku anggap dia memang btul2 xda masalah

aku wat mcm tu bukan aku xnk amik tau pe masalah dorang
bagi aku kalo orang dah xnak citer wat pe nak paksa
paksa that person citer akan watkan keadaan dia lagi teruk
coz masalahkan benda yg paling sgt2 kiter xnk ingt
so aku just ask them once, if she or he say 'ok'
aku anggap dorang memang 'ok'

aku paham mungkin diorang ada problem
so sebab tu diorangnyer mood x brapa nak bek
tapi kalo bleh korang tolong la cover eh
jgn tunjuk sgt ada problem

pape pun aku harap masalah kwn2 aku dah selesai
n mood diorang pun kembali pulih seperti sediakala
x best la muram je
life no colourful if like that.....

Wednesday, February 16, 2011

OUTING = DRIVING

hari ni aku kuar jalan2 dgn kawan2 ak...
tgk wayang n makan2....
syok la citer kat wayang tu tadi...
horror comedy....

cuma bila aku kuar aku mls nk kena bebel time ak tgh drive....
bila kena bebel mesti sumthing wrong happen...
lagi kena bebel lagi ak gabra....
so utk tak nak jadi pape jgn bebel kat aku bla aku drive...

aku drive bukannye teruk sgt pun...
compare akak n abg aku drive lg dasyat...
aku xtau la knp kwn aku tu xnk aku drive...
best pe aku drive mcm roller coaster....
hehehe

pape pun aku tetap utamakn keselamatan..
aku masih sayang nyawa aku....
n parents aku n keluarga aku...
cuma aku jadi orang len bila dah dapat stereng...
hehehe

bahaya ke saya???hehehe

Tuesday, February 15, 2011

F.R.I.E.N.D.S

semua orang kata friends are forever...
tapi aku selalu tertanya kenapa dlm life aku xda friends forever...
kawan2 aku always berganti-ganti...
bila jumpa hari-hari memang la rapat...
but once u did not see each other for a long time..
kerapatan tu dah xda...
hilang

tapi mungkin salah aku gak...
ye la x reti nak berhubung dengan kawan lama
korang bleh kata aku sombong,kera sumbang or whatever
tapi aku memang dah x percaya yang wujud ke kwn baek....
kalo kwn lama memang la ada...
tapi lama x semestinya baik n close ngn kita...


but for time being i've got amazing friends
hangout ngn dorang so much fun
thanx to u all guys i did not feel lonely
at least for this moment
love u guys so much




Monday, February 14, 2011

selalu fall in love dgn orang yg salah

dari tajuk entry ak td an...
korang bleh tau pe yg ak nk cuba citer an
ak cpt fall in love dgn orang yg rpt ngn ak
knp?
coz ak dah knl dia n easy ati ak nk trima dia
but ada masalah
ak xkn luahkn apa yg ak rasa
coz aku tau pe yg dia rasa x sama ngn apa yg aku rasa
lagipun ak xnk rosakkn sumthing yg indah between kitorang
lagipun dia xtau pe yg ak rasa trhadap dia
coz alah satu kelebihan ak ialah ak pandai berpura-pura
hehehehe
dari dulu sampai sekarang kalo ak crush kat sum1 org tu x pernah nak perasan
ak xtau itu ssuatu yg bagus atau x
xpa la ak selesa keadaan macam ni je
dia xtau lg baek
coz lama2 ilang la rasa tu nnt
hehehehe




Sunday, February 13, 2011

my first entry

aku mula decide nak tulis blog ni pun after parents ak belikan ak sebijik laptop....
kalo x ak xda ati nk tulis blog...
aku ni jenis malas nak menulis...
lebih2 lagi nk luahkan isi ati...
tapi lately ni rasa sunyi...
so sebagai nak luahkan isi ati aku pun wat la blog...
hehehehe
ok masuk perkara yg utama...
bla parenta ak kata nak blikan ak laptop...
aku suka sangat...
ingtkan bulan 3 dapat...
rupanya bulan ni n semalam dpt...
x sangka...
hehehehe...
pada mak ngn ayah...
thanx sgt2...