Monday, December 26, 2011

activities in a month

salam, hai and hello
hmm just nak tulis pe yg aku wat spanjang bulan ni je
saje2 je nak bagitau w/pun aku tau korang memang xnk tau
but suka hati aku la dah aku rasa nak citer so aku citer la...hehehe

sepanjang bulan 12 ni aku melepak kat umah je la..
nak keje hmm blum ada keinginan lagi
but utk tmbah uwit poket aku tolong ayah aku kat kedai kejap2..
n thanx to my father w/pun dah x sekolah aku still dpt elaun tiap2 mnggu rm20..
hehehe love u so much dad...muuaaahhh...

bila dok umah je memang la kadang2 bosan tahap agak2 bley nk gila la..
so aku asyik tgk vid game show korea running man je la kat umah
kat tv baru ep 64 tp aku dah tgk smpai ep 70 dah...hehehe dah xda keje an..
citer ni aku suka tgk coz gler2 klakar n wat an aku gelak guling2 je..
so memang favorite show la...

hmm nak kuar nth la..aku ni bukannyer ramai kwn
kawan yg 2,3 org yg aku ada skang ni pun busy an
so xnk la kaco dorang an...takut mngganggu n dorang x fun je kuar ngn aku ni
so kiter kena la respect n try to understand...
so utk mengisi kebosanan aku,aku kuar la ngn my lovely sis...
nasib bek ada akak n adik yg sekepala...thanx u all...

aktiviti len yg aku wat,jln2 kat melaka...
tu pun parents aku yg bawak..
ye la dah lama kitorang x hangout sama2 an..
gi melaka dpt la aku gi zoo yg nak sgt aku gi tu..
nth ak xtau knp aku teringin sgt nak gi zoo..
nak ingt zmn kanak2 balik kot...hehehe
pape un seronok la...

hmm dah nk masuk tahun baru an..
azam aku nak masuk U je..hope sgt dapat masuk kalo x gler miserable aku..
hmm wat masa ni tu je la azam ak...
yg len nnt aku pikir lg...hehehe

Sunday, December 18, 2011

citer yg best aku rasa

 sesapa penah x tengok citer ni???


hai...citer ni aku baru je tgk kat hbo td...
dah lama dah citer ni aku rasa..
aku rasa citer ni best n klakar sgt2..

cb korang byg an yg korang baru date ngn someone
tiba2 korang dapat tau utk terus brsama dgn dea korang kena fight ex2 dea...
kalo korg kalah kiranyer kena putus an la relationship korang
if gf/bf korang tu ad 10 ex,so 10-10 tu la korang kena fight..
perlawanan ni dlm citer tu dipanggail LIGA BEKAS KEKASIH/THE EXS LEAGUE...
time korang nak fight tu,dea punye situasi sebijik mcm dlm video game
n korang akan ada power based on korang punyer kemahiran la...
dapat kalahkn ex bf/gf korang tu korang dpt la tmbah point/markah..

aku tgk citer ni kelakar kot
n bayang an kalo ada game mcm ni dlm dunia realiti ni
aku rasa korang mesti cari bf/gf yg x ramai ex an
tp kalo dah suka sgt2 kiter fight je la smpai mnang
ye la nak sesuatu bukannyer senang an...

so kalo this thing happen in reality..
what would you all do???

Thursday, December 15, 2011

Terasanyer..



hai guys and girls...
for u'r info aku dah merdeka dari exam stpm
result!!!hmm dah nak kuar nnt baru pikir...
takut la nk pikir skang,skang nk pikir cuti je dulu...hehehe
smlm je baru aku meraikan kemerdekaan aku
gi karaoke dari kul 8 smpai kul 12
huhuhu...nk pecah gak la ank tekak but puas auw...

bila dah dpt cuti selama 9 bulan ni
n xwat pape lg n x fokus kat pape yg penting wat masa ni
terasa mcm nk cpl la..huhuhu
tapi calonnyer ngak ada sih
so mcm mna nk cpl an...kena cari dlm masa 9bulan ni la..
ye la x wat papew an...hehehe

tapi ada 1 masalah auw...
aku dah lama menyingle an diri for almost 3 years auw
smata2 nk fokus on exam n study
so skang ni aku dah xtau mcm mna nk jadi romantik
n mcm mna suasana romantik tu..
kalo xtau sume tu dah mcm mna nk flirt other guys
huhuhu
cara2 nk flirt pun ak dah xtau auw...huhuhu
rasa agak sedih n mcm sadis je aku ni...

nk wat mcm mna eh???
ada x klas mcm mna nk jd romantik balik..hehehe
kalo ada aku nk join la...bleh jadi romantik balik an...
tu la terasa mcm mna cpl,nk rsa mcm mna suasana romantik tu
n nk rasa mcm mna jadi romantik tu...huhuhu
nk gak rasanyer manjakan sum1 n dimanjakan oleh sum1...
huhuhuhu

Monday, December 12, 2011

Saat yang aku tunggu...

yahoo...sok adalah saat yg aku tunggu
hari aku merdeka
iaitu hari berakhirnyer exam stpm dlm idup aku
kalo bleh aku nk wat mcm ni sok
tapi kang obvious sgt plak
ye la ad lg kwn2 aku yg x hbis exam lg
so gud luck la utk korg eh...

lepas exam hmm nk wat pe??
lepak kat umah dulu kot
pastu baru keje
hehehe
nth la xda prancangan lg
yg aku tau sok aku MERDEKA!!!!HOOOREEE

Thursday, December 1, 2011

confuse...

hai u all's...dah lama sesangat aku x update this blog an
ye la aku agak busy ngn exam n i'm trying to avoid my lappy...
hehehehe

but kenapa aku update skang coz kpala otak aku tgh buntu
this coming monday paper sejarah
but aku xtau langsung nak baca apa
so utk menenang an minda n hati ni
huhuhu

berita baiknyer aku tinggal lagi dua paper je
after finish n aku pun merdeka
hehehe
xsabar nk tunggu tarikh bersejarah tu
hehehehe

sepanjang exam aku rasa ok la kot performance aku
tapi resultnyer xtau la mcm mna an
hope2 dpt yg the best la n aku dpt masuk U...
aku mesti gak kena masuk U...
hehehehe

hmmm skang dah december n nanti dtg la tahun baru
hmmm kejap je masa berlalu an
dah nak masuk 2012 plak
n aku akan jadi 20 tahun
ala rasa dah tuanyer because i'm not teenage anymore
huhuhuhu
xpa la dah dewasa kan....nk masuk U an....
hehehehe

ok la sampai bertemu kembali
kott yer korang pernah ketemu ngn aku an
hehehehe
nnti aku dah habis exam aku update lagi ok..
kalo korang nk baca sgt la kan
ok daa...

Monday, October 31, 2011

this is war

hai guys and girls
hope sume sihat2 je
mcm aku ni alhamdulillah sihat sejahtera
hehehehe

this is war...
yer lagi 20 hari lagi aku n sume kwn aku akan berperang
berperang menghadapi exam STPM which is exam terbesar dlm idup aku auw
target aku nk dpt 3.5 above
n masuk university yg aku nak
n course yg aku nak
hope aku berjaya mencapai cita2 aku ni

disebabkan lagi 20 hari nak exam
mlm ni aku dah mula start enjin brain aku ni for study
hmm byg an lepas trial ari tu aku mana ada study sgt
even time gerak gempur pun baca mcm x baca je buku
hehehehe

kali ni aku nk cuba kuat an semangat utk study
jgn malas2 n aku xnk jadi mcm dulu
xnak kecewakan mak n ayah aku
aku pun nak ikut jejak langkah senior2 aku dulu yg berjaya
so sebelum nak berperang kena la prepare betul2
make sure sume rifle,bom,or other gadgets dlm keadaan baik
baru la boleh menang masa war nanti
so nk make sure sume tu ok kena la prepare dari sekarang
huhuhuhu

tapi yang aku xsabar nak tunggu 13 disember 2011
which is ari aku merdeka dan tamatnyer perang
malam tu nanti aku nak kuar gi tgk wayang hahaha
seronok sangat2 la
kuar je dewan nak jerit je rasanyer
hehehehe

ok to all my fwens this song is just for all of us
hope we will make it through this war
n we will win this war together
gud luck for all of us

Tuesday, October 25, 2011

new entry...

hello,hai,selamat sejahtera dan salam 1 malaysia semua
dah lama sangat2 aku rasa aku x update blog ni
alasanyer agak kemalasan la w/pun hari2 aku on lappy ni
citer memang ada utk diciter an
but tangan je mcm berat sangat2 nak menaip
huhuhuhu

lately ni aku punyer mood agak bercampur-campur la
dah mcm ABC dah aku rasa
kejap gembira,excited mcm org baru dapat laki
tapi kadang2 aku rasa sedey and betul2 upset
puncanyer mcm2 la
ari ahad ari tu baru je aku act mcm org gler coz stress sgt2
pagi2 lagi dah mcm x betul pangai aku
smpai adik n akak aku pun nek pening nengok nyer

aku xbetul pagi ahad tu coz aku tgk citer antu ari sabtu tu kot
citer paranormal activity 3
sangat2 seram n seronok la citer tu
so aku x betul pagi esoknyer sebab histeria tgk citer tuagaknyer
 hehehehe


but skang ni aku agak happy n kurang stress la
coz aku baru dapat baby..
dapat 2 tau
comel sgt2
anak kucing ni baru aku amik ari ahad ari tu
blum lagi berhenti susu badan ngn mak dia
dah aku n adik aku amik
so kitorang la jadi mak baru kucing ni
bila dua2 ekor ni bangun tido n mengiow mcm nak pecah anak tekak
tu maknanyer kena sumbat ngan botol susu la tu
nak minum susu,lapar an bila bangun...
masa kucing2 ni minum susu tu comel sngt2 dah mcm baby betul2 dah aku tgk
comel gler2 la...hilang stress n segala kesedihan aku...
nama anak2 aku ni COCO N COOKIE
jgn gelak an nama dua ekor kucing aku auw
huhuhuhuhu

mcm ni la aku bagi susu kat coco ngn cookie
sebelum dapat coco ngn cookie ni aku agak stress n sedey
sedey la kalo orang yg kiter suka x pedulikan kiter
n sedey la bila kiter terpaksa ignore org yg kiter suka as his wish
n sedey la bila kiter always have to pretend that our feelings were not hurt bila dia minta kiter wat mcm tu
nak xnk kena la hadapi gak w/pun sakit
coz kalo ati dah suka...WHAT IS YOUR WISH IS MY COMMAND


thats why i need a cat in my life to overcome my sad feelings
SO THANX TO MY COCO AND COOKIE
you are my precious at this moment and
love you all so much
mcm ni la rupa coco ngn cookie..dua2 sama je rupanyer tapi coco warnanyer coklat tapi cookie kelabu  

Monday, October 10, 2011

susah nak tido

hai n hello there...
how are you??
hope u guys/girls fine..
cehhh speaking plak aku ni
hehehehe

as u all know from tajuk entry aku ni
aku latelly ni susah sgt nak tido
aku pun xtau kenapa
banyak sgt benda yg aku pikir
sebelum aku letak kepala atas bantal
mata aku ngantuk sgt2
sampai pedih2 mata aku tahan ngantuk
tapi bila dah baring n lampu bilik pun dah switch off
mula la kepala otak aku ni melayang-layang pikir benda yg mcm2



disebabkan susah nak tido ni
aku 2 or 3 kali tutup n bukak lappy
pastu 2 or 3 kali aku log in n log out fb
ye la aku on9 fb pun mcm xda function
tapi disebab an bosan n x leh nak tido
so aku 2,3 kali la on lappy n on9
tapi xwat pape pun kat fb tu

mungkin korang akan kata
dah xbley tido beh bek study an
exam aku pun dah dekat an
but bila open the book
mata aku mesti mengantuk n nk tido
so korang mesti akan kata
hah dah ngntok tido je la
but mcm aku kata kat atas tadi la
sblum baring ngntok dah baring terus xleh tido
pening2!!!!!

bila aku letak kepala kat bantal
aku mula pikir about future
about present
and also about the past
kadang2 aku pun x pasti knp aku pikir about the past
memang xguna pikir benda yg dah lepas
nak regret pe yg aku wat masa lepas pun xguna
but kadang2 mesti akan bermain kat kepala otak aku pasal bnda2 tu

kalo present plak aku akan pikir pasal perangai kwn2 aku la
benda yg cikgu ajar tadi la
sok ada subjek apa la
sok cikgu akan ajar apa
n mcm mna hari aku sok akan berlalu
kadang2 sampai details pe yg jadi siang tadi pun aku pikir gak

future aku pikir exam
aku pikir pas exam aku nak wat apa
pe jadi kat aku n my friends nanti
after dpt result apa yg akan jadi
ish mcm2 la...

so penyelesaiannyer aku x jumpa lagi
hope2 pasni update blog ni aku leh tido la ye
wish me have a good sleep ok...

Sunday, October 9, 2011

ok je...

aku sebenarnyer nak komen about something
tapi aku takut komen aku akan mengguris hati je
coz kwn2 aku kata words aku sumtime little bit harsh
kadang2 sangat2 harsh la
so better ku simpan je beberapa words about that thing
dia dah wat dah cukup baek dah n nice job hasil keje dia

ok komen aku sebenarnyer ada beberapa benda yg aku x agree
but aku takut kata2 aku ni kang mengguris hati plak
but ni aku punyer blog an
so x salah aku express my feeling here

aku x stuju dgn gmbar beberapa student ada dlm vid tu
bukan aku anti ngn dak klas lain
but this is our class vid n our memories
knp nk babit an dak klas lain
but utk make it sense
aku pikir yg sebahagian besar dak klas aku adalah sebahagian dari kelas len gak
so x salah put a few person's photos in that vid

aku x stuju knp awal sgt put that vid on fb
ok la nk bagi kitorang tgk n nk kitorang comment tapi
knp x make it surprise for tomorrow event
baru lebih terasa happy,sedih.terharu n klakar bila tgk vid tu sama2 ngn dak2 yg lain
perasaan akan rindu each other mesti akan terasa sgt2..
sok an the real event n vid tdi buat pun utk acara sok
tapi xpa la bnda tu dah ada dah kat fb
n sume org dah tgk dah

pape pun good job coz u have done a nice vid
mungkin aku xpatut complain byk2 coz aku sndiri xnk wat vid tu  an
bukan xnk wat tapi xtau nk wat
coz aku ni pun bukannyer celik i.t sgt
so to that person jgn amik ati k
ko an cool....

Wednesday, October 5, 2011

SENGAL

sengal tul la...
asal ko nyer pangai sengal sangat
disebabkan ko aku kadang-kadang susah nak tido auw
aku x paham tul la ngn pangai ko ni
ko ni betul2 wat aku confuse..
kejap bek gler ngn aku
kejap lagi dingin sangat2 ngn aku
ko nak apa sebenarnyer hah
ish x paham la aku


disebabkan nak exam aku try sibuk an diri
utk x ingt sgt kat ko
sumtime it works
sumtime it not
ish pe la masalah ko sebenarnyer
letih tul aku pikir...
nak suh ko jawab aku x sure ko akan jawab soalan aku tu
ish pening tul la....

tiada tajuk

salam n hai sume...
dah lama gak aku x menaip kat sini
sebabnyer kadang2 xda idea la
n kadang2 malas je nak tulis wpun time tu idea dtg
huhuhuhu

ok aku baru lepas trial n keputusannyer ok2 saje
ada  subjek aku dpt teruk giler la
frustrated aku ngn subjek tu
tapi xpa la nanti perbaiki lagi
wat yg the best utk stpm nanti
insyaallah..
aminn...

ari jumaat ni ada perjumpaan ibu bapa
memandangkan ayah aku memang cuti ari jumaat 
so aku ada beri tau ayah aku pasal perjumpaan tu
ayah aku mcm xnk dtg je
perjumpaan kali ni aku x kisah ayah aku dtg coz aku ada 2A hehehe
tapi ada 1C...C tu memang akan membuatkan ayah aku agak bengang
so terpulang la kat my dad nak dtg ke x an...

ari ahad plak ada majlis utk dak2 upper 6
iaitu prom evening
bese wat mlm an
but utk mengelakkan perkara yg x diingini
prom tu ditukar la pada waktu siang
agak excited..
ye la selama ni jadi dak sekolah mana ada gi prom2 ni
bila masuk U baru ada majlis prom ni
but disebab an kitorang ni pra-U kira dak U  gak la
so diadakan la prom ni utk kitorang

semata-mata utk prom ni je
melayang rm250 aku beli baju utk prom je
belum plus ngn shoes n tudung lagi
nasib bek ayah aku sedia memberikan subsidi
so pape yg x cukup just minta peruntukan je la
hehehehe
ala sekali utk tahun ni je
tahun depan xda lagi prom2 ni
hehehehe
so tuk tahun  ni aku nak la jadi elegent n gorgeous
nak wat kelainan sikit
kononnyer la..
hope2 jadi la...hehehe

skang ni aku rasa dia dah putus asa dgn aku kot
nth2 dia ada baca blog aku ni
coz ada 1 day dia call aku suara dia mcm sedey je
tapi disebab an time tu aku busy aku x dpt nk tanya lebih lanjut
tu la last dia call aku until now
sorry ye awk sy x berniat nak kecewa an awk
sy just luah an apa yg sy rasa je...

Wednesday, September 21, 2011

stop it!!!!

hai frenz..
sebenarnyer dah banyak kali aku try nak tulis benda ni
but selalu je xda masa an
ye la skang ni pun aku baru habis trial exam
hmm quite okay
bley la jawab but betul or x je tu yg aku x tau

aku nak story morry pasal guy yg aku kenal
kalo korang nak baca tolong a baca sampai habis
kalo xnk xpa la tutup je la blog aku ni an
aku tau blog aku ni bukannyer menarik pun mcm blogger lain punyer blog

aku dah paham dah semangat n kebodohan seorang mnusia bernama lelaki
aku kagum dangan semangat diorang but agak sedey gak ngn kebodohan diorang
but xleh nak salah an diorang la about bodoh tu
coz setiap manusia kalo dah fall in love wif sum1 mesti jadi stupid gak
sama ada 1/2 stupid or fully stupid
nama pun dah sayang an
sumernyer nampak indah je la

kalo pasal semangat plak aku kagum coz diorang memamng x mudah mengalah
diorang akan cuba dapatkan pe yg diorang nak
asalkan diorang dapat rasa bahagia tu dgn org yg diorang sayang
selagi orang yang diorang sayang x berpunya lagi
selagi tu la diorang akan berusaha utk dptkan girl yg diorang syg tu

ok mamat yg aku kenal ni aku sedey tgk dia
terkejar-kejar aku lagi utk dapatkan hubungan lebih dari kawan
aku terima n layan dia as a friend je
nak terima dia lagi aku dah x boleh
hati ni dah kering utk dia
sayang dia hanya sebagai kawan je
tapi dia x habis2 ungkit lagi kisah lama kitorang
memang kitorang ada kenangan indah but tu sume dah berlalu
n bagi aku kisah lama jangan dikenang
kiter kena move forward utk hidup
but aku sedey tgk dia tunjukkn silly dia depan aku
hanya nak aku semula
aku xnk dia jadi mcm tu,dia mcm tu watkan aku jadi sedey la

but pada yg sama aku kagum ngn dia
coz semangat dia x pernah luntur utk cuba dapatkan aku balik
dah dekat 3 tahun la dia cuba kejar aku balik
tapi usaha dia sia-sia
korang pun tau an kenapa
usaha dia yg gigih n semangat dia yg kuat je x cukup utk aku terima dia semula
aku xdapat lupakan keburukan yg pernah dia wat kat aku dulu
n ada reason lain aku cuba utk xda hubungan yg labih dari kawan
kerana hubungan yg macam tu akan merubah siapa diri aku sebanarnyer nanti

so satu hari nanti aku harap dia akan jumpa sum1 yg jauh lebih baik dari aku
n dapat membahagiakan dia
coz aku tau,aku bukanlah orang yg layak utk bahagiakan dia
our memories will always remain as memories.....

Monday, September 12, 2011

pagi-pagi buta

ok skang ni dah pukul 5.44 pagi time aku tulis entry ni
lagi 2 jam 5 minit paper sejarah aku dah start
actually aku bangun kul 3.30 a.m tadi
nak study kan
untill now x tido lagi auw
hehehehe cool sgt la kononnyer

kebetulan ari ni aku pose
so direct la sahur sekali an
n besenyer after sahur aku tido
but ari ni aku rasa xnk tido la plak
nk fresh kan minda ni supaya pe yg aku baca x lupa
kalo tido nnti bangun je mesti mcm mamai2 an
so kadang2 ada je bnda yg kita lupa

utk trial exam kali ni aku betul2 serius kot
jarang gler aku bangun 3.30 semata-mata nak study
tu pun kalo esoknyer exam
kalo x,xda makna aku bangun pagi2 de
see selalu mengamalkan study last minute
ish2...

memang la org kata study last minute x elok
menyusahkan badan je,tgk contoh aku la
pagi2 lagi dah bangun nak study
tapi an bla last minute tu la bla baca mcm msuk je
n baru ada confident nak jwb exam
hehehe...
bleh pakai ke teori aku ni

k la pape pun wish me luck ok
doa2kan la aku supaya aku lulus with flying colours
AMIIN...

Saturday, September 3, 2011

dam dam dum

hmm dah dekat seminggu la kiter beraya an
hari ini dah masuk raya yg ke lima
so guys and girls ada pape perubahan x kat tubuh korang
or kat alat penimbang korang tu dah beralih ke kanan jarumnyer
hehehehehe
aku pun sama je sebenarnyer...

aku just nak citer aktiviti aku dari raya pertama until raya kelima ni
kalo korang rasa panjang sgt or memang xnk baca langsung citer aku yg x best ni
just klik je tanda X merah kat tepi kanan website ni ok
RAYA PERTAMA:
pagi raya tu aku raya kat sini je
salam parents aku minta maaf sume an
pastu terus gi umah nenek aku kat jiboi je
jumpa mak sedara n pak sedara aku sume
minta maaf ngn diorang n ngn nenek aku sekali
makan nasi himpit,lemang n pape juadah yg disediakan nenek aku yg aku rasa nk mkn la...

ok pas raya kat umah nenek aku kitorang straight gi s'ban
kat sna nk tangkap gambar family
ala tangkap gambar besar2 tu
ye la dah hari raya an sume dah pakai cantik2 n smart2
so nk snap pic la an utk di buat kenangan
dah snap pic terus balik umah n tgh hari tu terus balik kampung belah mak aku kat kuala pilah tu
rehat jap petang tu n malam smbung lagi beraya iaitu gi umah mak sedara mak aku plak

RAYA KEDUA;
aku gi melaka iaitu kmpung ayah aku sbnarnyer
arwah atuk aku asal dari melaka
but after atuk aku meninggal pd umor ayah aku setahun
nenek aku terus pindah ke sini
so ayah aku pun dibesarkan kat sini la

kat melaka just melawat mak sedara n pak sedara ayah aku
n ayah aku pun nak melawat kubur arwah atuk aku
kat melaka tu kitorang round dari pagi smpai mlm
letih kot...n pulangan xda la lumayan sgt aku dapat ari tu
sdey auw...huhuhuhu

RAYA KETIGA:
balik seremban
xda gi memana on the way nak balik tu
malam tu baru gi beraya kat umah kwn2 ayah aku n customer ayah juga
dapat la collect duit raya lagi mlm tu
w/pun dpt rm5 je....
alhamdulillah....

RAYA KEEMPAT:
gi segamat,johor
umah tunang akak aku
dah la jauh perjalanan nk gi sana
letih aku gi sana
gi sana pun utk merapatkan silaturrahim antara dua keluarga
ye la bakal jadi besan an parents aku ngn parents tunang akak aku
so kena la saling ziarah

RAYA KELIMA:
hari ni dah jadi mcm hari2 bese yg lain dah
ayah aku pun dah mula kerja
mlm je seronok gi open house umah customer ayah aku
malam ni je gi 3 buah rumah
dpt la rm20 duit raya
ish seronok sgt2 la...

ok tu je aktiviti aku sepanjang 5 hari raya ni
xda la best mana pun
sama je mcm tahun2 lepas
aku ada gak men mercun n bunga api
tu pun teman sepupu2 kecik aku men mlm raya tu
pastu mana ada men lagi


duit raya plak memang dpt la selagi aku still belajar
paling byk aku dapat dari ayah aku la
tu la penyumbang terbesar duit raya aku
hehehe
dari org len bese2 la jumlahnyer
mcm yg selalu korang dapat la

semakin kita besar makin x seronok la raya kita
bagi aku makin lama aku rasa bese je raya ni
yg mungkin aku excited ialah nk melawa je pada pagi raya tu
yg len2 tu bese je
makanan pun xda la aku teruja sgt coz aku ni bukan jenis yg suka mkn
tapi w/mcm mna pun badan aku tetap nek
ye la dah dtg rumah org kan mesti la dia suh mkn
xkn la dia nk kita tgk je juadah yg dorang sediakan tu
nak xnk kena la mkn utk jaga ati tuan rumah...

Tuesday, August 30, 2011

selamat hari raya aidilfitri

aku tau skang ni sume orang sibuk wat ucapan raya
x terkecuali diri aku sekali
di sini aku ingin mengucapkan selamat hari raya
maaf zahir dan batin kepada sume kwn2 aku
w/pun aku tau kawan aku x seberapa je kan

kepada kwn2 yg xdpt lagi mesej hari raya
sabar2 la eh
coz ari ni baru aku nak hantar
skang ni aku tau line maxis mesti busy gler la
so dari buang masa aku antar skang
better aku antar pagi nanti
so nanti2 kan la ye..

kepada kawan2 aku yg skang n yg lepas2
aku nak minta maaf la ye kalo aku ada terkasar bahasa
or tersalah kata,terkutuk korang ke
termakan harta korang ke or yg sewaktu dgnnyer
aku harap korang maafkan dan halalkan la yer..

so selamat hari raya aidilfitri dan selamat menyambut hari kemerdekaan juga....

Monday, August 29, 2011

my pathetic life

dah lama dah aku tau yg life aku sebenarnyer agak menyedihkan
kenapa aku kata menyedihkan..
sebab aku rasa sunyi n iri hati ngn kawan2 aku yg lain

knp aku cakap mcm tu...
sebab life aku hanya dikelilingi dgn org yg sama
maksud aku family aku n kawan2 yg hanya 5 kerat je
tu pun yg paling rapat
wat masa ni la...

aku jenis kalo berkawan memang aku kawan dgn ikhlas
pape aku wat utk diorang aku xpernah berkira
x pernah nk ungkit
kalo aku sebut 1 or 2 prkara tu hanyalah utk bergurau je
x pernah aku mintak balik

but bila aku pikir2 balik diorang xkn kekal jadi kwn aku
maksud aku 1 day mungkin kitorang dah jauh from each other an
so nth ingat nth kn x
kalo ingt pun belum tentu bleh jadi mcm dulu balik
but apa2 yg aku bagi n wat kat previous n present friends aku x pernah menyesal
w/pun diorang dtg n pergi mcm tu je dlm life aku

kes ni pernah je jadi dlm idup aku
aku ada sorang kawan
dulu kitorang rapat sgt n dia antara bestfriend aku
selalu dtg umah aku men badminton sama2
but bila dah terpisah kelas terus relationship kitorang x rapat mcm dulu
itu baru separate klas
belum belajar lain2 tempat lagi

but sekarang kitorang dah baek semula la
itupun kebetulan dia same klas ngn aku
kalo x jgn harap la kitorang akan jadi baik mcm dulu
aku berani jamin la..
kelar tangan pun aku berani auw yg that thing mesti happen
kalo kitorang x same klas

ok aku mengaku yg benda mcm ni pun salah aku gak
yg aku ni nampak sgt sombongnyer an coz xnk contact kwn2 lama aku an
but 1 perkara yg aku ingat aku dulu ramai bestfriend lelaki
n sekarang ni sume bestfriend tu dah jadi friends je
ye la bukan selalu jumpa pun
n kalo nak hangout pun aku rasa aku x sesuai dah nk hangout ngn diorang lagi

kawan perempuan???
aku memang xda kwn baek prempuan
sebab an kejadian yg dulu aku x prcayakn kwn baek prempuan
hmm mungkin ada,sorang la
tu pun susah nk contact  n jumpa coz masing2 sibuk an

so bila aku pikir2 balik life aku ni memang agak pathetic kot
kalo org len bleh citer diorang hangout ngn kwn diorang kat sini la
hangout ngn kawan diorang kat sana la
aku dgr n diam je la
ye la aku nk citer pe sedangkan kwn aku 5 kerat tu je
tu pun nk hangout susah sgt2
so diam je la...

Saturday, August 27, 2011

mahu bf seperti ayah....

aku suka dengar citer mak aku
story about masa mak aku muda2 dulu
masa dia mula2 jumpa ayah aku dulu
kira time dorang mula2 bercinta dulu la

mak aku citer yg dulu ayah aku romantik auw
mak aku dulu hot auw coz time dia muda2 dulu
ayah aku kena berebut ngn kawan dia utk dptkn mak aku
disebabkan ayah aku romantik sgt so dia la yg dpt mak aku
hehehe hebat betul ayah aku...

masa ayah aku nak tackle mak aku dulu
ayah aku caring sangat2
kebetulan time tu ayah aku dah ada kereta
w/pun kereta x berjenama tapi ada kereta la jugak an
kira time tu kawan2 mak aku sume jealous ngan mak aku
coz pakwe mak aku ada kereta tapi pakwe dorang xda
lagipun kalo mak aku keje syif petang
bila mak aku habis keje pada waktu malam
mesti ayah aku yg jemput mak aku
n kadang2 ayah aku ada gak hantar mak aku gi keje

untungnyer mak aku an
kalo tiap kali kuar,mesti ayah aku yg belanja mak aku
x kira la makan ke tgk wayang ke mesti ayah aku yg bayar
dulu mak aku citer even time mak aku tgh kawan ngn ayah aku
ayah aku dah belanja mak aku mcm2
alat make up pun ayah aku belikan utk mak aku
betapa caringnyer ayah aku n untungnyer mak aku

pernah mak aku citer yg ayah aku ikut mak aku gi singapore
time tu kawan mak aku ada wat rombongan gi sana
mak aku ajak ayah aku
ayah aku pun pe lagi ikut la
n sume belanja gi sana ayah aku yg support
trmasuk belanja mak aku sekali

dari situ mak aku dah nampak kesungguhan ayah aku
maknanyer ayah aku betul2 serius nak mak aku
even sebelum kawen dia dah wat mcm2 utk mak aku
sebelum kawen lagi dia dah sedar akan t/jwb dia
w/pun baru bercinta je kot
ayah aku memang betul2 hebat
n he is the best husband n dad in the world

skang ni usia perkahwinan mak n ayah aku dah cecah 27 tahun
dalam usia perkahwinan dorang yg dah 27 tahun ni
aku still dapat tgk sikap ayah aku yg romantik n caring tu
lagi 1 ayah aku ni memang tinggi tahap kesabarannyer
dia betul2 sabar ngn perangai mak aku yg mcm weather forecast tu
n ayah aku seorang yg x berkira pasal duit
untung mak aku dapat suami mcm ayah aku

aku memang ada niat nak cari bakal suami yg mcm ayah aku
caring,romantik,penyabar n memahami
n 1 more thing,aku xnk husband yg smoking
coz aku ni alah dgn asap rokok
ayah aku pun x smoking auw
hope pe yg aku hajatkan ni tercapai

AMIIN.....

hasil perkongsian hidup selama 27 tahun

Thursday, August 25, 2011

stupid person

citer aku kali ni about seorang manusia  yg x reti maen mercun
manusia tu aku x knl la sapa
but yg pasti dia orang melayu

citernyer begini,
pada pukul 2.30 ptg tadi aku balik sekolah dgn adik aku
sedang kitorang berjalan menuju ke tempat letak motor
*motor kitorang letak kat luar sekolah
lalu sebuah lori di tepi kitorang
n tiba2 lori tu berhenti
n seorang penumpang lori tu baling sesuatu ke luar
benda yg dia baling tu betul2 berada 10 meter di hadapan kitorang

kitorang agak terkejut plus pelik
benda tu bersaiz besar n mengeluarkan asap
aku ingat that thing rokok coz aku x prasan akan saiz benda tu
aku nk meneruskan perjalanan but adik aku tahan
x sampai 1 minit kitorang stop
tiba2 that thing meletup
benda tu mercun
dah la meletup kuat plak tu
n mercun tu dekat je ngn kitorang
nek pekak gak la telinga
nasib bek la kitorang x continue walking
kalo x dah cedera dah kot coz mercun tu memang betul2 dekat ngan kitorang

memang aku rasa nak mencarut je kat pnumpang lori yg baling mercun tu
kalo kena orang kan susah
ish dia buta ke apa x nampak orang jln kat tepi jalan tu
suka suki dia je baling mercun
even kat depan kedai mamak STOR BISMILLAH tu pun dia baling mercun gak
*sapa2 yg x tau kat mna kedai mamak ni sorry la ye..xdpt nk describekn la

kalo kena la kat kitorang tadi n cedera plak
aku rasa dah masuk surat khabar kot kitorang
ye la org skang cedera coz kena simbah asid ngn org yg x dikenali
but kes kitorang kena baling mercun dgn org yg x dikenali gak

ish mcm-mcm manusia ada kat dunia ni an
cuma kadang2 kita x tau waras ke x manusia tu
kalo waras benda2 stupid mcm ni diorang xkn wat
so sapa waras wat benda stupid ni
memang la dia tu stupid person

Tuesday, August 23, 2011

menguji kesabaran aku

hari ini aku temankn mak aku gi hospital
ari ni dia kena wat medical check up utk darah tinggi dia
hmm nk check upnyer bukannyer lama pun
tapi nak menunggunyer.....betul2 menguji kesabaran di bulan puasa ni

aku sampai hospital kul 2
balik dari hospital kul 5
3 jam aku duk kat hospital tu menunggu
nak tunggu no.giliran mak aku dipanggil tu la berjam-jam kena tunggu
ada ke pihak hospital tu panggil no.giliran x ikut giliran
diorang panggil random je
alasannyer diorang utamakan warga emas
tapi aku tgk ada je warga emas yg kena tunggu lebih lama dari aku


ni la masalahnyer kalo gi G.H
aku paham doktor x cukup
but doktor yg ada try to be more efficient please
bila berhadapan dgn kes mcm ni
sian ramai org yg menunggu berjam-jam lamanyer
hanya utk check-up yg simple je


but 1 benda aku tau skang ni
knp ramai org x suka gi hospital
bila aku tgk keadaan hospital tu pun aku rasa nk cepat2 je balik
ye la korang pun tau an yg hospital tmpat utk org sakit
so orang sihat yg mcm aku ni pun rasa mcm nak sakit je duk lelama kat situ


lagi 1 bla aku duk lelama kat situ wat an aku kecut perut la
aku trbayang if aku yg kat tmpat pesakit tu
mesti aku rasa sdey sgt2 n mesti rasa susah sgt2
kadang2 aku terpikir yg aku ada kat tmpat warga emas tu bila 50 tahun akan dtg
INSYAALLAH kalo aku still alive
xtau la jadi mcm atuk n nenek yg sakit tu ke
or
jadi atuk n nenek yg sihat n bleh wat keje lagi mcm nenek aku skang
aku harap jadi mcm nenek aku la yg masih kuat lagi
so moral dari pengalaman aku duk berjam-jam kat G.H ari ni
jaga la kesihatan n pemakanan dari sekarang
kalo nak jadi nenek yg kuat pada masa akan datang
INSYAALLAH....

Saturday, August 20, 2011

maaf yer...

maaf ye awak...
bukan sy xnk text awk or jwb kol awk
awk kol n text sy pada waktu yg salah
sy memang x larat nk balas mesej awk pada waktu tu


sejak akhir2 ni saya memang tido awal
x mcm dulu dah
sy pun xtau knp??
mungkin sebab sekolah n busy ngn jadual harian
so sbbkn itu la sy tido awal

hmm nanti sy text awk on weekend
on weekend sy bleh tido lewat sikit
so awk jgn marah sy eh
sy xnk hilang kawan lagi....

Saturday, August 6, 2011

maxis

aku rasa an aku xnk guna no.maxis lagi la
knp????
asyik nak mkn duit orang je
geram plak aku
x cukup2 aku topup ko nk pow rm10 aku lg la

citernyer mcm ni..
as u all know,no.maxis aku an rosak
sim card aku hp dah x leh baca
pada hal baru tahun lepas aku tukar sim tu
tahun lepas kena bayar rm10 gak tu

ari ni aku gi la maxis centre nak tukar sim baru
ok aku masuk la maxis centre tu aku amik la no. giliran
pastu ada sorang akak rmbut blonde layan la aku
dia tanya aku dtg situ nak wat apa??
aku ckp la nk tukar sim
dia bagi aku borang suruh isi
aku pun isi la,dah isi aku tunggu la no.aku dipanggil

then dah tunggu beh kurang 20 minit
giliran aku pun tiba la
aku pun gi kat kaunter bagi borang n ic sume
pastu akak kat kaunter tu tanya la
sim dah ilang ke
aku kata xda la,sim tu hp dah x leh baca
baru je tahun lepas saya tukar
pastu nk tau akak tu kata apa
tahun lpas tu bulan 2 eh adik,kalo mcm tu dah xda guarantee la
adik kena bayar rm10 la
aku pun mcm hah...bayar je la an

so conclusion citer aku yg panjang2 ni
maxis ni memang nak mkn duit org je
masa mula2 aku guna no.aku yg skang ni
nak kat 4 tahun aku guna sim tu xda la rosak de
after 4 tahun baru aku tukar,tu pun tahun lepas
mknanyer sim tu guarantee setahun je la
so xkn la tiap2 tahun aku nk kena tukar sim
n tiap2 tahun la rm10 aku melayang

memang sengal la maxis ni....
nak stop using it sayang plak no.tu
so ikutkan je la...
huhuhuhu

Thursday, August 4, 2011

puasa

bulan puasa ni aku seronok sgt
coz bulan ni kan bulan yg istimewa
bila puasa je rutin harian kiter pun berubah an
so memang ada kelainan la kat situ
lagi satu dah habis puasa,kiter raya
yahooo!!!!raya
*w/pun tahun ni bukannyer aku dapat raya sakan pun
 exam punyer pasal kot..huhuhu

bulan puasa ni pun aku rasa seronok gak la
ye la makanan yg kiter xkn jumpa pada bulan lain
akan kiter jumpa masa bulan pose
kalo x caya korang gi je la kat bazar tu
mcm2 benda makan korang leh jumpa

lagi satu bulan pose ni seronok coz
bulan ni kan bulan yg penuh kebaikan
n bulan ni pintu rahmat di buka seluas-luasnyer
so bulan ni la aku nak bersihkan diri ni
ngan amal ibadat yg setakat aku mampu wat la

ok sebenarnyer aku tgh xda idea sgt nk tulis ni
pe yg terkeluar kat kepala aku ni
aku tulis je
so kalo ada sesapa yg rasa entry aku ni x best
sorry la eh
xnk baca tutup je....
sekian.....terima kasih....
<3<3<3<3<3

Tuesday, August 2, 2011

aku x marah

aku x marah ko nk ada kwn beribu ke berjuta ke
but ingat n cuba la menghargai kwn2 ko
w/pun tindakan ko kecik je org len tgk
but bagi kwn ko maknanyer besar

aku tau yg ko memang xda niat nk gunakn kwn2 ko
but cara n gaya ko menampakkan yg ko gunakan kwn ko
cuba la beradab dgn mereka bila ko terima sesuatu dari mereka
hanya perlu ucapkan "TERIMA KASIH" dan "MAAF" sahaja
itu sudah cukup buat mereka

bukannyer mereka mengharapkan perkara2 yg besar
hanya tindakan kecil dari ko dah cukup menggembirakan mereka
jadi ingat lah eh wahai kawan
aku x marah aku cuma terkilan je...

Saturday, July 30, 2011

sebab ramai kawan

aku tau la ko ramai kwn
sebabkan reason tu la
ko bleh je tinggal kwn ko ikut suka suki ko
cuba la pikir perasaan kwn ko bla ko wat mcm tu kat diorang
w/pun ko dah lama kwn ngn kwn ko tu

perangai ko yg selalu using kwn ko memang unacceptable
mungkin ko x perasan
but org len bleh nampak setiap gerak geri ko
tapi kalo nak gunakn kwn ko sekalipun
cuba la beradab sikit
jgn la nmpak sgt yg u'r using u'r friends

aku tau yg sikap ko ni xkn wat ko ilang kawan
coz sikap ko yg friendly n easy to get friends
senang2 ko bleh dpt kawan baru
but aku xtau la kwn2 lama ko mcm mna nanti
mungkin ko akan ilang kawan lama
kawan lama yg x bagi pape makna dlm idup ko pun

pape pun semoga ko berjaya la ngn life ko eh
after this kalo ada kwn2 ko yg ilang dari hidup ko
jgn menyesal or mungkin ko xkn rasa menyesal kot
SEBAB KO KAN RAMAI KAWAN.....

Sunday, July 24, 2011

addicted to korean drama

sejak 2 menjak ni aku rasa agak lonely la
ye la hp pun x leh guna wat masa ni
fb plak dah active dah but mcm xda function je ak on9
so aku on lappy ni wat pe je
aku just tgk citer korea la
aku dah nak habis tgk citer tu
but ada lagi 2 episod yg laman web tu x upload lg

aku dah decide dah
aku akan habiskn citer korea ni dulu
dah habis citer ni aku xnk tgk pape citer korea pun
pas habis exam baru aku tgk
24/7 aku tgk citer korea
hehehehe
kalo aku continue tgk citer len
memang aku x leh nak stop la tgk sesuatu citer korea tu
sampai la habis sume episod aku tgk
baru aku rasa puas hati
nampaknyer aku dah addicted ngn korean drama la

xleh jadi ni,aku kena wat sumthing ni
habis je citer korea yg aku tgh tgk skang ni
aku akan fokus kat study aku plak
skang ni study gak but 20% je kot
huhuhuhu
teruk an aku ni
xpa2 tinggal lagi 2 episod je citer tu
dah habis aku akan mula bukak buku plak
hehehehe

Friday, July 22, 2011

misi aku dah tercapai..

ingat x entry aku pasal "trying so hard not to like u"
aku berjaya ilangkan rasa suka aku kat dia 
dgn ikut cara yg aku nyatakan tu la
but aku ada tambah method lain utk misi aku ni
cara2nyer ialah:

cara pertama:
aku deactivatekn fb aku
so dgn itu aku xtau pape pun pasal dia
n xda la aku asyik sibuk nk baca status dia an

cara kedua:
kebetulan sim card aku rosak
n hp memang xleh nk guna
so memang xda la contact dia an
ala kalo sim aku elok pun
belum tentu dia nk text ngn aku

cara ketiga, keempat n kelima aku ikut pe yg aku tulis kat blog aku tu la
kalo nak tau klik la ni
memang betul2 berkesan la
hehehehe

skang ni aku dah x kisah sgt dah pasal dia
sebelum ni kalo aku jumpa dia aku rasa suka sgt n rasa berdebar gitu
but skang ni bese je
dia x pedulikan aku pun aku dah x kisah dah

hmm akhirnyer aku berjaya jugak nk jauhkan diri dari dia
bak kata orang "usaha tangga kejayaan"
aku berusaha nk stay away dari dia
n akhirnyer aku berjaya....
hehehehehe

Thursday, July 14, 2011

two stories in one post

hari ni aku nak citer pasal x pernah puas dgn apa yg kiter ada
ala kalo pasal kebendaan tu korang dah biasa dgr an
ni pasal x pernah nak bersyukur dgn life kiter sendiri
contohnyer x jauh
aku la tu
hehehehe

aku akui yg aku sbg manusia biasa ni memang pernah terpikir
terpikir yg life aku x best,x mcm kwn2 aku
ye la life aku xleh nak bersenang2 mcm kwn2 aku yg lain
balik dari skewl aku kena tolong parents aku jaga kedai
xpun tolong mak aku wat kuih bahulu
hehehe
but lain plak pndangan kwn2 aku
bagi diorang life aku bertuah coz parents ada business sndri
so bleh dpt side income
maknanyer bagi diorang duit aku xpernah kering la
but beza aku dari korang aku kena work utk dpt uwit
but korang senang je bleh dpt uwit
but amount dia memang beza la

tu aku kata manusia x pernah bersyukur
mcm aku x bersyukur yg poket jarang kering
n kwn2 aku plak x bersyukur yg diorang byk sgt free time
manusia memang mcm tu

ok ni citer lain plak
korang tau an yg aku dah deactivate fb
kalo sapa2 yg xtau ni aku bagi tau la ni
ok akaun fb aku dah deactivate
coz atas reason yg tertentu
hehehe
tapi an ada hikmahnyer aku deativate akaun fb aku
ye la ari tu cikgu p.am aku wat akuan fb kat sekolah
ala dia bwk lappy dia n suh kitorang tolong
dia nak kitorang tolong dia cari kwn
n sibuk2 la tanya pe profile name aku kat fb
kalo dia tau tu nak add aku la tu
ish aku kalo on akaun fb pun xnk approve dia
coz aku x suka la ckgu2 jadi kwn
ye la nanti ada status kiter mcm bodoh ke
or pics kiter yg agak x brapa nk elok ke
habis di komennyer
nnti sampai bwk ke sekolah plak nnti
kwn aku pernah kena ngn cikgu klas dia
so skang ni aku lebih berhati2

aku rasa an TUHAN makbul an doa aku la
ye la masa aku deactivate fb aku ni
aku ingt aku memang xnk langsung campur org
ye la hp pun aku malas nak layan
nth mcm mna minggu lepas
sim card aku wat hal
hp elok je but sim card aku rosak
xtau rosak kenapa
hp aku x leh baca sim aku
ha xnk layan hp betul2 hp dah xleh guna
hehehe

Saturday, July 9, 2011

rasa jauh hati

hmm aku rasa lately ni memang aku agak sensitif
n aku rasa jauh ati
jauh ati ngn sapa biar je la aku yg tau
aku betul2 xda mood nak contact ngn sesapa skang ni
including all my friends
aku xtau n xpasti puncanyer apa

mungkin aku rasa mcm x dipedulikan maybe
xdipedulikan oleh sapa???
xpa la xnk la bagitau sapa
so that's why aku rasa jauh ati kot
xnk berhubung ngn sesapa yg berkaitan ngn masalah ni
xpun aku dah berjangkit ngn kwn aku yg wat masalah ari tu kot

aku rasa ok gak aku rasa mcm ni
ye la utk x ingt pasal bnda ni aku nak buzykn diri
buzykn dgn apa??
of course la ngn study
bleh fokus utk trial nnti
hmm ada kebaikannyer disitu

skang ni aku dah x peduli ngn fb n hp
blog ni aku still active
coz tmpat aku nk citer
ye la skang ni an tgh jauh ati ngn org
so xda tmpat nk citer
aku citer kat sini

so sesapa yg text aku
aku mintax maap kalo aku x reply msj korang
ada la reason tertentu knp aku x reply msj korang
so before korang rasa nak maki aku nanti
awal2 aku mintax maap eh

so sorry kepada sesapa yg terkena nanti
i need some time to be myself again..

berani x men truth or dare???

korang tau an about permainan ni..
ala men pusing2 botol tu
pastu kalo botol tu berhenti kat org tu
org tu la akan di challenge sama ada nk truth or dare
truth tu org tu kna ckp sejujur-jujurnyer pasal pape soalan yg ditanya
dare tu kalo xnk jwb soalan wat la cabaran yg kwn2 korang tetap an
n cabarannyer bukan benda mudah
always libat an benda2 bodoh yg kita kna wat

aku blum pernah lagi la men benda alah ni
blum ada kesempatan nak men bnda ni
teringin gak nk men
aku nk tau brani ke aku jwb soalan2 yg agak rahsia kalo kwn2 aku tnya
benda ni aku prefer men ngn kwn2 yg kiter prcya n close la
coz ni melibatkn rahsia kiter an
mesti byk kuar bnda2 yg buruk dari bnda bek
so kwn yg paling kiter prcaya la yg bleh simpan rahsia tu
n nak men game ni mesti men ngn org yg open minded
n xkisah nk kongsi rahsia or act silly

mungkin aku akan usulkan  game ni bla nk habis skewl nnti
men ramai2 baru seronok
nnt mcm2 bnda kiter bleh tau n bleh tgk
aku agak kalo aku men ngn kwn2 aku game ni sure2 kecoh 1 klas
even men bingo je dah kecoh
hehehehe
kitorang men lagi auw bingo tu..

so korang berani ke men game ni
kalo korang berani memang aku salute la
korang memang open minded
aku pun x sure yg aku bleh sberani korang ke x
utk share something that really secrets for me

coklat utk game ni pun ada...soft center utk truth solid for dares

Friday, July 8, 2011

trying so hard not to like you

semenjak 2 ari yg lepas aku dah amik keputusan
keputusan utk paksa ati n minda aku utk x suka dia
aku amik keputusan ni pun coz dah letih la ada perasaan mcm ni
aku dah tekad n nekad utk cuba x suka dia

cara-cara aku nak wat aku x suka dia:
1. sbelum tido sentiasa sebut yg aku x suka dia n xda ati kat dia
ini kira ibarat doa la...
lepas baca doa sbelum tido aku sebut la benda ni byk kali
sampai aku tertido
so dlm tido aku akan mimpi yg aku memang x suka dia
hehehe
kot ye dia masuk dlm mimpi aku...

2. sebut aku x suka dia dlm ati bila berdepan ngn dia
yg ni aku rasa mungkin berkesan kot
bila jumpa dia je aku akan sebut dlm ati yg aku x suka dia
so bila nmpk dia mesti aku akan ingt yg aku x suka dia
aku sebut words tu dlm ati je la
kang sebut kuat2 nanti kwn2 aku pelik plak
kang diorang ingat aku baca mentera apa plak nnti
hehehe

3. xnk layan dia sgt a.k.a wat ''pandai'' ngn dia
hmm ni aku akan cuba sedaya upaya utk wat
aku akan cuba kurangkn bercakap ngn dia
aku akan cuba ckp ngn dia tentang perkara2 yg penting
n perkara yg melibatkan org len je

wat masa ni aku terpikir 3 cara ni je utk wat an aku x suka dia
tapi kalo korang kat luar tu ada cara len yg bleh mmbantu aku
tolong2 la bagitau ye
mana tau aku bleh gunakan ke idea korang tu
sekaligus korang mndapat pahala kerana mmbntu seorang insan dlm kesusahan
cehh ayat nak gempak je an

so hope aku berjaya la ngn misi aku ni
n korang doa2kn la yg aku akan berjaya ngn misi aku ni ok
:-) *LOL*

Wednesday, July 6, 2011

BERTUNANG

sempena akak aku nk bertunang pada 16/7 nanti
aku pun terpikir nak write about BERTUNANG ni
sebelum tu congrats to my sis coz she's going to be enganged
hmm aku dapat bakal abg ipar
hehehehe

korang tau x yg sebenarnyer kiter couple tu dah di kira bertunang
aku ada terbaca satu artikel la about this thing
but aku dah lupa aku baca kat mana
menurut artikel tu kiter couple ni dah kira kita bertunang ngn pasangan kiter la
just xda cincin je sbg tanda
but mana yg couple tu pasangan dia bagi cincin
dah nampak sgt mcm bertunang an
kononnyer tanda pasangan dia tu milik dia la
so kat sini kiter dah nampak an ada unsur2 bertunang

sebab apa aku kata mcm tu
coz bila kita couple ati kiter dah setuju utk terima pasangan kiter
baik buruknyer dia kiter sudi nak terima dgn rela ati
so tu dah kira mcm perjanjian la antara kita ngn pasangan kiter

but skrang ni ramai je yg couple2 ni
n xtau makna sebalik couple ni
even budak darjah 5 pun dah pandai couple2 ni
apatah lagi kita yg muda remaja ni an
mesti ada gak couple2 ni
cuma kiter selalu anggap couple ni benda remeh je
ada tu kejap break kejap sambung
xpun ada yg dekat 10x couple
mcm tu la kalo xtau makna sebenarnyer

so kepada guys or girls yg kat luar tu yg ada menaruh ati kat bf or gf org
baek lupakn je la
coz diorang ni dah ibarat dah bertunang dah
n hukum rampas tunang org dosa auw
tu pe yg aku baca dlm buku la
but aku rasa memang betul kot pe yg buku tu cakap

aku memang jenis x usik bf org
kalo org yg aku suka tu dah couple a.k.a dah bertunang
aku akan putus asa
n try stay away dari mamat tu
but selagi dia x couple lagi ada la peluang utk aku an
hehehehe
berangan je aku ni
kot ye mamat tu suka kat aku ni

so ini la pendapat aku tentang bertunang ni
n pe yg aku tau pasal citer tunang ni
so sesapa yg kat luar sana yg dah couple
aku ucapkan tahniah coz anda dah bertunang sebenarnyer
hehehehe

Sunday, July 3, 2011

sugar glider

korang tau x apa tu sugar glider??
ala binatang yg mcm tupai tu
tapi binatang ni bleh terbang bukan terbang la tapi meluncur
binatang ni kecik je,sgt2 kecik
memang comel sgt2 la

aku ingat nak bela
tapi harga dia korang bleh bli sebijik hp la..
above rm200 la
blum plus accessories dia lagi auw
ngn dia punyer pouch lagi,sangkar lagi n menan dia
memang agak sakit la kot nak bela benda tu

but bagi aku duit nyer pasal aku x kisah
tapi nak cari benda ni susah la
byk breeder benda ni ada kat area k.l je
aku ada jumpa pet shop yg jual bnda ni kat s'ban
but tgk dari kedai tu mesti mahal gler2 kot dia jual
aku rasa lbih rm300 kot dia jual

aku memang dah lama rasa nk bela benda ni
but ignore je coz rasa mcm susah je nak bela an
but smlm aku tgk majalah 3 citer psl sugar glider ni la
mcm best je tgk diorang bela benda ni
siap bleh bwk benda ni gi jln2 lagi
apa xnyer benda ni kecik sgt sampai leh simpan dlm beg korang
x ke seronok tu

aku dah bagitau ayah aku nak bela benda ni
n aku suh ayah aku carikn kot2 ada ke breeder yg jual murah ke benda ni
but ayah aku ckp nnt kena potong elaun kalo aku bela benda ni
pastu my dad bising gak coz nnt kalo aku dah smbung blajar sapa nak jaga benda tu an
bla aku pikir2 betul gak
but aku nak gak bela sblum aku smbung study
lmbat lagi aku nak smbung blajar

so aku harap ayah aku jumpa la benda ni
n bagi aku bela benda ni
coz aku geram sgt2 ngn benda ni...






comel an binatang ni???


Thursday, June 30, 2011

kumpulan yg nth apa-apa

ok mungkin blogger len dah pernah tulis pasal group ni
but aku nak tulis gak coz nak bagitau pndpt aku gak
ok sapa penah dgr kumpulan GULA-GULA

pernah tgk group ni x???
kononnyer group ni nak tiru k-pop femlae group la mcm wonder girls,4minutes n girls generation
ni nak wat m-pop la kononnyer
ye la skang an hampir sume rakyat m'sia an tgh dilanda k-pop fever skang
bagi aku x sesuai langsung la nak wat group mcm ni kat m'sia ni

harap sexy je lebey
lagu n sore bla aku dgr mcm haram jadah je
x sedap langsung kot
harap gaya n menari je mcm k-pop
ni sume nak popular ngn tayang peha je la tu

ish ingat la sikit
kiter ni orang malaysia
yg kaya ngn adap n sopan
xsesuai langsung nak tiru korea tu
x silap aku ahli2 group gula-gula ni pun islam
tapi pakaian ngn gaya x mencerminkan islam

budaya kita ngn budaya korea tu lain kot
pe jadah la korang nak ikut sgt trend k-pop tu
bukannyer org kiter suka
lagi dicemuh ada la
x sesuai langsung la nak wat m-pop
xda sapa yg suka
but kalo ada yg suka tu aku rasa suka tgk peha diorang je la

aku gerenti la group ni xkn lama kat dlm industri ni
skang ni pun aku baru tau ada group mcm ni kat m'sia ni
kalo aku x baca blog kwn aku sure2 aku xtau

kalo ye pun nak wat group baru biar la elok sikit identitinyer.....





apa pendapat korang pasal group ni after tgk sume pics tu?????

Wednesday, June 29, 2011

nak wat trip lepas stpm

aku n kawan2 aku ada la plan nak wat trip gi P.D
xpun gi sunway ke
ni sume di plan pun after stpm nnti baru pergi
kitorang nak bermalam kat sana if gi P.D
but kalo gi sunway tu balik ari je la

ni pun just plan je
nthkan jadi nthkan tidak nnt
but aku hope sgt2 plan ni jadi la
ye la tahun ni je aku last sekolah
n mungkin tahun ni je last jumpa kwn2 aku
nanti bla dah lama x jumpa mesti dah mcm kenal ngn x je an

so trip tu nanti sbg aktiviti yg akan kitorang ingat spanjang hayat la
betapa gembiranyer kitorang bla hangout sama2
mcm aku kata dulu
masa terbaek aku or masa yg paling menggembirakan aku
masa aku 18 n 19
kira time aku jumpa kwn2 aku yg skang ni la
diorang kwn d'best yg aku penah ada
hope kitorang still remember and friends with each other
AMIIN...

yang paling best an akak aku dah bagi green light
dia bagi guna kreta dia nanti kalo kitorang jadi wat trip ni
hehehehe
seronok aku dgr bla akak aku ckp dia no hal stakat kitorang bwk kreta gi P.D je
but kalo gi sna aku xkn drive n aku pasti an org len yg drive
hehehe blum brani lagi nak drive gi sana
so dgn kbnaran akak aku ni hope jadi la trip yg kitorang rancangkan ni

so guys jgn x jadi plak auw...
nanti aku akan sdey sgt2 auw....

Tuesday, June 28, 2011

aku rasa memang kita xda jodoh nak jumpa

entry ni pe lagi
about my ex yg x paham2 lagi tu la
always ask me out
but i always give him a lot of excuses not to meet him

ok sebenarnyer memang aku xnk jumpa dia sgt
but bla remind balik yg dia tu kwn aku
n aku dah lama sgt2 kwn ngn dia
so kalo dia ajak jumpa
aku jumpa je la sbg tanda sahabat
w/pun ati ni xnk sgt jumpa dia

knp tajuk entry ni mcm ni
coz ari tu dia ada ajak aku kuar gi minum kat mcd
time tu mlm around kul 9 dia kol aku
but aku x dgr kol dia coz hp aku silent dari petang
lagipun aku memang letih gla2 mlm tu
coz siang aku hangout ngn kwn2 aku an
so aku memang tido awal la mlm tu

keesokan arinyer dia text aku
dia bagitau aku yg dia balik umah dia kejap smlm
n dia kol aku tu nak ajak aku kuar
but aku x angkat
aku ckp la aku letih sgt time tu
coz siang aku kuar ngn kwn2 aku
aku xtau la dia sakit ati ke x coz kuar ngn dia x leh
but kuar ngn kwn2 aku bleh plak

pokok dek dia la nak terasa ati ke x
dah memang xda jodoh nak jumpa n nak kuar
tiap kali aku aturkan ari nak jumpa
mesti x jadi punyer
mcm2 hal la yg dtg
contohnyer mcm kes aku citer tadi la

so bukan ni petanda yg memang kitorang susah nak get back together ke???
coz kes ni selalu sgt happen
so agaknyer memang xda jodoh la tu agaknyer???
but aku teka je
coz sumenyer kat tangan DIA YANG KAT ATAS SANA.....

Thursday, June 23, 2011

kawan aku sorang ni

aku xtau la pehal ngn kwn aku sorang ni
dulu mood dia sentiasa ok je kot
bleh je lepak2 n hangout ngn kitorang
but skang ni asyik wat hal sendiri je
aku tau la exam trial nak dekat
tapi xyah la nak wat muka or act trlampau stress sgt
aku yg nak study ni pun rasa mcm xnk study je kat dlm klas tu
coz suasana dlm klas tu tegang sgt
jammed kepala otak aku tau x...

kalo ko ada x puas ati ngn kitorang bagi la tau
kitorang xkn marah2 ko puyer
n kalo ko marah ngn kitorang pun bagi la tau
jgn la wat perangai mcm ni
kita 1 klas n bleh dikata 1 group yg agak rapat dulu
tapi ko dah wat perangai mcm ni
wat an kitorang serba salah auw
nak tanya ko pe masalah ko
aku sure2 ko xkn bagitau punyer
n jwpn famous ko 'aku ok je la'
dah jwpn ko mcm tu wat an kitorang lagi mlas nak tnya

tapi jgn la wat kitorang tertanya
n wat an kitorang serba salah
setiap ari kitorang jokes sesama sendiri kat dlm klas tu
but ko x join kitorang
wat an tiap ari kitorang rasa x sedap ati auw
lagipun bla time study ko nak study sorang2
xnk pun campur ngn kitorang lagi
kitorang jadi agak sedey gak auw ngn keadaan mcm ni

so aku harap pas stpm nanti ko dah ok la balik eh
xpun dlm masa terdekat ni ke
aku hope sgt2 ko bleh bagitau masalah ko kat kitorang ke
nanti kitorang bleh tolong selesaikan probs ko tu ke
xpun try ubah apa2 yg ko x puas ati ke
so please bagitau la kitorang knp ko stay away from kitorang???

Sunday, June 19, 2011

baru bangun....xleh tido lagi..

semalam aku tido dari kul 8
kul 6.30 baru aku bangun
bapak lama an aku tido
sampai aku dah x leh nak tido dah lepas ni

actually aku ingat nak study midnite nanti
dlm kul 1or 2 tu aku bangun nak study la
but xda...aku terus terlajak tido sampai kul 6.30
bla dh bangun ni mata pandang lappy
hmm dah on lappy ni memang xleh nak stop la an
hehehe

aku ngantuk sgt2 smlm pun coz ptg tu aku x tido
so mlm tu kepala aku sakit la
bla dah sakit kepala memang paling awal la aku tido
smlm memang aku smngt nak study
dlm kepala dah kira2 nak study sejarah
but katil akunyer attraction lagi kuat
hehehehe
xpa mlm ni cuba lagi
hahaha

skang ni aku tertarik nak tengok homemade video matluthfi
video dia best kot
n dia pun dah jadi feymes kat YT
dah la dia study kat australia
muka dia pun cute
n video dia creative kot
memang syok la tgk
lagi best dari video anwarhadi
hehehe

dalam teknologi yg serba moden ni
senang2 je org nak popular an
wat video2 yg best and creative
upload kat YT
pastu org tgk n jadi fans dia
pastu silap aribulan tv panggil dia
terus jadi popular kot

video diorang tu bukan video2 stupid la
but video yg ada ilmu kat dlmnyer
x semestinyer kena nyanyi je bleh popular
just make video yg agak2 kelakar and ada pengajaran kat dlm dia dah bleh popular kot
mcm matluthfi n anwarhadi tu
dah la dua2 dari utara dpt study abroad lagi
smart r diorang ni

tapi aku ada terjumpa satu homemade video ni
konsep dia sama je ngn video matluthfi n anwarhadi tu
tapi dak yg wat video ni dak kelantan
pening aku tgk video dia
pening sebab aku x paham pe yg dia cakap
korang tau la an bahasa kelantan an
video dia ok,clear n kiter tau topik video tu
but tang bahasa tu aku failed nak paham

so korang ada terpikir x nak wat mcm tu
mna tau ada la dlm diri korang nak rasa little bit of glamour
aku ada terpikir nak wat
but pikir2 balik aku bukan seorang yg kreatif
so forget about it
byk benda len yg aku bleh wat an

so kalo ada antara korang yg wat video mcm tu
jgn lupa bagitau aku auw
aku nak tgk sgt2
hehehehe

Saturday, June 18, 2011

nak tau pasal girls x???

artikel ni aku terjumpa kat satu laman web ni...
tulisan ni memang hampir 90% tepat
aku baca pun ada je benda dlm list ni aku pernah wat
aku post artikel ni utk kwn aku yg tgh kesunyian tu
siap tulis dlm blog lagi tu rasa nak cple
hope artikel ni bleh la dijadikan panduan utk tackle awek yg dia minat an
so read n learn la ok....

1. Bila sorang wanita mengatakan dia sedang bersedih, tetapi dia tidak
menitiskan airmata, itu bermakna dia sedang menangis di dalam hatinya.
2. Bila dia tidak menghiraukan kamu selepas kamu menyakiti hatinya, lebih baik kamu beri dia masa untuk menenangkan hatinya semula sebelum kamu menegur dengan ucapan maaf.
3. Wanita sukar nak cari benda yang dia benci tentang orang yang paling
dia sayang (sebab itu ramai wanita yang patah hati bila hubungan itu
putus di tengah jalan).
4. Sekiranya sorang wanita jatuh cinta dengan sorang lelaki, lelaki itu akan sentiasa ada di fikirannya walaupun ketika dia sedang keluar dengan lelaki lain.
5. Bila lelaki yang dia suka dan cinta merenung tajam ke dalam matanya, dia akan cair seperti coklat!!
6. Wanita memang sukakan pujian tetapi selalu tidak tau macam mana nak menerima pujian.
7. Jika kamu tidak suka dengan gadis yang sukakan kamu separuh mati, tolak cintanya dengan lembut, jangan berkasar sebab ada satu semangat dalam diriwanita yang kamu tak akan tahu bila dia dah buat keputusan, dia akan lakukan apa saja.
8. Sekiranya sorang gadis mula menjauhkan diri darimu selepas kamu
tolak cintanya, biarkan dia untuk seketika.Sekiranya kamu masih ingin
menganggap dia sorang kawan, cubalah tegur dia perlahan-lahan.
9. Wanita suka meluahkan apa yang mereka rasa. Muzik, puisi, lukisan dan
tulisan adalah cara termudah mereka meluahkan isi hati mereka.
10. Jangan sesekali beritahu perempuan yang mereka ni lansung tak berguna.
11. Bersikap terlalu serius boleh mematikan mood wanita.
12. Bila pertama kali lelaki yang dicintainya dalam diam memberikan
respon positif, misalnya menghubunginya melalui telefon, si gadis akan bersikap acuh tak acuh seolah-olah tidak berminat, tetapi sebaik saja ganggang diletakkan, dia akan menjerit kesukaan dan tak sampai sepuluh minit, semua rakan-rakannya akan tahu berita tersebut.
13. Sekuntum senyuman memberi seribu erti bagi wanita. Jadi jangan senyum sebarangan.
14. Jika kamu menyukai sorang wanita, cubalah mulakan dengan persahabatan. Kemudian biarkan dia mengenalimu dengan lebih mendalam.
15. Jika sorang wanita memberi seribu satu alasan setiap kali kamu ajak
keluar, tinggalkan dia sebab dia memang tak berminat denganmu.
16. Tetapi jika dalam masa yang sama dia menghubungimu atau menunggu panggilan darimu, teruskan usahamu untuk memikatnya.
17. Jangan sesekali mengagak apa yang dirasakannya. Tanya dia sendiri!!
18. Selepas sorang gadis jatuh cinta,dia akan sering tertanya-tanya
kenapalah aku tak jumpa lelaki ini lebih awal.
19. Kalau kamu masih tercari-cari cara yang paling romantik untuk memikat hati sorang gadis, cubalah rajin-rajinkan tangan menyelak buku-buku cinta.
20. Bila setiap kali gambar kelas keluar, benda pertama yang dicari
oleh wanita ialah siapa yang berdiri di sebelah buah hatinya, kemudian
barulah dirinya sendiri.
21. Bekas teman lelaki akan sentiasa ada di fikirannya tetapi lelaki yang
dicintainya sekarang akan berada di tempat teristimewa iaitu di hatinya!!
22. Satu ucapan 'Hi' sahaja sudah cukup menceriakan harinya.
23. Teman baiknya saja yang tahu apa yang sedang dia rasa dan lalui.
24. Wanita paling benci lelaki yang berbaik-baik dengan mereka semata-mata nak tackle kawan mereka yang paling cantik.
25. Cinta bermaksud kesetiaan, ambil berat, jujur dan kebahagiaan tanpa
sebarang kompromi.
26. Semua wanita mahukan sorang lelaki yang cintakan mereka sepenuh hati..
27. Senjata wanita adalah airmata!!
28. Wanita suka jika sesekali orang yang disayanginya mengadakan surprise buatnya (hadiah, bunga atau sekadar kad ucapan romantis). Mereka akan rasa terharu dan merasakan bahawa dirinya dicintai setulus hati. Dengan ini dia tak akan ragu-ragu terhadapmu.
29. Wanita mudah jatuh hati pada lelaki yang ambil berat tentang mereka
dan baik terhadapnya. So, kalau nak memikat wanita pandai-pandailah...
30. Sebenarnya mudah mengambil hati wanita kerana apa yang dia mahu
hanyalah perasaan dicintai dan disayangi sepenuh jiwa.

Friday, June 17, 2011

keistimewaan wanita

entry ni khas utk kaum hawa
aku nak tunjukkan betapa istimewanyer kiter di sisi ISLAM
cuba la hayati n ambil benda yg baik dari entry ni

1. Doa wanita lebih makbul daripada lelaki kerana sifat penyayang yang lebih kuat daripada lelaki. Ketika ditanya kepada Rasulullah S.A.W akan hal tersebut,jawab baginda: "Ibu lebih penyayang daripada bapa dan doa orang yang penyayang tidak akan sia-sia."


2. Wanita yang solehah (baik) itu lebih baik daripada 1,000 orang lelaki yang soleh.


3. Barang siapa yang menggembirakan anak perempuannya, darjatnya seumpama orang yang sentiasa menangis kerana takutkan Allah S.W.T dan orang yang takutkan Allah S.W.T akan diharamkan api neraka ke atas tubuhnya.


4. Barang siapa yang membawa hadiah (barang makanan dari pasar ke rumah)lalu diberikan kepada keluarganya, maka pahalanya seperti bersedekah. Hendaklah mendahulukan anak perempuan daripada anak lelaki.Maka barang siapa yang menyukakan anak perempuan seolah-olah dia memerdekakan anak Nabi Ismail A.S


5. Wanita yang tinggal bersama anak-anaknya akan tinggal bersama aku (Rasulullah S.A.W) di dalam syurga.



6. Barang siapa mempunyai tiga anak perempuan atau tiga saudara perempuan atau dua anak perempuan atau dua saudara perempuan, lalu dia bersikap ihsan dalam pergaulan dengan mereka dan mendidik mereka dengan penuh rasa takwa serta bertanggungjawab, maka baginya adalah syurga.


7. Daripada Aisyah r.a. "Barang siapa yang diuji dengan sesuatu daripada anak-anak perempuannya, lalu dia berbuat baik kepada mereka, maka mereka akan menjadi penghalang baginya daripada api neraka.


8. Syurga itu di bawah telapak kaki ibu.


9. Apabila memanggil akan engkau dua orang ibubapamu, maka jawablah panggilan ibumu dahulu.


10. Wanita yang taat berkhidmat kepada suaminya akan tertutup pintu-pintu neraka dan terbuka pintu-pintu syurga. Masuklah dari mana-mana pintu yang dia kehendaki dengan tidak dihisab.


11. Wanita yang taat akan suaminya, semua ikan-ikan di laut, burung di udara, malaikat di langit, matahari dan bulan, semuanya beristighfar baginya selama mana dia taat kepada suaminya dan direkannya (serta menjaga sembahyang dan puasanya).


12. Aisyah r.a berkata "Aku bertanya kepada Rasulullah S.A.W, siapakah yang lebih besar haknya terhadap wanita? Jawab baginda,... "Suaminya." "Siapa pula berhak terhadap lelaki?" Jawab Rasulullah S.A.W...."Ibunya. "


13. Perempuan apabila sembahyang lima waktu, puasa sebulan Ramadan, memelihara kehormatannya serta taat akan suaminya, masuklah dia dari pintu syurga mana sahaja yang dia kehendaki.


14. Tiap perempuan yang menolong suaminya dalam urusan agama, maka Allah S.W.T memasukkan dia ke dalam syurga lebih dahulu daripada suaminya (10,000 tahun).


15. Apabila seseorang perempuan mengandung janin dalam rahimnya, maka beristighfarlah para malaikat untuknya. Allah S.W.T mencatatkan baginya setiap hari dengan 1,000 kebaikan dan menghapuskan darinya 1,000 kejahatan.


16. Apabila seseorang perempuan mulai sakit hendak bersalin, maka Allah S.W.T mencatatkan baginya pahala orang yang berjihad pada jalan Allah S.W.T


17. Apabila seseorang perempuan melahirkan anak, keluarlah dia daripada dosa-dosa seperti keadaan ibunya melahirkannya.


18. Apabila telah lahir (anak) lalu disusui, maka bagi ibu itu setiap satu tegukan daripada susunya diberi satu kebajikan.


19. Apabila semalaman (ibu) tidak tidur dan memelihara anaknya yang sakit, maka Allah S.W.T memberinya pahala seperti memerdekakan 70 orang hamba dengan ikhlas untuk membela agama Allah S.W.T.

Wednesday, June 15, 2011

akhirnyer dia paham gak

semalam text ngn dia
text mula tanya khabar bagai
pastu dia ungkit pasal citer lama
dia kata menyesal bagai la lepasakan aku dulu
aku just cakap benda yg lepas xyah la nak kenang2

pastu dia tanya aku suka lagi ke x kat dia
aku cakap je la suka but suka x bermakna cinta an
pastu dia tanya aku sayang ke x kat dia
aku cakap la aku sayang
at 1st dia happy sgt2 la
after aku balas text dia yg dia happy tu
dangan cakap yg dia bestfriend aku mesti la aku syg
terus dia rasa agak kecewa la

dia tnya aku again bleh ke aku sayang dia more than friends
pastu aku ckp la kalo aku ari2 jumpa ngn dia n selalu spent time ngn dia bleh la kot
aku add lagi yg aku skang ni tgh into sum1 so memang x leh nak sayang dia more than friends
terus dia cakap "owh ye ke sy x tau plak yg awk dah berpunyer"
hello aku belum berpunya lagi eh
just minat mcm2 tu je la
aku cakap mcm tu la kat dia yg aku just minat sum1 je

so skang ni aku rasa dia mungkin xkn text aku sekerap dulu kot
dia dah sedar aku xnak kat dia dah
kalo dulu dia tanya setahun yg lepas aku bleh consider lagi kot
but skang totally ilang rasa cinta kat dia
cheewaah rasa cinta ye x....

so memang betul la aku rasa kot time aku kuar ngn dia time b'day dia tu
adalah 1st n last kot aku kuar ngn dia
pasni xda la dia mintak nak kuar ngn aku lagi
ada ke patut dia mintak aku gi kuala pilah semata-mata nak jumpa dia
xda keje de aku nak gi sana
ingat aku xda keje len ke nak jumpa ko je la kejenye an
lagipun sure2 la my dad x bagi drive gi sana
pikir la logik sikit...

skang ni aku rasa free la jugak kepala otak aku ni
less problem pasal dia
thank goodness finally u understand what i want...

Tuesday, June 14, 2011

adoi...dah lama aku x demam..
sekali demam perit kot..
nsib bek x teruk sgt...
tapi paling aku x ska selesema
mula ngn sakit tekak n skang ni selesema plak

selesema ni aku x tahan coz idung ni sentiasa je nak berair
kat sekolah nak habis 3 pek tisu kot
asyik lap idung je
sungguh x selesa aku nak study
huhuhuhu

tadi pun kepala aku pusing2
time sejarah tadi pun aku x fokus sgt
30% je fokus aku kat cikgu mengajar
lepas sejarah je aku terus telan activefast
memang paling sakit kepala

tadi pun aku hampir nak muntah
coz pening punya pasal
nasib bek masa rehat aku xmkn pape
kalo x memang dah kuar dah isi perut aku
huhuhu

ok dah buka sekolah ni memang aku dah ada semangat nak study
but disebabkan badan ni x sihat
n kepala aku pening2 lalat lagi ni
baru bukak buku,belum baca lagi
dah aku tutup buku tu
kang aku baca terus aku pitam
huhuhuhu
ish spoil betul la...

xpa ada hikmah ni aku demam
ada excuse xnak buka buku
hehehe

nasib bek sok x jadi gi parlimen
aku yg tgh pening2 n demam ni
kang x pasal2 pitam plak kat sana nanti an
hehehehe
event tu postponed ke next week
hope by next week aku dah elok la dari demam an
moga2 macam tu la hendaknyer...
<<<<AMIIN>>>>

again 176

haih tadi dpt result muet kot
n lagi sekali aku dpt bend 3
aku puas la berharap dpt bend 4 an
dah la bend 3 tu same marks ngn result aku last year
tekanan kot aku tgk slip muet tu
nak nangis je rasa..
kang nyanyi lagu menangis lagi kang

paling aku sakit ati
aku kena basuh ngan cikgu muet aku
dia tanya mark muet aku last year
aku jawab la sama je mcm tahun lepas
dia bleh ckp "u dont learn anything arina"
aku rasa hangin je dia ckp mcm tu
bukan aku x try work hard kot
tapi nth la pemeriksa tu salah kot
huhuhuhu
paling nak salah an pemeriksa la kan

aku xkn resit lagi utk muet ni
cukup la 2x aku amik
n 2x bend 3
n 2x kali marks aku 176
lagi 4 mark je nak bend 4
x ke sakit ati
2x lak tu...

aku pun just bersabar je la n reda je la ngan keputusan tu
bukan aku nak amik law pun nanti
ala kalo aku nak amik law pun lepas kot
coz result spm aku b.i strong la gak
tapi aku rasa aku xkn amik law la
coz mak aku nak sgt aku amik pendidikan
so ikutkan je la an

pape pun aku tetap sakit ati ngn result aku
n bertambah melecet lagi ati aku ni
bla cikgu aku ckp mcm tadi tu
rasa nak nanges kot..
whuaaargh.....

Monday, June 13, 2011

smoke

aku x suka asap
apa2 asap je la kecuali kalo asap yg bawak bau masakan yg sedap
hehehehe
aku paling x suka n benci sangat2 asap rokok
kalo aku gi kedai mkn ke n org kat meja sebelah tgh hisap rokok
aku rasa nak sepak je muka orang tu la
dalam ati aku memang aku maki2 mamat tu
nak mati cepat la tu isap rokok bagai
kalo nak mati pun mati la sorang2 jgn nak heret aku sekali ngn asap rokok ko tu

aku x suka asap rokok coz benda tu wat aku sakit kepala
n sesak nafas
bila aku dah sakit kepala n sesak nafas mula la aku rasa loya
mesti rasa nak muntah kalo duk dekat ngn org yg merokok ni
so aku akan jauhkan diri dari tempat yg org merokok n perokok

aku pun x bleh terhidu bau asap kenderaan
same things happen kat aku
aku akan rasa nak muntah
mula la muka aku pucat n isi perut aku sume mcm nak terkeluar je

tapi yg bab asap kenderaan tu susah kot nak elak
kalo terhidu gak kena control akunyer perut la supaya x kuarkn balik pe yg aku mkn tadi
but kalo asap rokok
memang bleh elak but under certain cirumstances memang x bleh nak elak
so kena la tahan
n maki perokok tu dlm ati supaya ati aku puas
hehehehe

Sunday, June 12, 2011

wayang lagi...

ok pagi tadi aku xdpt nak tengok citer k.l gangster yg skang tgh meletup kat pawagam
aku tgk citer X-Men 1st class pada pukul 12.20
n citer tu habis kul 2 lebih so sampai umah nak kat kul 3
memang midnight betul tu...
hehehehe

disebabkan aku nak gak tgk citer k.l gangster tu..
aku beli tiket wayang utk ari ni
citer pada pukul 2.35 nanti
beli awal2 supaya x full nanti
hehehehe
x sampai beberapa jam after tgk citer X-men 1st class
aku gi tgk wayang lagi tu
sok dah start sekolah ni
x ingat2 lagi tu nak sekolah
result muet pun kuar sok
aku bleh relax gi tgk wayang an...
gempak tul la....
huhuhuhu

ok nanti 29 jun nanti aku nak beli awal2 tiket citer transformer
30 jun dah bleh tgk dah
memang x sabar nak tgk citer tu
hehehe
akak aku dah pesan dah nanti beli tiket citer tu sehari sebelum citer tu release
supaya dapat la tgk citer tu coz mesti full punyer citer tu nanti
kitorang memang minat gler2 citer ni
so xnak la lambat tgk citer ni
hehehehehe

Saturday, June 11, 2011

midnight lagi...

lagu pun dah after midnight an
so mlm ni mungkin aku akan midnite
pe lagi tgk wayang la
hahahaha

nak tgk citer apa??
belum diputuskan lagi
memang cuti ni aku x ingat langsung pasal sekolah
n x usik pun buku
bapak gempak an

k dah bukak sekolah nnti
aku akan fokus betul2
n must try to work harder
kalo x masak aku time trial nanti
huhuhuhu

k wish me luck ok
n doa2kn la aku ni sentiasa rajin utk bukak buku
hehehehe....

after midnight

lagu yg ada kat blog aku ni ada sentimental value bagi aku
aku baru jumpa lagu ni
tapi xtau la kalo org len dah lama kan tau lagu ni
aku suka sgt2 lagu ni coz lirik dia ada ala2 citer twilight gitu
n muzik dia betul2 menusuk kalbu la
n kalo aku dgr lagu ni ia akan remindkan aku kat sum1...


ni lirik lagu ni
after midnight
i shall kidnap you from the world
and i'll keep you in my room
hush now my love and hold my hand

after midnight 
i shall take you to a place
where no one else should know of
hush now my love and hold my hand
you are exactly where you supposed to be
and if they come for you
they would have to find me

stay 
keep me awake
keep me amaze
only for today
keep me dazed
my love is yours only

after midnite
i shall stay awake
and if you choose to close your eyes now
hush now my love i'll watch you sleep

you are exactly where you supposed to be
and if they come for you
they would have to find me

stay
keep me awake
keep me amaze
only for today
keep me dazed
my love is yours only
so hope korang pun suka la lagu ni eh
enjoy listen to this song....

Thursday, June 9, 2011

ingat nak wat mcm ni nanti....tapi....

tadi aku ada terpikir auw
kalo one day nnti aku dpt blajar kat tempat jauh such as sabah or sarawak ke
n aku kan mngkin sambung blajar lagi 2 tahun an
so sebelum aku gi tu aku nak antar satu msj kat dak yg aku suka ni utk kali terakhir
msj tu aku akan bagitau yg aku dah lama sgt2 suka kat dia
bukan suka je tapi dah syg sgt2 kot
n kalo bleh nak be together ngan dia w/pun aku tau yg dia xpernah n xkn pandang aku more than friend pun

pas aku dah antar msj tu aku terus xnak contact dia lagi
n aku xnk dgr pun jwpn dari dia
aku akan terus change hp number aku
supaya dia xdpt contact aku lagi
w/pun bleh cari aku kat fb
tapi fb je kan
xda masalah la bagi aku

lagipun nanti an aku dah gi jauh
mungkin duk sabah n sarawak
so posibilities nak jumpa dia balik memang sikit sgt2 la an
kalo terjumpa pun mesti time tu dah lama sgt2
n msj yg aku bagi tu mesti dia dah xingat lagi an
so time tu xda masalah sgt la
bleh je carry on kwn mcm bese an

itu sume aku akan buat kalo aku dpt study jauh2 la
kalo dekat2 n kot tetiba belajar satu tempat ngn dia nanti ke an
aku xkn wat mcm tu de...
so sebelum nak wat mcm tu aku kena tnya dia dpt belajar kat ner
aku xpasti sama ada aku hope perkara ni aku leh wat or x
tgk tempat n keadaan la...
kalo aku dpt wat insyaallah aku akan citer an...
kalo dpt wat la...
kena tunggu lagi 2 tahun la kot
hehehehe

trip...

as u know smlm aku ikut trip sekolah gi k.l
melawat frim a.k.a forest research institute malaysia,gi national science center n gi times square
nak kata excited aku gi xda la sgt
but fun la gak an..
disebab an kwn aku dah citer pasal trip ni kat blog dia
so aku citer sikit je la eh...
coz kbnykkn yg follow blog aku ni follow blog dia gak...

masa kat frim best la gak coz back to nature an
tgk pokok2 yg aku pun x pernah nak jumpa
kalo tgk pun tgk kat tv je
adventure gak la kat dlm tu
tapi yg sedeynye x dpt nak jln kat jmbatan gantung
diorang kata jambatan tu sedang dibaik pulih sampai oktober nanti
ye la asal kitorang dtg je time tu la jmbtan tu nak di baik pulih
spoil betul la....

ok kat situ je la aku rasa menarik
yg len2 tu bese je la tmpatnyer
national science center of course la byk benda berkaitan science kat situ an
time square ala sama je mcm shopping mall yg len...
xkn la korang x pernah gi shopping mall an....

so fun memang fun coz dpt gi jln2 cuti2 ni
aku cuti2 ni mana ada gi jln memana
duk umah je
huhuhuhu

ok ni ad pics time aku ikut trip tu....
gambar ni di snap masa kat frim...

ni pun kat frim gak